Narazil jsem nedávno při hledání receptu na melon-pan na termín Tang Zhong. Podle všeho se jedná o mouku svařenou s vodou a lze ji použít na pečení různých „chlebových“ nadýchaných pečiv. Chtěl bych se zeptat, zda-li nemáte někdo s tímto zkušenosti. Neznáte nějaký domorodý termín pro totéž?
Tang Zhong RSS
-
-
to jste ale vypíchl super věc, nestačím koukat:
http://www.tastespotting.com/tag/tangzhong
něco jako odpalované těsto, řidší, do 65 stupňů celsia a dělajís e z toho parádní kynuté věci! musím zkusit ;)
-
Tohle předzmazovatění těsta je užitečné i u žitného těsta, jen jsem si vzpomněla na Leparda http://conovehonakopci.cz/?…. Je strašně zajímavý, co s moukou provede voda použitá jinak, než jen za studena s ní smíchaná. Žito, duťánky a teď nějaké asijské vychytávky… Mám toho strašně moc na práci:)
-
Nevydržel jsem a podlehl návalu zvědavosti. Zkusil jsem recept na Hokkaido milk bread podle http://kokken69.blogspot.com/…ad-loaf.html Zjevně převzatý recept, jakých je mrtě, ale byl v gramech. Chlebík byl úžasný, jen se po něm zaprášilo (podle malého brášky: „Je jako obláček!“) Potom jsem zkusil totéž, jen jsem mouku s vodou přidal do receptu nesvařené, ale ještě jsem neporovnával texturu a chuť. Těsto ale bylo ošklivější, hůř se s ním dělalo a nekynulo tak pěkně.
-
Otestován i druhý vzorek, tedy ten bez Tang Zhong. Výsledek: méně nadýchané, méně vláčné a i chuťově jaksi mdlé. Také mi přijde, že i o něco rychleji vysychá. Za tu trochu práce s přípravou svařené mouky to podle mne stojí.