Lidičky, potřebuju poradit. Lépe řečeno, moje mamka. Dobře vaří „tradiční českou kuchyni“ + „tradiční české blafy“. Snažím se jí naučit o jídle trochu jinak přemýšlet – a světe div se, ono to jde! Ono to jde bez dochucovadel, sojovky a eidamu. Mám z toho radost. Problém je ten, že mamka naprosto nepoužívá kompjůtr a tak veškeré novinky ve vaření se k ní dostávají buď ode mne, nebo z časopisů. V horším případě jsem ale překvapen lahůdkou z receptů Petra Novotného – což je většinou maso s ovocem.
A proto se ptám, nenapadá někoho nějaká „obyčejná kuchařka“, pro každodenní vaření jak rychlovek, tak svátečních jídel? Rozhodně nechci nějakou příliš regionálně zaměřenou, příliš složitou, ani příliš drahou. Zkrátka něco, z čeho může průměrná česká rodina žít bez toho, aby vařila kuřecí bábovky.
Spíše přesnější návody i s gramáží, než obecné seznamy surovin, kdyby to šlo…