Dneska jsem narazila na tohle video:
http://www.bbc.co.uk/…and-24367884
Zrovna o vikendu jsem nad tim premyslela, jestli hygiena nejak kontroluje
stankare napr. Na farmarskych trzich, kde se prodava i jidlo. Nejake osvedceni
k zahajeni cinnosti asi mit budou, ale pak behem samotnych trhu je nekdo cas od
casu kontroluje? Mam na mysli to, ze nekdo prodava treba klobasky, chleba
nebalene a ve stanku pracuje treba sam, tudiz chysta zbozi prubezne na pult,
kasiruje, atd.
Setkali jste se s nejakou kontrolou na trznici osobne? Treba i jako
prodejci?
Behem vikendu jsem byla na jednom trhu, ne tedy v CR, kde jsem jedla nejaky
sendvic a pri zpatecni ceste kolem tehoz prodejce jsem si vsimla, ze jeden
z prodejcu tehoz stanku chystal vse holyma rukama a mezitim kasiroval;-)
Schvalne jsem se pak koukala i po ostatnich a nedalo mi moc prace objevit
dalsi.
Nejsem zas az tak cimprlich, s mytim ovoce primo ze stromu ze zahrady nebo
zahonku se tedy nemazu, ale konzumace masa, byt tepelne upraveneho, kdyz vidim,
ze dotycny ma jedno prkenko na maso i zeleninu, mi tedy ne uplne dela dobre.
Jeste me napadl priklad prodejce -spis preprodejce- jahod, ktery si vrkal
s duchodkynemi na tema, jak jsou ty ceske jahody dobre a u vazeni jahod,
baleni atd si pokuroval a zvaro mu viselo tak ledabyle z ust;-)