Mám doma bambilion kuchařek a různě pozískávaných receptů na papírcích, ručně psané kuchařky po předcích a další podobný materiál. A protože každé hledání konkrétního receptu mi zabere několik desítek minut (v tom lepším případě, kdy vím, kde zhruba hledat), hodlám si to všechno přepsat do elektronické podoby.
Takže hledám optimální způsob, jak tak učinit, abych po čase třeba nenarazil u nějakého receptového programu na jeho limit (fakt bych neocenil, kdybych vložil 65535 receptů a odmítalo mi to recept č.65536).
Zároveň chci něco, v čem se budou recepty psát pohodlně, kde se budou dát dobře štítkovat a pak podle těch štítků filtrovat, kde se bude bleskurychle vyhledávat, kde se bude dát vyhledávat podle více kritérií najednou (tj. např. „vyhledat jídlo z kategorie Hovězí maso, kde je v surovinách mrkev a česnek“), uvítám také automatické zálohování (optimálně i na web, ale to si kdyžtak ošéfuju externím programem), snadné importy a exporty, bezproblémový přenos databáze na jiný počítač… A pokud půjde o něco, v čem si můžu vyměňovat recepty s jinými uživateli téhož programu, bude to příjemný bonus (ale netrvám na tom).
(jo a raději bych se vyhnul Excelu či Accessu; tedy alespoň z toho pohledu, že to nehodlám programovat, nejsem databázař)
Poradíte? Používáte vy sami něco?