Jestli někdo máte zkušenost s tím, kde sehnat skutečnou ústřicovou omáčku, tak mi prosím poraďte. Přivezla jsem si z Thajska za pár kaček ústřicovou omáčku s 20% výtažku z ústřic, ale na našem trhu jsou snad jen napodobeniny ochucené aromaty. Alespoň co jsem hledala na webu, tak pokud je uvedené složení, tak jsou tam aromata a éčka a kolem ústřic to ani neletělo. Nejvíce ústřic jsem našla v omáčce Panda, která jich měla celá TŘI procenta! U většiny výrobků ani složení není uvedeno. Děkuji.
Ústřicová omáčka skutečně z ústřic (nikoliv napodobenina) RSS
-
-
Dobry den,
z vlastni zkusenosti na 1. misto radim:
Dragon Fly Super Premium Oyster Sauce, vyrobeno v Thajsku, obsah ustricoveho extraktu neuveden, ale v chuti je jasne zretelny, nevim zda se ta znacka da sehnat v CR
2.misto
Maekrua Oyster Sauce, vyrobeno v Thajsku, 30% ustricoveho extractu
http://www.asiafood.cz/…8400066.htmlLee Kum Kee Panda Brand o ktere pisete, je slana napodobenina, Lee Kum Kee je cinska znacka a obecne cinske znacky ustricovych omacejk jsou slanejsi nez thajske. Kdybyste narazila na Lee Kum Kee Premium Oyster Sauce, tak je lepsi nez ta jejich Panda.
-
Díky moc, to je přesně to, co hledám. Ta Maekrua s 30% ústřic. extraktu vypadá výborně :-)
-
Zatím nejlepší ústřicová omáčka, kterou jsem sehnala, je z Makra – Megachef Premium Oyster Sauce, dodavatel Asia Express Food z Holandska (?), složení: ústřice 45%, pitná voda, cukr, jedlá sůl, kukuřičný škrob, konzervant E202. 600ml stojí něco přes stovku.