Jak na králíka RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Poprvé jsem sehnala čerstvého králíka a nevím jak nejlépe ho připravit, aby si na něm všichni pochutnali. Poraďte mi někdo svůj oblíbený recept. Děkuji :)

  2. Hlava a předek vyvařit a z obraného masa a vnitřností dělám bílou drůbkovo-zeleninovou polévku.
    Zadní nohy a hřbet více možností podle toho co vám víc chutná:

    • pečený na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky
    • na paprice
    • jako svíčková
    • dušený v hrnci s různými přísadami (moje nejoblíbenější na víně, bylinkách a s kořenovou zeleninou)
  3. Rozporcuju ho, opepřím a osolím, potřu dijonskou hořčicí a omotám plátky slaniny (nebo třeba schwarzwaldské šunky). Podleju a peču v troubě na 180 °C tak 1,5 hodiny. K tomu bramborové noky a fazolky.

  4. Já ho dělám třeba takto, jen s bylinkami a na bílém víně a je moc dobrý, ideální letní jídlo: http://madlinakuchyne.blog.cz/…a-dobromysli

  5. Králka hlavně hodně odblanit a dobře prošpikovat a nevysušit. Je výborný na víně (bílém i červeném), to potvrzuji, i s pórkem, kapary nebo hořčicí:

    http://vilemina.blog.cz/…nuse-kejrove

  6. Já nejraději dělávám dušeného. V hrnci s červeným vínem, bylinkami, přidám olivy, houby, slaninu, rajčata a česnek, popř co dům dá. A pár hodin dusit, podávám se šťouchaným bramborem nebo bílou bagetou. Chuť dobrá, práce minimální.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.