Prosím o radu, co dělám špatně s máslovým krémem. Ať jsem dělala
čistě máslo s cukrem nebo máslo se smetanou a nově máslo s pudinkem, tak
vždy dopadl špatně. Vše bylo na stejnou pokojovou teplotu, dohromady jsem to
míchala opatrně a postupně, celou dobu krásný nadýchaný krém a
pokaždé, když jsem přidala poslední lžičku cukru, pudinku…tak se
srazil.
Nevím sice, jak to ten krém pozná, že jde o poslední lžičku, ale prostě
pozná…sice jsem ho pak nahřála, aby se máslo trochu rozpustilo a zmizely
žmolky, ale prostě už je víc tekutý a není to ono. Čím to je?
máslový krém RSS
-
-
Dobrý den, do dortů dělám máslovo-pudinkový krém. Uvařím hustý puding a ještě do horkého pudinku zašlehám kousky vychlazeného másla. Postupně dokud kousek zcela nezmizí. Poté zakryji potravinářskou folií a nechám vychladnou, po vychladnutí a zatuhnutí v lednici znovu vyšlehám. Chce to tyčový mixér nebo ruční šlehač, jinak Vám upadne ruka. Návod je vyčten z Kuchařky pro dceru a úspěšně funguje.
-
a není ten krém pak příliš tekutý? Mě právě vadí, že když ten zdrcnutý krém nahřeji, tak ani po vychladnutí není tak tuhý, jako byl před zdrcnutím.