1. 680: Po setkání s mozkomory je nejlepší čokoláda. Případně čokoládové suflé.

2. 1R:

tak ať je těžké období honem pryč ,)

3. 1R: také se připojuji! Snad bude lépe!

4. 1R: Taky na Vás myslím, jen jsem to přes den nestihla napsat. Upřímnou soustrast.

5. 81 až 84: Děkuji všem za vaše projevy soucitu.
    Nejde o žádnou zvláštní tragedii, ale o normální průběh věcí – je na dětech, aby eventuálně pohřbily své rodiče. Ano, je to smutné, ale patří to k životu.
    Napsal jsem zde o tom proto, že obvykle jsou zde příspěvky o jídlech při šťastných a veselých příležitostech. Ale i při smutku se musí jíst.
    Osobně jsem ve vaření pro svoji manželku a její sourozence a jejich rodiny našel mnoho uklidňujícího. Nebyl to útěk od reality, strkání hlavy do písku. Život jde dál, je nutno se zabývat i praktickými otázkami. Cítil jsem se užitečným, nakrmit je v čase jejich potřeby, kdy sami neměli na vaření ani pomyšlení a bývali by se odbyli nějakým fástfůdem.
    Thanks again to all good folks here for their sympathy expressed.

6. Bali: Dík za pochvalu, u Vás to voní nádherně pořád! Dnes k obědu rajská omáčka z vlastních rajčátek, masové kuličky a domácí houskový knedlík. K večeři bramborovo- pórková krémová polévka s chlebovými krutonky a kysanou smetanou.
    Jednorožec: I já lépe zvládám horší chvilky v kuchni, přeji ať se brzy myšlenky rozjasní.

7. Dobrou rajskou bych si dala, ale asi bych ji doma ocenila jen já.
    Naplánovaná rybka s fenyklem bude až zítra, přepadla mne lenora a tak bylo jen lupení s vinaigrette, uzená křepelčí stehýnka a kus sýra. Zato teď se dorážím čokoládou :- ))

8. Rajská je i u nás, tentokrát verze s plněnými paprikami, kterých jsem si přivezla pytel z Maďarska. Udělala jsem toho kotel a část strčila do mrazáku, protože jdu příští týden do nemocnice, tak aby měl zbytek rodiny občas co jíst. V lednici se mi ještě válely dva lilky, tak jsem část toho mletého masa použila na musaku, ta už je snědená. A nakonec ještě dýňovou polívku, kus šel do mrazáku. Zítra jehněčí tažín.

9. Dnes mam sice ještě lenoru, ale jíst se musí!
    Konečně tedy rybka s fenyklem ;-)
    Moc dobré to bylo.

10. Nějak nebylo času, tak aspoň stručná vzpomínka na víkend:

Kachny, lokše, kysané zelí, br.k., dušené č. zelí, co kdo chtěl, u babičky v sobotu.

V neděli domácí králík jenom tak na česneku a cibuli, obložený slaninou a rozmarýnem. Brambůrky z bedýnky.

A mezi chody černý chleba s výbornou domácí bryndzou ze Slovenska.

11. K nám dnes přilétly křepelky: http://www.facebook.com/album.php?…

12. Bali, tomasw: TO NENÍ FÉR! jediné, co bych si v tuhle chvíli dala, je kus flákoty. ovšem musel by mi ji někdo upéct a posadit mě k hotovému. že bych se někdy stavila na o? :)

mé těhotenské chutě náhle přešly v těhotenské nechutě, činí mi velký problém vůbec otevřít lednici nebo nakoupit jídlo, takže vařím hlavně rychle, stručně a jen z donucení: v neděli rýže basmati s hrstkou garam masala, v pondělí kuskus s mrkví, hráškem a římským kmínem, v úterý brambory opečené na másle. mezichody mi obstarává knäckebrot, anýzové bonbóny a soda bikarbona. bon appetit.

13. Zrovna se peče svíčková(pro hnidopichy hovězí na smetaně))).....

14. Výběr z chatařského týdne: Poctivý bramborový knedlíky plněný domácím uzeným bůčkem s kysaným zelím a křupavou zlatou cibulkou na sádle osmaženou. Kuřecí roláda s citronem ovoněnou houskovou nádivkou s domácími brambory ze zelenou cibulkoy rozmačkanými. Rizoto s vlastnoručně nasbíranými houbami a vypěstovanou kořenovkou – pecorino více než výborně nahradilo parmezán. Silná kuřecí polévka s krupicovými noky s domácími vajíčky. Ale nejlepší byly právě vykopané brambory, upečené v popelu, dochucené jen špetkou soli. Venku rovnou u zbytků ohně, ruce špinavé,nos studený – nic nevadilo ;-)

15. Momentalne varim pro rocniho synka a i kdyz je vareni muj velky konicek tak ted se z nej obcas stava nocni mura. Solit minimalne, na pepr a chilli muzu uplne zapomenout, cesneku pomalu… Ale jo, da se, clovek si zvykne na vsechno. Bubla mi na plotne kruti na paprice, bude s ryzi.:-)

16. L.A. Nádhera. V sobotu se chystáme grilovat a tak dojde i na brambory v popelu. Vždyť moje děti to vlastně neznají, a já už skoro taky ne. Vřelé díky za připomenutí!

Dnes domácí klobásky dušené v kysaném zelí.

17. u nas vcera male kuratko s citronem, spoustou zeleniny, bramburky, petrzel a citronek, k tomu nadivka s orechy. Mnam to bylo

18. Jehněčí plec na víně se zeleninou a houbami. Na véču bramboračka od maminky.

19. Dnes byl nádherný slunečný den, takže došlo na popolední širokorodinné grilování:

• hlávkový zelný salát
    • bramborový „středomořský“ salát (brambory, sladká červená cibule, olivový olej, zbytky ještě z Chorvatska, vinný ocet, sůl, čerstvě mletý pepř…)
    • domácí olivový chleba
    • grilovaná kuřátka na rožni
    • jako předkrm z úterní porážky jehněčí kotletky na roštu (marinované v olivovém oleji s citrónovou šťávou, česnekem, tymiánem a rozmarýnem), naprosto fantastické!
    • pro děti domácí hamburgery na roštu pouze z čerstvě mletého hovězího s rozpečenými sezamovými houskami, samy si dochutily, poskládaly se salátem, cibulí etc.
    • Bernard a Svijany, „nechemizované“ víno z pod Pálavy, vynikající Frankovka, Veltlín zelený.

Dle předpovědi by se mohlo obdobně zadařit i za týden.

L.A. Na ty brambory v popelu tentokrát už nebyla síla (plná břicha).

20. K snídani tousty s horáckým máslem, lemon curd a černorybízovou marmeládou Tiptree, k tomu čerstvě namletá káva z Doubleshotu a zelený čaj ( Zelený sníh ). Přes den dloouhá procházka a po ní na rychlé zasycení silná hovězí polévka s morkovými knedlíčky a večer potom musaka (dle pana C.) . Dělala jsem ji nedávno, ale pro velký úspěch bylo repete. Sice to stíhám za hodinu a půl a baví mne to, ale stejně už ji letos dělat nehodlám. Zbylo ještě na zítřek, to se krásně proleží.

21. K snídani dnes omeleta Sacher s meruňkovou zavařeninou, k tomu zbytek kávy dovezené z Kuby a čaj Bílý sněžný drak, k obědu zbytek musaky a večer bude bramborový salát s uzeným lososem a koprem. Někdy si říkám, k čemu je mi skříň plná kuchařek a posbíraných receptů, když stejně vařím podle blogů?

22. Pivli neda mi to, uz po nekolikate mate k snidani omeletu Sacher. Co to presne je?

23. 1702.: je to přesně tohle:
    http://dolcevita.blog.cz/…otelu-sacher
    .-)
    Doporučuji!

24. Už v užší společnosti jehněčí kotlety na roštu, čerstvé hovězí hamburgery dětem, dogrilované pozůstatky kuřat ze soboty, zeleninové saláty.

A dnes nakonec i ty brambory v popelu.

25. Oběd ve zdejším pensionku- česnečka, jehněčí se špenátem a br.knédlem, becherovka, pivo ;-)
    Nevečeřím!

26. Oběd kvůli počasí a lesu později, ale klasicky nedělní: vývar se špenátovými kndlíčky, kuře na pivu se žampióny a svítek, švestkový koláč s kokosovou drobenkou.
    K večeři jen salát a zbytek jehněčího pršutu – dobrý, ale dosti výrazně ovčí.

27. Po pěti dnes nemocniční stravy konečně doma – vaří manžel, takže je to klasika pečené kuře s nádivkou, brambory, okurkový salát.

28. tomasw : Bramborky v popelu jsou „nej“ ohňové jídlo. Jen o kousek níž je chleba na klacku nad plameny opečený a povidlím namazaný, ale musí být připálený,jinak nehraju. Já byla tenhle víkend v práci, ale koncem října se zas dostanu ven z Prahy. Pojedeme na výlov rybníka Musíku, tak už se moc těším na rybišky (a svařák, koncem října už to u vody mrazivě táhne). A Vám přeji další krásné grilování. :-)) Snad přístě i s „popelkama“

29. U nás dnes zase jehněčí ;-)
    Mimochodem, kdo již vaříte v kokotkách, kupte si nový časopis Style, můžete se tam u mne inspirovat.
    A kdo v nich ještě nevaříte, tak si ho kupte taky ;-)

30. kombinace Bali a kokotek? :) to musím mít:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.