Několikrát se mi stalo, že jsem při konzumaci kozích i kravských
sýrů, zakoupených na farmářském trhu, zaregistroval určitou pachuť,
která mi k přírodnímu produktu neseděla. Vyzkoušel jsem tedy více
sýrařů s tím, že u některých tomu tak nebylo. Zaměřil jsem se tedy na
tento problém a zjistil, že jsou biofarmy, které mají veškeré svoje
produkty charakteru BIO a některé farmy jenom část produkce označují BIO a
část nikoliv. Například čerstvé sýry mají BIO a polotvrdé a tvrdé
sýry ne. Nicméně ona „chemická“ pachuť byla patrná zejména
u čerstvých sýrů. Je to možná jenom můj dojem a proto neuvádím
konkrétní údaje a jenom se ptám.
Dotaz na pana Cuketku tedy zní :
- Je možné nějakým způsobem zjistit, zda byl sýr chemicky ošetřen?
- Jak a kým jsou produkce farem v tomto směru sledovány a kontrolovány?
Děkuji za odpověď.