Zajímalo by mě, kam chodíte pro ryby, případně dary moře a jiné vodní pochoutky u kterých záleží především na čerstvosti? Já kromě Seafoodu na Újezdě mám dopručenou ještě CIPU na Smíchově (btw. opravdu je to i maloobchod?)…
Kam pro ryby?? RSS
-
-
Já pro tohle jezdím do Makra, ale to je pouze velkoobchod, takže živnosťák (na cokoliv, nemusí to být z oboru gastronomie) je nutnost.
-
Do Makra… čerstvé ryby mají v úterý a v pátek, podle tvrzení obsluhy. Ta CIPA se podle webu tváří jako cash & carry, takže by vás vyhnat neměli, ale nezkoušel jsem
-
jo, jasně. makro je tutovka, jen jsem ho zapomněl napsat. spíš mě ale zajímal nějaký krámek, kde se dá nakoupit cestou z práce, když si vzpomenete, že byste si dali k večeři rybu. což není věru lehké zadání…
-
Pošlu taťku k rybníku. :o)
Jinak začnou výlovy, tak je možnost zajet a nakoupit přímo čerstvě vytaženou rybičku. .) -
Ja sem si vsim, ze maji ted nove ryby dole v Albertu pod Kotvou. Jeste jsem nekupoval, ale mají i české živé. To ostatní bude asi střídavé kvality, ale pokud jezdíte z práce přes náměstí Republiky…
-
ou, fishmarket je fajn tip. diky za nej. rekl bych, ze top na sladkovodni ryby v praze. na ty morske jsme ale spatna lokalita…
-
ad mořské:
do domácí přípravy se vrhnu méně často, občas koupím v hypernově v OC šestka, občas v seafoodu v palladiu (i když je nechutně drahý) služby i rybky jsou parádní :)
zato pstroužka v takovém tom igelitu nosím domu skoro furt :))))
-
české ryby a česká vláda : http://www.tyden.cz/…i_80649.html
-
V CIPA vás nevyženou, ale skladem mají chlazené jen mořské vlky, pražmy, lososa a tuňáka. Ostatní na objednávku přes Home Delivery a radši se domluvte telefonem :-)Samozřejmě i české sladkovodní. Mít obchod s rybami je dost nákladná sranda a tradice v pojídání ryb je tu dost slabá. Možná kdyby stát rybníkářům přispěl na obchůdky, udělal by líp, než strkat prachy do pochybné kampaně.
-
Rozhodně se nebudete nudit v Makru, kamarád má na starosti oddělení čerstvých ryb a spol… je to čerstvé, na zavolání Vám řeknou co přivezli nebo co přivezou, ceny jsou dobré a zboží také. Pokud chcete něco extra specielního za 10.000,– Kč / kg – myslím, že dnes již není problém si objednat a do dvou dnů Vám to přistane na ledu před domem. CIPA ujde, NOWACO občas také – asi nejlepší je na toto DANDELI. Pokud se opravdu chcete živit kvalitní rybou, je dobré se trochu více seznámit s obchodním zástupcem z výše uvedených firem – když je domluva, dá se zajet i do skladu a tam si vybrat na místě.
-
cipa a spol, to jsou speciálky pro gastro. lidem spíše chybí čerstvé rybky v běžné maloobchodní síti
-
13: CIPA dělá home delivery a Cash&Carry i jako maloobchod. Škoda, že to tak málo lidí využívá, ale je fakt, že dostupnost není nic moc a vzhled obchodu může odradit.
-
no na nouzovku asi jo-ó, o českých rybkách nemluvě :) posledně sem tam nakupoval na žl a k normálnímu obchodu to mělo ještě daleko. nebo už tam je na ty věci pro koncové zákazníky nějaká vyhrazená mini-prodejna?
-
jinak ještě to tady nikdo nezalinkoval – podrobný a praktický seznam má u sebe Mánek!!! specialista na ryby :)
http://manek.bloguje.cz/…ryb-v-cr.php
-
15: Ne, je to v jednom. Nesplňovali by ve stávajícím stavu podmínky pro maloobchod, takže je to trochu utajený. Ale dá se i bez ŽL a koncovky můžou mít zajímavý výhody když se zaregistrují. Ale už tam nedělám a nevím co je novýho…Je to jen o zvyk. Já tam teď nakupuju na semináře bez ŽL a mám dobrý ceny.
-
všude, kde mi říkají koncovky, nechodím dvakrát rád :))))
-
Odpovídám na původní otázku a jsem si vědom, jak málo užitečně pro Pražáky! (na stanici Újezd jsem kdysi jako študák vyskakoval z tramvaje a v trafice si kupoval – po kusu – cigarety!). Více nebydlím, nekouřím.
Po asi roce opatrných nákupů jsem nyní pevným zákazníkem u místního fishmongera. Naprosto neokázalý obchůdek pro lidi. Většinou obšťastňují, ve velkém, restaurace. Na oko hrozná podívaná. Nezametená podlaha, zrezivělá pokladna, kde Martin a Ron vydávají nazpět drobné rybami zasviněnýma rukama.
Ale: ještě nikdy jsem od nich neměl nic špatného. Jednak vidí, že znám jména všeho, co mají na pultech a sledují, jak se dívám na oči ryb a pod žábry. A když jsem jednou ukázal na něco pochybného (a za mnou stáli jiní zákazníci), Martin miniaturně zavrtěl hlavou. Signalisoval: Ne! Nebrat! Domluvili jsme se očima.
Jsem tam nejméně jednou týdně pro nejčerstvější, drceným ledem obsypané potvory, a ignoruji bordel v přilehlé kanceláři a zrezivělou pokladnu.
-
v cipě se dá nakupovat i jako „koncovka“ – stačí otevřít tlamičku a zeptat se co mají zrovna skladem a v jakém množství to prodávají. To platí o kompletním sortimentu. U Dandeli zase není problém zajet do jejich skladu (po navázání kontaktu s dealerem). Jinak jediné cenově přijatelné ryby pro širší veřejnost mají v Makru. Tak chodí stejně 90% „koncovek“.
-
jo ještě v Široké ul. vedle Švejkovy hospody je Fjord Bohemia a tam mají občas taky slušnou nabídku – občas.
-
Pro ryby taky jezdíme do Makra, tedy spíš jezdí tam manžel, protože máme doma ještě jedno menší dítko a tak s tím máme trochu problémy vecpat se tam oba dva.
Vzpomněla jsem si, že kousek od školy, kam chodí můj syn, je taky obchůdek s rybami. Je to na začátku Zborovské ulice směrem k centru, tam jak je Újezd, ne na opačném konci někde v dálce na od centra (ani vlastně nevím, kde Zborovská končí). Nenašla jsem nikdy tu odvahu vlézt dovnitř, protože již od pohledu obchůdek vypadá, že ceny nebudou pro normálního smrtelníka, vařícího pro rozežranou rodinu. -
22. jojo, tam je i sushi bar. Ceny jsou pěkné…
-
Pravda, ceny jsou vyšší, ale jednou za čas si pochutnat na opravdu čerstvé mořské rybě stojí za to. Nebo třeba slávky, ty už jinde nekupuji. Po nákupu v řetězci jsem jich tak 20 procent vyhodila, tady po zvážení požadovaného množství ještě hrst přihodili kvůli případné úmrtnosti. Ve výsledku vyšly levněji než ty ze supermarketu. A pokud nekupujete jen jednu malou porci rybky, obvykle přihodí nějakou drobnost jako dárek. Někdy bylinky, limetu, nebo třeba i francouzský sýr.
-
Tak až půjdu zas někdy na třídní schůzku, tak se tam potom podívám :-D. Už takhle tam pokaždé chodím do nějaké pekárny, co je za hned rohem. Ještě že je třídní schůzka jen asi 3× do roka.
-
k chvále na seafood se také připojuji – profi styl prodeje, vždy poradí, kvalita, malé bonusky a hlavně – nikdyvá jsem neměl sebemenší problém! :)
teda jedne rpblém by byl – vysvětlit to pak peněžence :)
-
26: akorát mají na krámu jen to co jim zbude a co dostávají vratky z restaurací. Tedy pokud někdo chce nakupovat pravidelně však ne rozmanitě, tady najde pořád to samé. Losos, tuňák, pražma, losos, tuňák, pražma. Nebo se domluvit s majitelem a zavolat si vždy, když jim přijedou rybičky a vyčíhat si do jim zbude. Objednávají totiž jen to co si objednají restaurace. Jo a pro „koncáky“ je to drahé ako prase.
Když chci mušle, tak si zajdu do Les Moules, domluvím se s provozákem a on mi přiobjedná pár kilíček k jejich běžné objednávce. Fakt doporučuji to Makro.
-
zálěží na prodejně, na zborovské mi výběr občas přijde malý – to jo, v palladiiu je to ale rozmanitější. makro je fajn určo, ale na „koncovkácký“ denní nákup po práci to prostě není, ať už cestou nebo samotným nákupem tam člověk zabije hodiny času.
v tom je právě ten rozdíl, koncový zákazník nechce těch mušlí celou přepravku ani celého 3 kg lososa, ani si pro to nechce jezdit za město.
zkráceně nechce velkoobchod, chce maloobchod :) se všemi + i – co k tomu patří
-
28: koncováky sice chápu, ale to ještě bude chvilku trvat, až jich bude tolik, že se to někomu vyplatí aniž by musel vynechat zásobování gastro podniků. Lidi žerou buřty a ne ryby, natož nějaké jiné než presované filé od Nowaca. Praha je naprostá exotika, mimo Prahu se takový krám nemá naprosto šanci uživit. Ono ostatně ani v Praze ne. Ty tu pak nějaký byl.
-
byl bych vděčný alespoň za tohle:
http://chillijulie.cz/…-sopika.html
obyč rybárnu, jako byly kdysi :)