Zdravim. Jsem momentalne v Australii a aussies maji s amiky krome britonskeho puvodu a bezprostredni povahy spolecne i mnohe kulinarske zaliby. Vedle burgeru a grilovani je to i arasidove maslo. Musim se priznat, ze se ho nemohu nabazit – nevim jak u nas, ale zde se prodava produkt s 85–91%nim obsahem orechu vcetne perfektni „super crunchy“ varianty.
Co jsem zatim zkusil:
- trochu pridat do testa na nakyp – to se zas tak neprojevilo – chce to
vychytat (nahradit tuk v teste, popr. pouzit tam, kde by se pouzil tuk
A orechy, nicmene v tom zatim nemam moc zkusenosti).. Kazdopadne kompatibilita
s pecivem je podle me znacna – viz. dalsi pripad
- krupavou posypku na kolac s drcenych susenek s trochou normalniho masla a
hafem arasidoveho. Nami
- pudink ze skrobu bez prichute s arasidovym maslem (tak 2 polevkove lzice/
porce), rozmichanem ve vode a dzusu a zjemneny smetanou.
- Inspirace indoneskou Satay omackou, coz je arasidova BOMBA – totalni namka – pripravuje se rozmixovanim arasidu, chilli, cibule a cesneku a asi se trochu redi. Celkem se mi osvedcila jednoducha varianta orestovat na drobno posekanou cibuli a cesnek, pridat chilli, pridat AM a nechat popustit a nakonec zredit vyvarem (ne vodou!).
Jsem kuchar-amater, resp.se ucim a jen predstava moznosti, jak s touto vysoce proteinovou pochoutkou nalozit, me fascinuje. Nejake napady:)?