Pražáci poraďte – kam pro dobré jelito a prdelačku (černou polívku), když vyschly domácí zdroje. Sezona zabijaček se blíží. Máte osvědčeného řezníka? Co vám chutná nejvíc? Jste víc bílí (jitrnice, tlačenka) nebo krvaví?
Zabijačka RSS
-
-
Na to je snad jediná rada – urychleně pořídit jiné domácí zdroje :)
(Jasně, mně se to mluví, když vzdálenej bratranec má hospodářství…)Jinak co do zabíjačkových specialit jsem slávista – hezky červenobílá :) Polívku červenou, tlačenku světlou, radši kroupy než jitrninu.
-
Polévku červenou nebo klasickou ovarovou(vyprošťovák novoroční s česnekem, malými krupkami a spoustou masa a zeleniny), jelítka jak kroupová tak žemlová, jitrničky, sulc, tlačenku – raději světlou a zabijačkový guláš. :-)))
Máme domácí zroj, takže bez problémů. Ale v poslední době se dají koupit dobrá jelítka i jitrničky v uzenářství. jednou jsem dostala kousek na košt a fakt moc dobré! -
Jitrnicová polévka. Roh Myslíkovy ulice a té, co jsou tam Soudy a jezdí kolem tramvaje na Karlák. Už dlouho je tam nějaký nepotřebný Boutique, či něco podobného.
V pozdních šedesátých létech velmi potřebný, indispensable, stánek první pomoci po proflámované noci.
Už při pouhém pomyšlení cítím tu vzpruhu. V duchu vidím spolutrpící kolem, jak houfně pookřávají a polévce se slaným rohlíkem všici hold vzdávají. Halejulá! -
Tak polívka je to úplně nejvíc z celý zabíjačky! Jinak mám podobný problém jako Elenoth – zdroje tu nejsou! Tak aspoň mapuju hospody v okolí, která se vytasí se zabíjačkovými hody… ale není to vono.
-
Občas na tuto polévku narazím v nějakém „ovar baru“ neboli řeznictví s jídelnou nebo ještě jinak s teplým úsekem. Občas bývá u Mrázka v Bělehradské ulici u zastávky tramvaje č. 11 a 6 a tuhle jsem na ní narazil v mém oblíbeném ovar baru U Huderů ve Starých Střešovičkách. V hospodě jsem jí neviděl nikdy, leda na vesnici, když měli zabijačkový hody. Já mam rád ze zabijačky kromě mozečku úplně všechno… Zdroje nemám, zkoším příležitostně v osvědčených uzenářstvích (např. Moravec na Tyláku anebo Cibulka na Haveláku)
-
2. No jo, to se ti to pindá :o) Kamarádovi rodiče přestali chovat prase, tak mám smůlu.
6. No přesně něco takového potřebuju – nějakého osvědčeného řezníka, kde se nemusím bát. Okolo mého bydliště to vypadá tragicky. Btw. nemá někdo zkušenost s řezníkem v Kunraticích?
Já jsem byla vždycky na zabijačce dobrý pomocník, protože z celé zabijačky jím jenom mozeček, jelita a tmavou polívku, jitrnice jsem se naučila jíst nedávno,ale stejně když je na výběr, tak sáhnu po krvi :o)