http://www.hotelalwyn.cz/…ce-a-bar.php
byli jste někdo? tento podnik připravuji do příštího vydání…
nee, a jsem fakt zvedava, na vysledek cuketovske inspekce, protoze menu je na mne moooc dlouhe a ja bych si nevybrala… nebo jo a stejne blbe :(
ten lístek je sice dlouhej, ale jídlo nezní úplně špatně, potěší trocha smyslu úpro humor, ale jak může sommelier doporučovat k polífce pozdní sběry? Sakra, takový vína člověk vychutná spíš s malíma chuťovkama, když už nebo jako desert sám o sobě, ale připíjet to k polífce? A´t se na mě nikdo nezlobí, ale to je kravina. Nemluvě o tom, že normální člověk vypije pozdních sběrů nebo výběrů z hroznů tka sklenku, dvě, těžko to může pít v průběhu celý dvouhodinový večeře, i když snobové to možná vidí jinak.
jeee, tak to jsem prehlidla ;) sladaka k polifce si moc predstavit nedokazu a uz vubec ne to pit cely vecer, navic si myslim, ze pekne oslazenej jazyk si uz na nicem moc nepochutna, ale to jen plkam, berte to s VELKOU rezervou...... jinak my mame takovej asi blbej zvyk, ale vetsinou se snazime pit vino, ktere je mistni produkce, v Praze by to asi bylo neco z Moravy ci Cech, a nebo co tak nejak pasuje k puvodu testovin, nejak by mi vic sedela nejaka italie k testovinam nez afrika, ale jak rikam, jenom plkam…
po cuketovske ispekci se mi tam teda nechce, tak nejak vsechno zni jako jidlo plasticke......
Chtěl jsem nechat dopadnout své kritické oko na jejich anglické menu, ale
šibalsky se tomu vyhýbají – linka je na menu v češtině! (Menu samo mi
připadá OK, nestudoval jsem to ale detailně).
Jejich angličtina všeobecně: četl jsem horší. Je ale zřejmé, že to
překládal, s dávkou prkennosti, nějaký Čech a nebo Češka. Říkalo se
tomu Čedok English. Rodilý mluvčí by nikdy nestvořil (například) tento
jejich úvod:
Welcome to the website of Hotel Alwyn****. We take pleasure in your interest for our goal is to make your stay agreeable and comfortable.
V Amboseli som bola asi v juni a mala som z nej pocit ako mavam obvykle z americkych filmov – kym ste v sale, celkom dobre sa bavite, ale len co vyjdete von, vsetok zazitok vyprcha. A ked sa vas niekto opyta, o com to bolo, zistite ze az na par scen vam v pamati neostalo nic… ziaden emocionalny dojem.
Tych par scen, co mi z Amboseli utkveli v pamati:
Prave som si pozrela ich listok na internete a spomenula som si, co mi
nesedelo… ten mix roznych kuchyn (bresaola, ratattouille, spaghetti alla
chittara, enchilladas, kulajda, ap…), ktory len umocnuje dojem
nevyprofilovanej identity. Holt hotelova restauracia… (Hoci uprimne povedane,
pomaly nadobudam pocit, ze toto je predstava mnohych ceskych restauracii o
„fusion“…)
Mne osobne este tiez nesedi prilisna prespekulovanost jednotlivych jedal, a
vyslovene mi to vadi u tych „talianskych“.
Ale opat otazka vkusu… v Londyne ma mnohi presviedcali, ze talianska jednoduchost kombinacii je ok, ale to prave potesenie je az „explozia chuti“ (dnes uz popravde necakam, ze niekto, kto vyrastol na Chicken Tikka Massala, sa bude kochat v genialite tagliatelli „maslo a salvia“…) Proste, proti gustu ziaden disputat…iste aj menu v Amboseli sa niekomu paci, obzvlast medzi zahranicnymi hostami (hotela:)
chm… moje zjištění je nebrat, nezkoušet, jít jinam ;) něudělal se mi z návštěvy dvakrát dobře :/
Pro přispívání do Cuketka fóra je třeba být přihlášen (to abychom tady neměli spam).
Jste u nás nová/ý? Před přihlášením je potřeba se zaregistrovat.