Ze zdravotních důvodů jedu už nějaký ten pátek na bezlepkové dietě a
třeba dnes jsem dostala strašnou chuť na sušenky. Takové ty poctivé, plné
másla a dalších dobrot. Jenže při gůglení chutně vypadajících receptů
(např. levandulové sušenky z polenty) na mě vždycky vybafla nutnost
použití klasické hladké/polohrubé mouky. Doplňuji, že nechci při
pečení používat směsové bezlepkové mouky, v současnosti mám doma
bezlepkovou klasiku – mouku kukuřičnou (hladká, polohrubá), amarantovou,
pohankovou a rýžovou.
Pokud by se někdo podělil o univerzální recept na křehké máslové
bezlepkové těsto, které se dá použít třeba nejen na sušenky, ale i jako
podklad pod cheesecake, na mřížkový koláč a apod., byla bych mu
neskutečně vděčná!
Osvědčený recept na bezlepkové sušenky RSS
-
-
Mati delala bezlepkove tyhle od Cataliny:
http://catalinapece.blogspot.cz/…andlemi.html
Misto polohrube davala ryzovou. Jen nevim, jestli nepridavala bilek navic.
-
↪ 2 irresistible: Díky moc! ty Catalininy jsou moje oblíbené, tak jsem příjemně nadšená, že jdou i bezlepkově :-)
-
↪ 1 Madla81: Dala jsem na web (do sekce Léto) recept na základní bezlepkové sušenky – z čistých mouk, nikoli ze směsí.
Pro použití na podklad koláčů je potřeba vynechat tu sodu.Zrovna na Vámi zmíněné levandulové se dá toto těsto použít velmi dobře :)
-
↪ 4 kami: Díky moc, Kami, jste perfektní! Určitě velmi brzy jak sušenky, tak jako podklad pro koláč.