Doneslo se mi, že všechny ryby a další plody moře v oblasti Jadranu (a snad i jinde) jsou napadené jakýmsi parazitem, který vypadá jako „nitky“. Dostává se do masa těchto živočichů a je nebezpečný i člověku , protože může „cestovat“ skrz stěny trávícího traktu a napadat další orgány. Jediná pomoc je prý rybu vařit při 100°C asi hodinu, nebo mrazit na více než – 30°C – je jasné, že obě varianty nejsou vzhledem k rybám a domácím spotřebičům únosné… Chci se zeptat, zda někdo slyšel něco víc, neboť je mi divné, že by se o tom nikde nepsalo ani nemluvilo. Chystám se v září ochutnávat Istrii a tohle mě trochu vyděsilo. Za
Rybí paratiti - poplašná zpráva nebo konec hodování? RSS
-
-
Pardon, v názvu má být samozřejmě paraziti…asi mě ta zpráva rozechvěla víc, než je zdrávo:)