1. V neděli grilování na roštu (ve svetrech a fleaskách) – obligátní domácí hamburgery z krásného zadního hovězího od „našeho“ řezníka, jehněčí kotletky a vepřové lehce předvařené kolínko.

K tomu plzeň, loňská slivovice a předloňská višňovka, obé domácí.

Dnes bude česnečka z vývaru onoho kolínka a halušky s kysaným zelím a druhým kolínkem od včerejška pečeným.

2. U nás dnes dušená mrkev vyrobená mým mužem (umí ji prostě nejlíp), br.m.m., volská oka od „domácích“ slepiček. Prostá jídla…! Včera ve vegetariánské restauraci Lehká hlava čedarová quesadilla se salátkem. Moc dobrá.

3. Cibulový koláč a jako zákusek tvarohové a makové buchty.

4. Dnes maličko odhlehčeněji oproti obžerství v předchozích dnech – kuřecí polévka s kořenovou zeleninkou a drožďovými knedlíčky, jako druhý chod pečený lilek podle Šárky se světlým chlebem. Dezert – domácí hrozny od babičky ;-)

5. Včera u přátel na večeři lososový tatarák, švýcarské sýrové fondue, creme caramel s malinami a jahodami a trochu vína a moc Kirsch. Tudíž při dnešním krutém ránu jen tak lehce rijetu a pozdě odpoledne jen opečený plátek krkovice a nevečeřím a nepiju (dnes) :- )))

6. Zelňačka a večer bude bramborák. Taková klasika, prostě…

7. Květák podle karfiolové vykrádačky a k tomu obří hrnek cascary.

8. Koláč s ořechy a jablky, jablečný kompot (přivezla jsem si od rodičů tašku ťuklých jablek) včera k večeři byla květáková polévka a pečená kuřecí stehna s bramborovou kaší…

9. Dýňový koláč podle Gurmánky, vepřová roláda s bylinkovými bramborami a jablečný kompot (také z ťuklých jablíček).

10. Dostala jsem tašku petrželových lístků, takže jsem páchala petrželkovou omáčku, kuličky z mletého masa s česnekem, majoránkou a petrželí pečené v troubě, zítra budou domácí jitrničky ze zabíjačky, prdelačka a k tomu brambory pečené v alobalu (opět s petrželkou) a v plánu je ještě výroba petrželkovo-mandlového „pesta“ :-)

11. Tak včera krémové houbové rizoto s cuketou a dnes pečený pstruh na másle a brambory. No a jako dezert máme drobenkový mirabelkový koláč.

12. Včera boršč z bedýnkové zeleniny. Dnes k obědu opět, to se nepřejí. :-) A k večeři kus hovězího z vývaru do boršče, rajská omáčka a kolínka. Takové retro, ale u nás oblíbené.

13. Víkendové obžerství zahájeno v pátek o půlnoci čerstvými koláčky s mákem a tvarohem, pokračovalo sobotním kuřetem s nádivkou a bramborem, přes večerní řízky od maminky a bramborový salát od tatínka, konče včererejší kachničkou z farmy Rohozná s bramborovým knedlíkem a červeným zelím :-) Jo a večer ještě domácí chlebíčky – veka, máslo, salám do kornoutku a spol.!

14. tak u nás se v pátek baštily těstoviny s domácí petrželkovo-mandlovou omáčkou, zasypané parmezánem, v sobotu risotto dle tohoto receptu: http://madlinakuchyne.blog.cz/…i-a-cesnekem
    Jen místo žampionů byla namarinována hlíva.
    Včera a dnes jen pečené kuřátko na pivua br. kaše. Jako zákusek v sobotu snědl makový hřbet se skořicí a rozinkami a dnes báječný mandlový koláč se sněhovou ořechovou peřinkou s brusinkami. Kombinace dvou receptů a trošky invence stvořila skvělý chuťový zážitek.

15. Dala jsem se do pečení bagelů… zatím to vypadá nadějně… Jenom nevím, proč se má před pečením bagel na minutu povařit ve vodě s bicarbonou a cukrem. Netušíte někdo?

16. 755. nebude to z podobnych duvodu jako nemecke precliky(louho­vane)? http://cs.wikipedia.org/…Precl%C3%ADk cervena kurka a tak… ale myslela jsem, ze to je jen jejich chemicka potouchlost..

17. ale fuj, louhove jsme myslela. pripada mi to jako alchymie:-)

18. Nevím, udělala jsem to tak, ale bagely moc „louhované“ :) nebyly… ale zase se povedly, což se mi s kynutým těstem málokdy podaří

19. no, tak asi ze ta soda, ne louh, projizdela jsme nejake recepty na ty precliky a proste ten funguje.
    pamatuju se, jak jsme byli na vymennem pobytu, ukazovali nam to a dost me to sokovalo(otravime se!otravime se!otravime se!) a byly skvele, nacervenale, krupavo-mekke… a prezili jsme.

20. Farfallo, zcela OT dotaz – jste farfalla, manželka konzervy, tj. M.O.?

21. 760. kde/kdo je dalsi farfalla? M.O.? jsem mlada a zatim svobodna, hura. cim jsem se mela prozradit? ;-)

22. 761: M.O. = Martin Ondreját. Jeho paní má blog na idnes a v diskusi vystupuje pod nickem farfalla, proto jsem se ptala.

23. 262. ach tak, děkuji za osvětu…
    Jinak včera buchtičky s krémem a predevcirem test noveho strojku na těstoviny, takze domaci tagliatelle/fet­tuccine s rajcatovou omackou…uz se tesim na dalsi pokusy.

24. Včera na večeři v Medité supr, ale upravdu SUPR kachní prsa s hříbky. O té lahůdce se mi zdálo celou noc a příští týden tam na ně musim zas.

25. Dýňový koláč, čerstvě pečený chleba a nějaké domácí maso :)

26. U nás se právě peče hruškový koláč s mandlemi, k večeři budou jitrničky a jelítka od osvědčeného řezníka, domácí chleba, kyselé zelí a pivo z osvědčené hospody;-)

27. U nás dnes hovězí jazyk s madeirskou omáčkou a zítra husička v místní oblíbené restauraci ;-)

28. Kakaová roláda se šlehačkou – taková ta piškotová, bez mouky, lehoučká jak pírko a děsně dobrá. Čaj Zelený sníh. Pak thajské kuře, jasmínová rýže a lichi kompot – namlsala mne Gurmánka s thajskou kuchyní. :-)
    Večer už jen pršut, šunka, medový meloun, sýr a lahvinka svatomartinského vínka. :-)

29. 765. podle jakého receptu jste dělal dýńový koláč, smím-li se zeptat?u nás se asi před hodinou dopekl)mńam), jinak jablkový štrůdl od sousedů a chleb s česnekovou klobáskou z maďarského stánku z Náplavčích trhů…

30. Jehněčí od přátel, pomalu dělané na zelenině v estetickém pekáčku v létě zakoupeném od mistra hrnčíře ve Walesu. K tomu jedny z posledních brambor z vlastní zahrady. Hruškový koláč, naše hrušky ve spíži už též pějí labutí píseň a hromadně měknou.

Dnes jsem sázel česnek. Slunce svítilo, ale už hodně nízko, s dlouhými stíny. Zahrada se pomalu ukládá ke spánku – jen pórek stojí za zmínku, a ve skleníku rudě zrající pálivé papričky. Kopou jak mezek.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.