1. 180: jak se dělají houbové škvarky? hlívu mám moc ráda

2. dnes norimberské párečky na norimberském náměstí v norimbergu

3. Tak to já si dnes dám do nosu a budu mít kachničku se zelím a knedlíkem .. už se mi na ní sbíhají sliny .. mňam

4. Fantasticky uleželý gulášek, šoulím vanilkové rohlíčky, vídeňské dortíčky, kakaovo skořicové hvězdičky a linecké, takže jako protiváhu ke sladkému (vůně po celém domě) to chce něco řízného! :-)))

5. Pivli: Teda ty mi děláš chutě! Máma už asi taky začíná péct, ale já přijedu do Prahy až 20.12. a to už bude skoro všechno napečeno. Ale zbydou na mě vanikový rohlíčky, pracny a dekorační práce – třeba plnění išlských dortíčků stylem „je v té náplni dost rumu? ochutnávka Ještě trochu přidám.“ :o) Už se těším, jak to u nás bude vonět vanilkou a skořicí.

6. 185. to na Tebe zbyde ta nejlepší a nejdůležitější práce.
    Odměřování rumu je je práce zodpovědná a důstojná.
    Jakmile začnu do těsta lít rum, dostávám křeč do ruky…
    Cukroví je pak opilé a já varuju řidiče, aby před cestou nekoštovali. Nevím, jak by pak vysvětlovali dopravákům, že ty zatrtacený vanilkový rohlíčky jsou úplně namol. :-)))
    Dětičkám naše cukroví taky moooc chutná. :-)

7. :o))) Ale aspoň se můžeš hájit tím, že strávníkům dáváš cukroví za medicínským účelem a pod lékařským dohledem. Řidiči by s sebou v autě měli vozit vzorky, kdyby jim náhodou policajti nechtěli věřit, že ty rohlíčky byly trochu ostřejší :o)

Ale u nás to taky občas vypadá, že k ochutnávce cukroví bychom měli servírovat měřič alkoholu pro řidiče. Křeč v ruce je holt potvora :o)

8. 187. přesně tak! ;-)))

9. Na oběd u rodičů byla čína, na véču si dám lázeňák s loupákem ;-)

10. U nás byla krupicová kaše s grankem :-)

11. dnes to bylo vitelo tonáto bez telecího ale s roastbeefem, domácí tlačenka, mozzarela a bageta

12. Bylo červené thajské kuře (stehenní řízky, česnek, naťová cibulka, limetka, koriandr, batáty, rajčata, kokosové mléko, kari pasta…). Moc dobré. Při tom pečení vánočního cukroví to chtělo něco pikantního. :-)))
    Podávala jsem s basmati rýží.

13. U nás se včera fonduovalo.

14. Zkoušela jsem plněné žampiony a byly moc dobrý. Šílený manžel jich zas přivezl z Makra asi tak dvě kila, takže budeme jíst každý den žampiony nejmíň dvakrát denně – dítka totiž houby nejedí. Náplň jsem umíchala z vyškubaných houbových nožiček, cibule, česneku, slaniny, rajčete, čerstvé strouhanky, vajíčka a dala jsem tam pepř, oregano a petrželku a samozřejmě sůl. Naplněné žampíky jsem vrazila jsem do pekáčku, pokapala oliváčem a po půl hodině jsem to ještě posypala směskou strouhaného eidamu a parmezánu. Bylo to opravdu jedlé a asi to bude dobré i studené.

15. Já si uplácala tatarák po tom sladkém odpoledni to bylo nezbytné.

16. Kimči a kus šunky od kosti. Též jsem byla přeslazená! :-)))

17. Stejk a hromada cibule :D Ráno vánočka

18. 195, 196: Já si včera na odslazení dělal soba nudle s tofu, kimchi a nakládaným zázvorem. Dneska jsme měli bramborové placky se špenátem a kysaným zelím.

19. Dnes byla k obědu čočkajda (gruntuje se, tak jen to) a k večeři jsem rychle orestovala kuřecí maso na nudličky, bylo přes noc naložené ve směsi, co mi na míchali ve Farahu.
    K tomu kopec (ale opravdu veliký) mixu zelených salátů, šalotky a rucoly. Zálivka oliváč+citronová šťáva+lžička medu +pepř+mořská sůl+prášková hořčice. Mňááááám!

20. kilo vanikových rohlíčků a pinot noir ze švajcu :))

21. Zbytek kapra (tak dobrého jsem nejedla za celý život, takže zmražení v listopadu mu vůbec neuškodilo) a večer bááječné portské od Ježíška.

22. Pasta ala carbonara

23. 202: moje oblíbené ;-)
    U nás byla ryba a ochutnávka teriny foie gras, kterou manža připravil na příští dny.
    Jinak od 24. do včerejšího večera to jistil kapřík a rybí polívka :-))))
    Už se zase těším na Vánoce.

24. já zas zakládám vývar – hovězí, na boršč

25. K snídani byl zbytek štoly (byl fakt moc dobrá) a k obědu staré dobré špagety po česku. Sýr a kečup. Prostě po tom mase na ně byla chuť. Nejedla jsem je ani nepamatuju a dneska bodly.
    kečup byl dobrej, bez chemie a troška chilli omáčky od Heinz.
    :-)))

26. uf, dančí kýta, telecí jus z péra (to není nic sprostého – nemazat), vinná redukce z vína, šalotky a uzeného hov. jazyka , krokety nowaco

27. hm:)jen pro ten kontrast s predchozim zapiskem – mrazena zelenina v mikrovlnce:)) – s cervenou cibuli, olivovym olejem, provensalskym korenim a cesnekem:)a celozrny rohlik k tomu..

28. dnes nic moc, ale od zítřka začnou 3 dny nepředstavitelné žravosti (najede návštěva) ;-)

29. V práci minutka – roštěná a velká mísa zeleninového salátu. K večeři kvasnicová polévka (drožďovka).
    V lednici 2× denně obracím maso na roastbeef, péci budu zítra večer, ať je na Silvouše co dát na chlebíčky. Spolu s uzeným lososem.

30. krajíček bílého toustového chleba, máslo, uzený losos, kopr, krajíček bílého toustového chleba … opakovat až do omrzení :D

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.