60. Biozahrada je cca 50m od Náměstí míru, v ulici Belgická č. 33
SCUK #4 RSS
-
-
aha, tak už to vypadá že 4 ;)
-
tak v sobotu bych přišla, nejlépe dopoledne – a můžete mě započítat za 1,5 – co do rozměrů už určitě :-)
-
caty: biozrahda se nám otevírá a od 13h, platí tedy čas 1330
-
Ještě mne napadlo, že mám doma litr vaječného likéru, mohla bych donést vzorek :).
-
ad 65. – domácího? Mnam, jsem pro. Já se na něj také chystám, ale do soboty to nebude, spíš ještě něco dalšího upeču. tak v 13,30, ok.
-
V sobotu se to hodí. Hlásím 2 účastníky. Cukroví sice nepečeme, ale přineseme vánočku a domácí vajčák.
-
Super!!!
-
tak potvzeno, mini-SCUK#4 v 1330 v biozahradě :) ani jsem nedávál warning, že tam přijdeme, musíme se tedy chovat nenápadně :)
-
Tak jsem včera ještě chtěla zužitkovat bílky a dopadlo to…no ne zrovna esteticky…ale snad to bude k jídlu…a tu jednu obrovskou pusinku asi zužitkuju do nějakých kuliček…ještě nějaké ty kuličky a vyrazím směr Biozahrada :).
-
Díky všem zúčastněným za milé setkání v Bio Zahradě. Výborný domácí vaječný koňak, cukroví, vánočka a hlavně prima atmosféra! :-)))
-
Nejen pro pana Cuketku vkládám recept na:
Skořicové placičky s kardamomem200g lískových oříšků (kdo má nervy, odstraní slupku – já to nedělám)
80g másla (Hery)
180 – 200g cukru (stačí krupice)
1 lžíce skořice
pár kapek vanilkového extraktu
větší špetka muškátového oříšku
asi tak 5– 7 na jemno rozdrcených zrnek kardamomu
2 bílky z velkých vajec (3 menší)
Oříšky umeleme, na pánvi rozpustíme tuk, přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Vmícháme oříšky s kořením, pořádně promícháme a trochu prohřejeme. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Z bílků a špetky soli (či kapky octa) ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi. No, lehce…jak to půjde. :-)))
Lžičkou tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem malé hromádky a pečeme je v troubě na 100°C asi hodinu.
Docela nabydou, takže buď dělejte hromádky opravdu maličké, nebo pak placičky rozlámejte.
V původní receptuře se zdobí hotovou citronovou polevou a kandovaným ovocem.
Já zdobím polevou z hořké čokolády, pár lžic smetany a přileju trochu brandy nebo whisky. Placičku buď z půlky do polevy namočím nebo (jako letos) kydnu polevu nahoru a posypu kandovanou pomerančovou kůrou.
Jsou voňavé, chutné a překvapivě měkké.
Dobrou chuť! :-))) -
pivli kujů :) to zas bude tvorba!!! :))) mňam ta placička co sem měl byla fakticky dokonalá!
-
Není zač, rádo se stalo a děkuji za pochvalu!