Byla jsem teď na Šumavě a v Kvildě (to je tam, jak je Skipenzion,
zaznamenaný na Scuku) je naprosto úžasná pekárna. Kdybyste se tam někdy
nachomýtli, tak ji prostě nemůžete vynechat. Mají tam originální věci,
které jsem zatím nikde jinde neviděla – borůvková kapsa s polevou,
smetánek (takový koláč z těsta, ze kterého je cítit smetana, a
uprostřed sedí bobánek smetanovo-kokosového želé); „obyčejné“ věci,
ovšem poctivě provedené (různé koláče s ovocem, šátečky); různé
chleby (cibulový, z ječmene), vynikající rohlíky… Takový ten placatý
rohlík se slaninou a sýrem mají taky, ale stokrát lepší než to, co za
těžký prachy prodává třeba Crocus. Nebo „tatínkova kremrole“ –
párek zabalený do nadýchaného těsta, a ten párek je z masa, ne laciná
břečka, jakou dávají ve stáncích do rohlíků.
Škoda, že se tam asi hned tak znova nepodívám :( Proč je tak málo dobrých
pekáren? I tady v Brně znám jednu jedinou a pořád to není to samý jako
Kvilda.