Ahoj, stale patram po nej prazskem creme brulee. Rad bych znal vase nazory kde se skryva ten nej podle vas. Miloval jsem ho v Brasserie M, zabavny je v SasaZu, snazi se v Brestu. A i tyto podniky maji „sve dny“ kdy je krusta slaba nebo krem prilis tekuty. Nej recept je rozhodne ten od Dalibora Navratila (ale ani to neni jeho recept a navic nikde nevari). Dekuji za dalsi tipy.
Creme brulee RSS
-
-
Zkuste Chez Marcel v Haštalské.
Recept, který používám já:
4 vejce+8žloutků+150g cukr krupice+500ml mléka+500ml smetany 33%+vanilka. To je základ. Místo vanilky se může dát třeba levandule nebo earl grey… Společně rozmixovat, procedit jemným cedníčkem, nalít do misek a v troubě na 110°C dokud se krém nezpevní, střed musí být ještě rosolovitý.
Zajímá mně ten recept od Navrátila. Můžete sem hodit odkaz? -
Suroviny: 750 ml smetana, 250 ml mleka, 14–15 zloutku, 20 dkg cukru, 1 vanilkovy lusk.
Mleko, smetanu a vanilkovy lusk zavarime a spojime s utřenými zloutky s cukrem. Pote rozlijeme do misticek. Do pekace polozime uterku, na ni postavime misticky a do poloviny jejich vysky vlijeme vrouci vodu. Uvarime v troube rozehrate na 130 stupnu ve vodni lazni 25 min. po vychladnuti, klasicky posypat cukrem a spalit do karamelu.
Funguje to famozne! -
osobne mi nejvice chutna v Cafe Imperial, neni tak „melke“ jako v jinych podnicich…
-
Ochutnejte CB v restauraci Na kopci, kromě lahodné chuti se mi líbí, že CB tam podávají v nižší ale širší misce, takže si zkaramelizovanou krustičku vychutnáte s každým soustem. Mňam!
-
Osobně mne zrovna créme brulée Na Kopci neoslnil, ačkoli jinak jsem oddaným příznivcem tohoto podniku. Ale evidentně platí „chacun a son gout“, protože mi vadí přesně to, co Martina68 oceňuje (na mne je té karamelizované vrstvy prostě moc) – záleží na osobním vkusu.
Osobně taky spoléhám na recept D. Navrátila, akorát ten, co ho používám, má o něco méně žloutků – cca 12. Ten vanilkový lusk považuju za konstantu – dělal jsem i z dvojnásobného množství jen s jedním luskem, a bylo to ok.