Ježíšek chtěl udělat radost a přinesl francouzský cidre. Bohužel ten intenzivně zapáchá a chutná po zkvašeném ovoci ze silnice koncem léta („vůně“ jde až někam k naftalínu – tak ji vnímám já).
Nejsem expert na cidery, cidry, sidry, pár jsem jich ale ochutnal a zajímalo by mě, jak moc je běžný podobný problém s lahvovanými cidery ? Zkažené pivo se občas vyskytne, za svůj život jsem narazil na několik špatných lahváčů, co cider ? Lahvinka stála 150 kaček, možná víc, to je trochu drahá sranda vylévat do dřezu.
Jaký výrobní/skladovací problém může vysvětlovat vjemový dojem popsaný v prvním odstavci ?
Ten cidre se jmenuje Kerloick, má to českou etiketu, „Sen mořskýho vlka“, nevím jak a kde to bylo skladováno (koupeno prý v Praze ve stánku na náměstí míru), trvanlivost udávána do 06/2013 (to mě trochu děsí).
Jen co skončí vánoční svátky, budu si muset spravit chuť nějakou prověřenou značkou koupenou na prověřeném místě… Teď jdu říhat po vypití dvou sklenic tohoto nápoje.