Farmářské sýry a bio sýry kontra chemie. RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

1 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Několikrát se mi stalo, že jsem při konzumaci kozích i kravských sýrů, zakoupených na farmářském trhu, zaregistroval určitou pachuť, která mi k přírodnímu produktu neseděla. Vyzkoušel jsem tedy více sýrařů s tím, že u některých tomu tak nebylo. Zaměřil jsem se tedy na tento problém a zjistil, že jsou biofarmy, které mají veškeré svoje produkty charakteru BIO a některé farmy jenom část produkce označují BIO a část nikoliv. Například čerstvé sýry mají BIO a polotvrdé a tvrdé sýry ne. Nicméně ona „chemická“ pachuť byla patrná zejména u čerstvých sýrů. Je to možná jenom můj dojem a proto neuvádím konkrétní údaje a jenom se ptám.
    Dotaz na pana Cuketku tedy zní :

    1. Je možné nějakým způsobem zjistit, zda byl sýr chemicky ošetřen?
    2. Jak a kým jsou produkce farem v tomto směru sledovány a kontrolovány?

    Děkuji za odpověď.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.