farfalla: škoda dýničky, ale to musela být asi trochu „načatá“, mně tady tuhle přečkala v pokojové teplotě skoro měsíc a na jejím stavu se to nijak špatně neprojevilo.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
to 1rožec – no jo, bez cibule, nechtělo se mi ji tam dávat, pro jednou jen úplně čistá chuť masa – i tu mrkev a celer jsem do polévky dala až úplně nakonec. A nakrájené na hodně velké špalky a povařené jen kraťoučkou dobu, aby zůstaly chrumkavé. Jím to pak všechno z talíře postupně – nejdřív horkou zeleninu, potom vývar s nudlemi a nakonec si nechávám celé krky, které si postupně solím hrubou solí a horké okusuji – je to velice masožravecky uspokojivé :)
-
1824 Pavli: recept používám odtud: http://dolcevita.blog.cz/…ledni-chvili
Jen byla změna, velkou hrst rozinek a tabulku nahrubo nasekané čokolády jsem tentorkát nezapracovávala do těsta, ale pěkně jí posypala vyválený plát těsta, který jsem nakrájela na menší čtverce a ty poté poskládala do štóliček. Vznikla opravdu krásná mozaika, takže příště už to budu dělat takto, protože jíme i očima, že :-)Jinak pokud nepeču pro vyloženě malé děti, dávám do těsta většinou mandle na plátky (někdy je i opražím nasucho, jsoýu pak ještě lepší) nebo nahrubo nasekané a zkaramelizované. Místo rozinek jsou výborné i brusinky, prostě lze kombinovat podle chuti. A výsedek je opravdu báječný – lehká, jemně sladká štóla vonící máslem a hlavně hned měkká :-) Já se musela včera ovládat, abych je nesnědla všechny …
1830 jednorožec: Já si to pak taky uvědomila, že jsem to moc nespecifikovala, leč únava z nevyspání a mateřské povinnosti mi nedaly usednout k počítači a včas vše napravit. Ale byl spáchán rychlý poloteplý těstovinový salát s rajčaty, pórkem a paprikou, přelitý jogurtovým dresinkem a tentokráte mimořádně povedeným ztraceným vejcem. Je zajímavé, že ač můj drahý nemiluje špagety, na těstovinovém salátku si pochutnal. Ale žádná haute cousine to teda nebyla, to přiznávám bez mučení :-) -
Madla 81: však tohle vlákno o vysokých sestřenicích většinou není a vůbec to nevadí…
-