150. Já si na ten rozhovor pamatuju, ale tam se mluvilo o fermentovaných rybách, což je trvanlivé, nikoli však tepelně upravené.
Nova: Babicovy dobroty RSS
-
-
Je to takto:
Jaké je to tradiční suši?
V zahraničí to vypadá tak, že to, co se dá přilepit na uválenou rýži, je suši. Tradiční suši je ale z předem zpracovaných surovin. Než se chobotnice podá s rýží, musí se uvařit, sardinka se má marinovat v octě. To je klasický způsob přípravy, protože tradiční suši má být trvanlivé. Syrová, nezpracovaná ryba se začala při suši používat až někdy ve dvacátých třicátých letech. Tady, v restauraci, jsem se pokusil nabídnout tradiční suši, ale nikomu to vlastně nechutnalo, takhle si to nepředstavovali.
http://www.reflex.cz/…ek34537.html
-
Tak jsem se pobavila – oblíznuto z časopisu Televize:
„Jiří Babica coby nemilosrdný al-Kejda terorizující kulinárii ratatulemi a vanilkovými omáčkami z řídkého pudinku…“Po té, co jsem viděla jeho Stroganoff, musím říci, že přezdívka al-Kejda je dosti výstižná :)
-
153. přesnééé, včera večer jsem se taky moc pobavila, když jsem časopis Televize četla.
-
Pivli, dovolím si dotaz mimo téma: jak jsi spokojená se svým zmrzlinovačem?
-
Zmrzlinovač je skvělý, sice má příšerný vzhled, ale pracuje jak má.
Zatím jsem ho použila jen 1×, na výrobu švestkové zmrzliny dle receptu ze Zápisků, ale jen co se oteplí, tak se chlapec zapotí.
:-) -
Píšou, že se v něm nechá dělat i jogurt – to jsi nezkoušela?
-
Hm, to nevím jak. Nehřeje to, jen to zmrzlinu pomalu promíchává.
Na jogurt je potřeba teplo. Mám asi 15 let jogurtovač Bravo, stál tenkrát celých 420,– Kč a jsem s ním maximálně spokojená. Zrovna se doma dělají z olmáckého bio mléka a zbytku řeckého jogurtu. Bude to dobrota. Však i bez jogurtovače se dají vyrobit jogurty. Metoda zahřát a šup s tím do deky funguje také spolehlivě. :-) -
158: jestli je to ten, co se nádobá napřed nechává namrazit, měl by jogurt fungovat stejně, pouze s nahřátou nádobou místo namražené, ne? Ta nádoba beztak bude mít jednu hlavní vlastnost – velkou tepelnou kapacitu (velké množství tepla potřebné na malou změnu teploty), to funguje stejně oběma směry.
-
To jo, ale že by se ten jogurt udělá za 30 – 40 minut? V jogurtovači to trvá několik hodin. Pod dekou taky. Zmrzlinovač může být v provozu max. 40 minut. I když ta nádoba (je dvouplášťová) drží určitě teplo dlouho, nevím, jaký by byl výsledek. Na jogurty mám Bravo z Eta Hlinsko a jsem spokojená. :-)
-
Zase jogurt se nemusí furt míchat, ne? Tomu stačí, když bude v tý nádobě, která ho udrží v teple, myslel jsem prostě jen použít tu nádobu místo tý deky.
-
V každém případě – pokud by přístroj měl sloužit i k výrobě jogurtu, měl by být v návodu uveden postup, což zřejmě podle Pivli není.
V informacích na netu ale píší: „Disney domácí výrobník zmrzliny a jogurtu“. Tož jsem z teho volaaká zmetená :) -
161. ;-)
Zůstanu u jogurtovače. právě jsem šoupla do ledničky 7 skleniček domácího jogurtu. Objem 210 ml.
U zmrzlinovače je knížka receptů na zmrzliny, sorbety a nějaký ten dezertík. Jogurt jsem tam nenašla. Ani jsem nepátrala. :-)
Budu spokojená, když mi ten Myšák bude vyrábět zmrzku. :)
A opravuji :Bravo jogurtovač, ale ne ETA. Ovšem byl koupen v Hlinsku.v Elektře :-)))
Koukala jsem, že hos stále vyrábějí a stojí zhruba stejně. ovšem porovnám-li kupní sílu před nějakými 15 lety (možná to bylo i déle) a teď… -
Například zde:
http://www.zasilkovyobchod.cz/…e/jogurtovac-(id-131224).htm
Mají tam zmatené informace, objem je 210ml na skleničku. A není potřeba jogurtová kultura, stačí živý jogurt + 1l mléka.
Ale to už jsem zcela OT od původního tématu. ;-)))
Ovšem je to příjemnější téma, než Al-Kejda B. -
já se s dovolením vrátím k tématu, myslím, že sekce o zmrzlinovači je zde založená.
Všem, kdo ještě neviděli, doporučuji: http://www.ceskatelevize.cz/…sechnoparty/, myslím, že Jiřinka se snaží Jirku dohnat;-) -
165. Vzhledem k tomu, že to bylo opakování z loňského roku, řekla bych, že se Babica snaží dohnat Jiřinku.
-
Aha, tak to se omlouvám, to mi uniklo:-( Já si to pouštěla před pár dny a docela mě kachna z kuřete dostala:-D
-
;-)))
-
V posledním pořadu dělal nějaké asijské vejce, o to by nešlo, ale on si dovolil říct, že uvařené vajíčko je vůbec takové bez chuti a tak ho můžeme hodně polít omáčkou. Teď je jasné proč je takový patlal, když nemá žádné chuťové buňky!!!
-
Je to komediant, který se snaží svým přístupem vyhovět „tradičnímu“ českému přístupu k jídlu – udělat to z levných surovin a dojebat to kořením. Zajímavě (i když trochu nevyužitě) působí článek na iDnes (http://ona.idnes.cz/…/recepty.asp?…) – Bába už vymýšlí kari a všechno možný, Pohlreich by udělal karboš z dobrých surovin, ale naprosto klasicky. Jinak na Prague's Spoon dostal Pohlreichův divinis plný počet lžiček, takže mazec.
-
kanibal:
A nějaké zkušenosti s Divinis? Právě jsem si četla recenzi a nadchla mě. -
Kdepak, do Prahy se bohužel moc nedostanu, ale volba by asi byla jasná – poměr cena / kvalita je zaklínadlo ;)
-
Podle mě Babicovy Dobroty tak špatnej pořad neni. Všiml jse si, že Jiří Babica je docela často terčem posměchů v medíích a i na internetu, ale já za sebe můžu říct, že jsem několik jeho receptů vyzkoušel a byl jsem velice spokojen! Třeba na http://babicovy-dobroty.ripp.cz/ Je skvělej recept na Rostbíf, fakt perfektní bašta…
-
Že by se nám tu propagoval sám Mistr?
Hm… -
Řekla bych, že je to jeden z mála (díkybohu toto až tolik nesleduji) páně Babicových receptů, které se moc neliší od klasických postupů.
-
V sobotu 31. 10. se dívám, protože se samotným Velkým bude vařit Mánek.
-
Autobusak a jeho hlasky: epizoda nekonecna
http://dobroty.nova.cz/…krokety.html
v tomto videu cas 00:15
,,do tunakovych kroket bych ze zasady pouzival tunaka,, :DDDDD ROFL
-
177: LOL, a řecké se jmenujou určitě proto, že tam Jirka nasypal olivy. Přiznám se,že dál než ke strouhance sychrovačce jsem neydržela.
-
Já si vzpomínám, jak bavič Novotný ve svém entero-gastro pořadu vařil specialitu, která spočívala v tom, že k osmaženému kabanosu přisypal ananas z plechovky. Babica na to zdárně navazuje.
-
babica je spatna karikatura kuchare, beru to vic jako vtip a poustim si to pro pobaveni. co mne ale šokuje je, že takový pořad je tak dlouho v éteru, důvodem bude asi to ze vetsina naroda to ma rada a z toho se mi dela spatne.