Dnes mě překvapila nečekaná návštěva, která přinesla dva balíčky kuřecích stehen bez kosti koupené v Albertu. Jeden je z Vodňan a je v pořádku (tj. poživatelný). U druhého (výrobce: Rabbit Trhový Štěpánov) mne překvapilo, že blána na všech tří kouscích je jakoby zdrsněná. Nešlo to umýt a maso navíc divně páchlo (nikoli zkaženě, ale ne tak, jako kvalitní maso, které si nosím od řezníka), takže putovalo do koše. Prošlé to podle údajů na balení nebylo a případná éčka na balení nebyla uvedena (narozdíl od Vodňan, které použily kyslík a E290). Co to proboha mohlo být?
drsné kuřecí stehno RSS
-
-
To je způsobeno krmivem kuřat v jednotlivých drůbežárnách. Tak pokud už kupovat kupná kuřata, tak jen Vodňany nebo případně Kostelecké uzeniny.
-
Pach byl určitě způsoben krmivem, ale ten drsný povrch? Podle mne to museli namočit do nějakého hnusu a ani to nenapsali na obalu – myslela jsem, že je to povinné.