Dobrý den, prosím o radu. Asi rok a půl peču kváskový chleba a někdy
se mi nedaří, aby bylo těsto pružné a oddělovalo se při tvarování od
pracovní desky. Někdy je šíleně lepivý, i když je těsto tuhé. Do
těsta používám někdy podmáslí, někdy vodu, někdy pivo, trošku sádla
nebo oleje (někdy), ale zatím jsem nezpozorovala, čím je ta lepivost
způsobená :( Může to být moukou? Zkouším jednu za druhou :( Používám
cca půl na půl žitnou chlebovou a pšeničnou hladkou (typ nevím).
Děkuji za radu
Zuzka
Mouka na kváskový chléb RSS
-
-
Zkuste můj postup, viz odkaz. Po pár měsících ladění mi vyšel recept, který prostě zkazit nejde :)
A dejte pak vědět, jak to dopadlo.:)https://onedrive.live.com/redir?…
-
A k té mouce – žitnou chlebovou používám jenom na kvásek, zbytek dávám klasickou pšeničnou dvounulku. A zatím jsem nevypozoroval rozdíl mezi „babiččinou“, „penam“ a pod. Prostě hladká dvounulka. A vyleze to skvělé vždycky.