1. Habich neurazil, přijal jsem pozvánku na večeři v jedné z místních Thai restaurací.
    Polévka Tom Yum potěšila vítaným kopancem kapsika. Jinak to bylo dost fádní. Spolustolovníci měli kachnu v přeslazené lepivé omáčce (ochutnal jsem). Já pár miniaturních kousků nějakého vepřového schovávajícího se mezi skoro syrovou zeleninou v přijatelné omáčce. Jíst se to dalo, básnit o tom nelze.
    Jejich lahvové pivo bylo pitelné a obsluha, ve více než poloprázdném podniku, rychlá a pozorná.

Konversace „proběhla v srdečném ovzduší“. Společenská povinnost splněna. Bez úhony absolvovaný a brzy zapomenutelný večer.
    Good Bye. Sleep tight!

2. Dneska měla testovací zkoušku nová palačinková pánev. Hora palačinek zmizela, než stihla pánev vystydnout :o) Děkuju Ježíškuu!!!

3. Opékané plátky butternut dýně s růžičkovou kapustou vařenou v páře, posypané piniovými oříšky

4. Včera byla TATO LAHŮDKA a dnes se vaří kotel polévky s hovězím masíčkem, slaninou, kapustou, mrkvičkou, celerem, pastinákem, šafránem,..
    Napadlo tu plno sněhu, vítr to navál před chaloupku, tak do jara nevylezu a budu konzumovat ;-)

5. Domácí chléb, domácí máslo, domácí sýr(labneh).
    ňamy, ňamy.
    A k tomu protichřipkový čaj namíchaný z vlastnoručně nasbíraného: šípku, květu černého bezu, lípy, slazeno českým medem. Nádhera.
    214. ;-)))
    To bych si nechala líbit. I s tím navátým sněhem.

6. 215: Domácí listerii :D

7. ale, ale. Žádnou domácí listerii. vše bylo moc dobré a nezávadné. Chléb už není, ale kousek másla a trocha sýra v lednici ještě zbylo.

8. Skopové co žralo jen trávu, brambor, česnek … mlask

9. 218: Tráva, brambory a česněk jistě propůjčí jehňatům zvláštní kvalitu. Podobně jako na vyhledávaných „salt marsh lamb“, vyrůstajících na sůl bohatých přímořských pastvinách. ;-)
    Občas bych jim hodil i otep oregána nebo marjánky – určitě pak: skopové, dokonalost sama!

10. šťouchané brambory a celer asi 2:1, dušeno na másle, s pečenou domácí slaninkou..... !!!!

ááárghhhh, záviďte vesničanovi!!!! :))))

11. pizzzzza

12. Bílý sýr balkánského typu, mix salátu De Luxe a celozrnný bochánek. K tomu připíjím Kubíka (mrkev/jahoda).

13. Včera kyselo, dneska kyselo, zítra kyselo. V neděli milouškou rybišku.

14. Errr, safryš, co jsme to měli včera k večeři? Ehmm. Ta zatracená krátkodobá paměť…
    Nechcete místo toho nějakou básničku z páté třídy? Ty si pamatuju líp. :-))
    Zemřela matka, do hrobu dána
    siroty po ní zůstaly…

15. …i přicházely každičkého rána, by matičku svou hledaly.
    I zželelo se matce milých dítek, duše její se vrátila a vtělila se v drobnolistý kvítek jimž mohylu svou pokryla.
    Dál to neumím. :-)))

16. Hovězí s mrkví na víně ;-)

17. 225: Já umím 3 sloky – čistě díky tomu, že jsme to ve věku pubertálním zpívali na melodii „Oh When The Saints Go Marching In“. Pasuje to přesně.

18. Fakt, jo? Chudák Erben. ;-)))
    Zkouším si zpívat už Svatí jdou…hm…

19. Třeba by byl Karel Jaromír potěšen, že se o něj mládež zajímala i mimo školní dobu.
    Hrálo k tomu banjo vyrobené z krku zlomené kytary a velké plechovky od pečenáčů. (Mr C please note food content of my contribution).

20. (food content noted)

:)))

21. Nono, však to tak OT nebylo, nemusíte zdůrazňovat panu C. ty plechovky od pečenáčů. :-))))
    Douška mateří není od jídla tak daleko.
    Já zas umím Polednici. I tu semaforovskou, heč! :-)))
    Ta sem taky patří. Je tam lednice, nepečící se pečeně…atd. atd…

22. Chléb s uhlím beru si do práce…

Nechtělo by to založit nové théma? Jídlo v písních a poesii. Nikoliv však pouze o pití – to bychom se nedopočítali těch „víneček bílých, víneček rudých“…

23. Půjdu matičko k jezeru,
    na práci se ti vys***.
    Ach, nechoď dcero na jezero,
    vodník si tam *** ***.

Vyvalily se vlny zdola,
    roztáhnuly se se v šírá kola,
    a po mladišké dífčině,
    zbylo jenom kombiné.

Měli jsme mít k večeri muschle,
    ale vyhodil jsem je, až na jednu byly všechny mrtvé či polomrtve,
    nektere uz dlouho.

Proto ta morbidní poesie!

24. jabloně a hrušně se také uznávají?

25. 234: …two three four: …Paplyly tumány nad rjekoj…

Tam ale nejni nic k jídlu. Vůní ‚razcvětálych‘ stromů se nenasytíš. Asi brnkám na špatnou strunu?

26. 233: Jaký je rozdíl mezi rohlíkem – a polomrtvými muschlemi?

Rohlík je potrava, polomrtvé muschle jsou otrava.
    Ha, ha, ha, ha!!!
    Bum bum!
    (Zde tradiční zakončení slaboučce pitomoučkých vtipů).

27. 231: Z tý Semaforský by sem patřil i zlatej kolovrat – handgranáty – to jsou takový ty železný vajíčka, jak s tím chodíme na rybičky – jak vždycky bum a je filé.

28. 232.:;-)
    http://www.youtube.com/watch?…

29. Jednorožcovo ujišťování p.Cuketky že jeho příspěvek obsahuje jídlo mi připoměl můj obíbený díl Trosečníci z Červeného Trpaslíka.Lister a Rimmer nabourají Kosmika a octnou se sami bez pomoci na pusté planetě.Lister začne hladovět…(z do­volením zde přepisuju část jejich geniálního rozhovoru)
    LISTER:
    (Sighs.) Everywhere I look reminds me of food. Look at these books:
    Charles Lamb, Herman Wok, the complete works of Sir Francis Bacon, Eric
    Van Lustbader…
    RIMMER: Eric Van Lustbader? What's he got to do with food?
    LISTER: Van. Bread van, meat van, food!
    RIMMER: Look, you're getting obsessed.
    LISTER: It's these books! It's like someone's put them there to taunt
    me. Look at this – The Caretaker by Harold Pinta.
    RIMMER: It's „Pinter.“ Stop thinking about food.

30. 239. : ;-))))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.