1. Bali, díky moc za tip :)

2. právě jsem dokuchtila čočkovou polívku s indickým šmrncem, bude k večeři s jogurtem ze statku a k tomu už se chladí mrkvový salát téže orientace: hojně mladého česneku, citronová šťáva, tlučený koriandr a hřebíček.

a v průběhu pracovního procesu naposledy vydechl lis na česnek, syčák jeden hliníková. už se vám to někdy stalo? trošku zaberete, efektně to křupne jako nosní chrupavka v ringu a kus jedné rukojeti se definitivně osamostatní. jak z Mrazíka: „ten člověk musí mít ale ukrutnou sílu!“ „tóóó jóóó!“

3. sjuuu: Známe, mě při jednom prudším záběru pro změnu úplně vylítlo (odlomilo se) to perforované kolečko, přes které se česnek protlačuje.

4. není nad struhadlo na česnek. ;-)

5. taky strouhám i přes to, že jsem si dávno koupila lis na česnek… :)

6. Dnes jsme pozváni na oběd k přátelům, tož netuším, co bude, ale bude to určitě moc prima. Žádné Prostřeno to určitě nebude ;-)

7. Bramborovo- celerová kaše, k tomu volské oko, a vše posypané lehce na másle zasmahnutou jarní cibulkou…mňamka.:-)

8. Tak, z oběda jsme dorazili domů přímo na Prostřeno, které dnes bylo fajn.
    Na oběd dnes bylo toto: salát-rukola, čekanka, fíky, mozzarella, parmská šunka, vinaigrette. Předkrm: kokotky se směsí lososa, žampionů, bílého vína, řapíkatého celeru, lososa a bešamelu. Hlavní pokrm: biftek z argentinské svíčkové, gnocchi, smetanová omáčka se smrži. Dezert: roláda s mákem, šlehačkou a povidly, vynikající. Dávám 10 bodů a nevečeřím ;-)

9. Tvarohové noky s jahodami – takové knedlíky naruby, nemám ráda vařené jahody.

10. Dnes omeleta s česnekovými bramborami, posypaná pažitkou ze zahrádky, hurá. A čekankový salát.

11. U nás bude k obědu nasi goreng, k večeři po celodenním betonování podezdívky k plotu;-) gravlax, steak z roupovského býčka na pepři, dort s rybízovou pěnou.

12. Mládě ošizeno lívanci a uspáno, my jsme konečně provedli první test bůnčku s velmi uspokojivým výsledkem:
    http://galerie.albumfotek.cz/buncek

13. vari matinka: fazolova (fazole z babi zahradky) polivka, kralik na bylinkach na blize nespecifikovatelnem mixu cibule a rajcat,oboji zavareno babcou, zatim to voni dobre. z me dilny pak cheesecake dle me americke tety (jo, pane cuketko.. ja tu americkou tetu, co skvele pece, vazne mam:-)). Jou. velmi rodinne menu.

14. Dnes bylo pokračování grilovacích orgií – jehněčí na česneku a tymiánu, k tomu pečená zelenina (taky s česnekem a tymiánem) a ledový salát s polníčkem a ředkvičkami – kdo si chce zaslintat, foto zde:
    http://galerie.albumfotek.cz/jehnecinagrilu

15. v sobotu špenát s medvědím česnekem a brambůrky na másle, v neděli mrkvový nákyp s hráškem, naťovou cibulkou a saturejkou. nakypěl tolik, že ho budeme dojídat ještě dneska, se salátem z červené řepy. nic proti fenyklu a anýzu, ale u nás zásadně povařená červená řepa s olivovým olejem, červeným balsamikem, bazalkou a česnekem. trhák.

16. Vepřová plec pečená s cibulí, hnědými žampiony a nakonec ozvláštěná medvědím česnekem. Jasmínová rýže. Krásné hnědé žampiony za pár kaček a čerstvé listy medvěda na váhu dnes v hale 22 Holešovické tržnice!

17. K obědu Bún cha v Hai Há v Sapě a k večeři ještě nevím, možná jen chleba se sýrem.

18. první chřest sezóny – jen tak přelitý máslíčkem, s bramborami a polníčkem, ten jsem ovšem trochu poškádlila opečenou slaninou, aby to mělo krapet grády. a za tejden zase hajdy na trh pro další otýpku asparágu!

19. sjuu: Odkud byl chřest? A jakou měl barvu?

20. domácí těstoviny, mrkvové pyré + parmezán + houby :) vše tak nějak na másle.

21. Kytka: odsud, tj. Dolní Sasko, bílý. ale zelený už mají taky.

22. Na dovolené v Holandsku jsem zahájila sezónu chřestu, o víkendu pojedu do Ivančic pro další zásoby (btw. kdyby měl někdo z Prahy 5/6 zájem, v neděli můžu ivančický chřest dovézt :o)). Do té doby se budu asi převážně živit zásobami sýra, které jsem si megalomansky nakoupila :o)

23. 1402.: sice nejsem z Prahy 5/6, ale zájem bych měla…;-)

24. Náš dnešní kuchař se jmenuje Hansen – nový přírůstek na brněnské restaurační scéně, mladší bratříček Avie. Na stole bude tedy dle jejich jídelního lístku asi něco rakousko-uherského.

25. Ráno nákup v Německu, takže na oběd bude biftek obligatoire ;-)

26. To Nordy: Já bych teda zájem o ten chřest měla. Jak se domluvíme?

27. Nordy: Taky bych mel urcite zajem. Klidne si nekam prijedu. Poslete mi prosim nejaky kontakt at se domluvime.
    bathserver@seznam.cz 604868849

Megalomanske nakupy syru v NL znam moc dobre. jednou nas stavela NL policie a asi si mysleli ze v tom pasujeme nejake drogy,prohledavali velmi vehementně :-)

28. Dnes oběd na téma: Já a 4 chlapi v chalupě.
    Tož tedy:
    Předkrm-domácí paštika, domácí rijet, studený bůček špikovaný chilli a česnekem, pečený na víně s bylinkami.
    Salát- pampeliškový s vejci, ořechy a opečenou slaninou.
    Hlavní chod- jehněčí kýta pečená s bylinkami, česnekem,…
    Příloha- dva druhy fazolek, vařených s cibulkami, rajčaty, trochou mrkve, medvědím česnekem, bylinkami,…
    Sýry- několik druhů kozích, camembert a nějaký bleu.
    Dezert- ovocný salát s Grand Marnier a mátou.
    Pak lehnu a ani se nehnu ;-)
    Asi nebudu ani večeřet, jelikož se bude tradičně obědvat skoro do večera.

29. Pivli, L.A, baTh: Chřest láká, což? Napište mi na mail nordymail@seznam.cz svůj kontakt a domluvíme se,kolik otýpek kdo chcete :o)

30. 1409. bať, bať. :-)
    Už jsem napsala. Děkujííí!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.