1. 463, 464, 468
    Hm…a pak že není co vařit! Samé skvělé recepty…jak mže někdo mít problém?
    My dnes osmažené žampiony s kašičkou a barevným salátem, už jsem je neměla leta!

2. 1468: „zázraky dvanácti měsíčků“ Toho třináctého nelíbat!
    Býval to, za mého mládí, měsíc československo-sovětského přátelství. Dnes je asi posun příslovečného přátelsví na věčné časy jinam.

Líbání tudíž dle osobní orientace.

„jak se řekne španělsky blaho?“
    Hobla?

Kupředu všemi směry,
    J

3. Po sobotní kuchtící akci zatím nějak nemám choutky trávit mnoho času v kuchyni. Tak dnes budou jen opečené jehněčí kotletky s fazolkami. A večer jdu na tatarák a pivo, mňam.
    Zítr asi něco u maminky. Zavařím si asi až o víkendu.

4. Tak u nás dnes bylo risotto s bílým i zeleným chřestem (zelený chřest v bio kvalitě – díky můj drahý) a krémová chřestová polévka. To vše uvařeno jednou rukou (ve druhé jsem měla uvztekané a jankovité takřka dvanáctikilové batole – svého potomka). A k večeři bude quiche s cherry rajčátky a nivou.

5. Vlastně už včerejší… Snídaně a večeře aka „back to basics“, oběd venku.
    snídaně – http://www.flickr.com/…/4620296832/
    oběd – http://www.flickr.com/…/4620298092/
    večeře – http://www.flickr.com/…/4620300442/

A zejtra špenátovobroko­licová polévka. Vývar za pomoci Jeffa (http://www.youtube.com/watch?…) připraven už dnes.

6. Dnes bude RATATULE s krkovicí a žebírky. A AVOKÁDOVÝ SALÁT S KREVETAMI jako v sobotu na SVĚTU KNIHY.
    Dnes ale vaří manžel, já mam relax ;-)

7. Bali: Tak to je nádherný oběd a ještě k tomu bez práce. U nás byl k snídani hruškový koláč s citronovým krémem, ke svačině právě hltám domácí čerstvě upečený chlebík dle receptu páně Cuketky a k boědu bude marinovaný hejk s česnekem a bílým vínem, příloha: vařené brambory a zelený chřest. Mňam. A k večeři jen salátek s čerstvým (domácím) špenátem, žampiony a sýrem s bílou plísní.

8. Dnes byli chudí rytíři, vzpomínka na dětství.

9. Minestrone… jak mi mohl tak dlouho unikat řapíkatý celer???

10. Jsem dnes slaměná vdova, tak si opuštěnost kompenzuju vařením :)
    K obědu to byl Kněz omdlel (imam bayildi).
    A teď salátek z ředkviček (vlastních ze zahrádky!) s balkánským sýrem, dopékají se mi brambory plněné bylinkovoparma­zánovou náplní.

11. U nás byla o víkendu vzpomínka na vaření Dáši a Lenky na Světu knihy. :-) Avokádový salát s krevetami, losos pečený na smetanovém pórku, k tomu nové brambůrky, zelený chřest, salát z rukoly a cherry rajčátek…taky domácí nešizené tiramisu a káva, káva, káva. Jj, Cuki, ta Keňa objednaná přes internet je božská! Děkujííí!!!

12. K večeři zkouším něco nového – kuře s burákovým máslem a rajčaty, s rýží.

13. Pečená krkovička,dušené zelí a brknedle,k tomu petka z Kácova-mana nebeská…

14. Vilemína: S burákovým máslem jsem pekla křidýlka a byl to úspěch. Doufám, že se vydařilo a že se recept objeví na tvém blogu.
    Manžel dnes odjel na služebku, takže si konečně můžu uvařit nějaké sladké jídlo – bude žemlovka s rebarborou, čokoládou a opilými švestkami. Netradiční, ale super!

15. K obědu zelený chřest a k večeři bílý. Aneb byl jsem ráno v Hostíně.

16. Vilemíno a Madlo – mohly byste prozradit recept? Děkuju předem.

17. aida: Recept co nevidět přidám na svůj blog, zatím ale krutě nestíhám, ale příští týden se tam určo objeví. Slibuju :-)

18. Díky, mrknu se.

19. To Kytka: Jo, takhle nějak to taky můžu ;-) Ovšem nakupuji jen v Praze. Na Haveláku byl minulý týden (snad ještě je) k dostání krásný zelený český chřest za 56 kaček. Bílý nekupuji, neb jsem neviděla místní a musí se víc loupat a mám zánět šlach v pravačce a bolí to jak čert.

20. L.A. Díky za tip, já právě nikde nemohl sehnat místní zelený, tak to tam zkusím. V Hostíně jsou zaměření čistě na bílej a ten mi chutná míň.

21. Rádo se stalo ;-) Dneska mířím na Kulaťácké trhy, tak doufám, že by se i tam mohlo něco zazelenat.

22. Dnes to bude kombinace dvou místních receptů – celerová kaše a falafel, zejména na ten druhý jmenovaný jsem zvědav (budu ho dělat poprvé)

23. Tak dnes k snídani rebarborovo-jahodový koláč s tvarohem a drobenkou (via Gurmánčin – Šárčin borůvkový koláč), dobrá kávička (Keňa, zařízená zdejším panem domácím). Pak výlet. K pozdnímu obědu quiche s mangoldem a hlívou, mix zelených salátů (mizuna, rukola, roketa, hlávkový). Vařila jsem z „bedýnky“ a lokálních výpěstků. Teď večer zbytek quiche, ještě nějaké to zelené lupení, potom mňamka z uzeného lososa, našlehaného se smetanovým sýrem (typ Lučina, zakoupený v Normě, v kvalitě bio – žádný škrob a tak, jen smetana a sůl),bílý pepř, citron. Jako podklad jsem dala salátovou okurku nakrájenou na kostičky, promíchanou s pažitkou, barevným pepřem a kapkou balsamica – bílého. Francouzská bagetka a bílé vínko (H. Czerny). Jo, dobré to je! ;-)

24. Jelikož stále odlehčuji (nedobrovolně), tak si dám jen nastudeno kousek domácího pečeného kuřete a ze zbytku uvařeného zeleného chřestu od německých pěstitelů za humny, k tomu udělám salátek. Přesně nevím, ale vmíchnu tam nějaký ten brambor, šalotku, vinaigrette, bylinku,… ;-)
    A místo pastisu si udělám heřmánkový čaj.

25. Bali: stále ještě odlehčuješ? Hm, to tě to vzalo!

26. Jojo, stále, ale už se to lepší! Už si dám i maso, včera i jednu malou Plzeň. A už mám i chuť do vaření, to už je dobré znamení ;-)

27. Bali, Plzeň je lék;-) Přeju ti, ať už je to lepší. U nás dnes budou kuřecí řízečky se šalvějí a salát z nových brambor. Večer budeme s klukama grilovat rybu, co vypadá jako ryba (kluci momentálně odmítají jakkoliv porcované ryby:-), tedy v tomto případě makrelu a vepřové kotlety na rozmarýnu. K tomu bude domácí focaccia.

28. Lucko, já vím ;-)
    U nás dnes toto.
    Skoro dietní a moc dobré. Že bych se přestala bránit napsání té francouzské dietní kuchařky? :- )))
    Ale s dietním rillettes tedy nevím:-(
    Že kluky zdravím i chválím!

29. U nás dnes toto:
    http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

30. Zase to vyhrál chleba ve vajíčku a k tomu salát z ředkviček :) Pro samotnou se mi nikdy vařit nechce

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.