Ahoj,
prosím o radu jak na kýtu z bizona, zda má někdo zkušenost je to krásný
kus masa, manžel chce steaky, pač nemá rád ragů, ani pečená masa a moje
srdce z toho pláče ;)!! Včera jsem celý kus potřela olejem pomlela na něj
pepř a větvičky čerstvých bylinek… , ale mam hrůzu, že to budou steaky
tvrdé jak beton :( Maso by to mělo být opravdu kvalitní … Díky
kýta z bizona RSS
-
-
A moje srdce zase pláče z toho, že si kupujete ohrožené zvíře a ještě se tu ptáte na recept!!!
-
Oni ho neskolili uprostřed prérie, to je z chovu.
-
:D… No, hlavně nám ho tchýně narvala do mrazáku, takže mu již nebylo pomoci :D! Každopádně to maso bylo úchvatně měkké… lepší jak svíčková!
-
Já se ve svých asi 16 letech dostala k bizonnímu, vůbec nic jsme nevěděla o přípravě steaků, ale i tak si pamatuju dodnes, že to bylo naprosto nevšední a úchvatné :)
-
Chlazené bizoní steaky jsme koupili mezi svátky ve Francii. Maso pocházelo z chovu v Polsku. Na směs másla a oleje, hrc frc z každé strany, drcený pepř, poté fleur de sel a mňam. Byla to lahůdka, jemné maso, do kterého nůž zajel jak do másla. Jak píše Ajavor-úchvatné! Určitě zopakujeme!
-
No, polskej bizon by me asi urcite nenalakal k vyzkouseni, ale kdyz rikate, ze to je dobry, tak treba o nej taky nekdy jednou zakopnu. Da se to chuti k necemu prirovnat?
-
chuť je výrazná a zajímavá řekla bych něco mezi hovězím a zvěřinou … aromatické měkké masíčko!