Mouka na kváskový chléb RSS

Štítky: , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, prosím o radu. Asi rok a půl peču kváskový chleba a někdy se mi nedaří, aby bylo těsto pružné a oddělovalo se při tvarování od pracovní desky. Někdy je šíleně lepivý, i když je těsto tuhé. Do těsta používám někdy podmáslí, někdy vodu, někdy pivo, trošku sádla nebo oleje (někdy), ale zatím jsem nezpozorovala, čím je ta lepivost způsobená :( Může to být moukou? Zkouším jednu za druhou :( Používám cca půl na půl žitnou chlebovou a pšeničnou hladkou (typ nevím).
    Děkuji za radu
    Zuzka

  2. Zkuste můj postup, viz odkaz. Po pár měsících ladění mi vyšel recept, který prostě zkazit nejde :)
    A dejte pak vědět, jak to dopadlo.:)

    https://onedrive.live.com/redir?…

  3. A k té mouce – žitnou chlebovou používám jenom na kvásek, zbytek dávám klasickou pšeničnou dvounulku. A zatím jsem nevypozoroval rozdíl mezi „babiččinou“, „penam“ a pod. Prostě hladká dvounulka. A vyleze to skvělé vždycky.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.