Zdravím všechny.
Téma je jasné – skopové. S tímhle masem nemám , co se vaření
týče, žádné zkušenosti. Máte někdo nějaký dobrý recept, jak
s tímhle druhem masa naložit?
Předem Díky. Lůca
Zdravím všechny.
Téma je jasné – skopové. S tímhle masem nemám , co se vaření
týče, žádné zkušenosti. Máte někdo nějaký dobrý recept, jak
s tímhle druhem masa naložit?
Předem Díky. Lůca
↪ 1 DolcePunto: odstranit veškerý viditelný tuk, naložit do marinády z výrazných bylinek a dát na velmi velmi horký talíř. Recepty na skopové a jehněčí mají i prodejci tohoto masa na svých webových stránkách.
Skopové by mě bavilo, nemám zdroj, prozradíte?
Moje babička ho dělala na majoránce bez česneku, který jí nedělal dobře (více odkaz zde: http://vilemina.blog.cz/…azsky-recept). Jinak opravdu jen hodně obrat lůj, maso spíš pěkně dusit. Klasickou přílohou jsou třeba zelené fazolky.
Kdysi jsem dostal kýtu a vyzkoušel tento recept:
http://dadala.hyperlinx.cz/…kor0006.html
Byla to bomba, i manželka, která skopové nemusí, to dala bez
problémů.
Se skopovym je trochu prace, opravdu je potreba ho dokonale odblanit a odstranit tuk, ktery zpusobuje pro nas nezvykly zapach i chut. Mel jsem dlouhe roky ke skopovemu odpor, protoze jsem ho jako dite jedl nevhodne pripravene, jak jsem pozdeji zjistil.
Osobne mi chutna tento zpusob pripravy s trochou vina a spoustou mrkve, coz chut masa zjemnuje http://kucharka.jednorozec.cz/…s_mrkvi.html?…
Nebo muzete zkusit na balkansko turecky zpusob – dzuvec, ten je taky
fajn
http://www.recepty.eu/…-dzuvec.html
Skopove mame z vlastniho zdroje, chovame ovecky. Zpracovavame ho
Já mam skopové radši než jehněčí – právě kvůli výraznější vůni/chuti. Tuk obírám pouze částečně – nevyhazuji, ale peču se zeleninou (samostatné jídlo). Skopové si rozumí – s vínem, rajčaty, citrónem, pepřem a skořicí – pomalu péci/dusit.
↪ 8 zdenek: Ano, je skvělé, když je cítit, že je to skopové. Ale každý to nemusí. Jen kdyby byly zdroje. Kůzlečí mám, občas jehněčí, ale skopové chybí…
↪ 5 jhadh: Pod skopove (nebo jehneci nebo prakticky jakekoliv) biryani se podepisuju! Obecne je dobre hledat inspiraci u narodu kde je toto maso bezne konzumovano…
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.