Ahoj,
máte nějaký tip na kravín (případně zemědělce) v okolí Olomouce, který by mi mohl prodat čerstvé mléko?
Alternativa je mléčný automat, ale chci toho brát třeba jednorázově 20l a nepřijde mi to moc praktické.
Díky, Michal
Ahoj,
máte nějaký tip na kravín (případně zemědělce) v okolí Olomouce, který by mi mohl prodat čerstvé mléko?
Alternativa je mléčný automat, ale chci toho brát třeba jednorázově 20l a nepřijde mi to moc praktické.
Díky, Michal
A doplňující otázka: Myslíte si (případně víte), že mléko z automatu je na 100% takové, jako vylezlo z krávy? Tj. není například sesbíraná smetana (v takové míře, aby to „nebylo poznat“). Pasterizace je OK.
My bereme mléko od paní MVDr. Osičkové z Uničova (má veterinární
ambulanci, ale také svou vlastní farmu v Nových Dvorech u Červenky). My od
ní odebíráme nejen mléko, ale i výborné sýry z kravského mléka a
tvaroh. Chystá se i na výrobu másla.
Kontakt na veterinu (stačí říct sestřičce, že chcete jen mléko a kolik
litrů) je tady: http://www.veterinaunicov.cz/Contact.aspx
Díky, už jsem se optal…je to docela blízko, tak se snad podaří restartovat mé sýrařské aktivity :)
Tak to jsem ráda a držím palce v restartu sýrařských aktivit, to je pole, do kterého bych se taky moc ráda ponořila hlouběji.
Anebo se zkuste domluvit v ZD v Senici na Hané, dodávají do automatů v Olomouci a vyrábí i vlastní jogurty a sýry. Určitě budou i prodávat mléko ve větším.
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.