Příští týden musím do Itálie a zatím se mi moc nechce. Tak kdybyste mi někdo doporučil, co nakoupit za potraviny a přivézt, tak by mě to třeba naladilo. :-) Budu v Parmě a asi nebudu mít čas obíhat speciální obchody, tak prosím nějaké běžné věci. Díky.
Co nakoupit v Itálii? RSS
-
-
Do Italie jezdime lyzovat a vzdycky si s sebou zpatky privezeme ruzne pochoutky – balzamikovy ocet, parmezan a jine syry, prosciutto, nalozene houbicky porcini, ochucene oleje a hlavne vino (moje zamilovane je Barolo, ale v Italii si vybere kazdy podle svych chuti :o)). Obcas vozime pesto, nebo ruzne druhy testovin… je toho spousta. Italie je pro me kulinarsky raj :o)
-
Pokud půjdeš jenom do běžných obchodů typu Hypernova, Kauflad, Lidl, tak budeš možná trochu zklamaná. Většinou tam mají jenom dost standardní věci – tam opravdu ten parmezan, ale např. kloudnou čokoládu ani náhodou, většinou 1–2 druhy kafe.
Ale jinak souhlasim, jejich kuchyni můžu, ale zase je lepší se zeptat domácích na doporučení -
3.: Není pravda, že v běžných obchodech – hyper a supermarketech (Coop, Sam, Despar…) seženeš jenom obyčejné věci a mají malý výběr, kafe tam třeba mají plný regál, spoustu druhů. My máme dodávku a tím pádem dost místa, takže nakupuji různé speciální těstoviny, olivové oleje, octy, víno, uzeniny, sýry (parmezán se dá dobře zmrazit rozkrájený na menší porce), olivy, ceny nejsou tak vydřidušské jako u nás (někdy jsou až poloviční oproti ČR…). Je toho obvykle půl kufru, tedy zásoba do doby, než zase vyjedeme:-) Skoro v každém větším obchodě prodávají také různé lokální speciality (místní druhy těstovin, uzenin, sýrů, oleje…), stojí za to se po nich podívat.
-
souhlasím s Luckou B. V létě jsme vlezli do nějaké no name sámošky a nakoupili olej, něco těstovin a pár dalších blbinek, které se v horku v autě nerozpustí :) Olej včera došel a děsně mě mrzí, že jsme nevzali místo dvou lahví aspoň deset. A co opravdu doporučuju je zkusit se poohlídnout po naprosto dokonalé lahůdce http://www.agraria.org/…rdoarnad.jpg
-
Dají se tam levně nakoupit lezecký cajky … :D
-
Grecale Vino Liquoroso Moscato Sicilia http://www.cantineflorio.it/…/grecale.htm
-
I v malých samoobsluhách se dá slušně nakoupit. Spousta druhů těstovin – i celozrnných. Různé luštěninové směsi, barevná čočka, mandlové sušenky. A jak už tady padlo: sýry – cenově daleko výhodněji, než v ČR. Co mne loni dostalo, bylo pesto Genovese – prodávané na váhu v krabičkách, stejně jako v ČR pomazánky. Chuťově naprosto vynikající. Tuším, že obchod byl Coop. Letos v březu si tedy dám pozor :-)
-
Poradil by nekdo proverene znacky vina (CV/BV) za rozumne ceny? Jedem do italske casti Dolomit.
-
Pokud to nebudete mít daleko do Bolzana, tak kousek za výjezdem Sud, zacina Weinstrasse /Strada di Vino/, která končí až někde v Traminu. Doporučuji, zároveň je pěkné nové koupalište u jezera Caldaro
-
Určitě čokoládu AMEDEI!!!