1. 1350: Ale zase až dorazíte a řeknete „Já su tak šťastné“, tak vám to budu věřit (-:

U mě dnes kočičák a větrníky

2. . Tož přeplavejte :) Ještě je tu všeho dost :)

3. U maminky jsem si objednala řízky a salát. Teď to trávím na terásce ;-)

4. Kami: to kůzlečí se špenátem by mi vyhovovalo ;-)

5. Včera byly k snídaňo-obědu tvarohové lívanečky podle Nigelly, s jahodami. K časné večeři pak filet z lososa, bedýnkové brambůrky, k tomu brokolice a citronová omáčka. Dnes toasty s domácím máslem, lemon curd, malinová a zázvorová marmeláda. Čas na oběd nebyl (jen kousek ovoce), tak znovu až večeře: quiche se zbytkem lososa, špenátem, kozím sýrem a salát z rajčátek, šalotky a rukoly. No a zítra už zase normálka, jo? ;-) Jogurty, ovoce, zelenina…

6. 16× čokoládové cupcakes ;) ale nevím jeslti mi to tady jako večeře projde ;D

7. 12× čokoládové cupcakes – moje se ale prilepily na dno formy, svine. A citronovy srnci hrbet, co mel byt puvodne mufinky, ale nestihala jsme vydloubat ty prilepene hnede vonave kapkejky-..

8. Kami, potřebovala bych Vaši babičku. Nevyměnila byste ji za mou tchýni?

9. Ala: :- )))))))))
    To asi neprojde!

10. Ala, bali
    Babičku nedám :)) – je hrozně prima :)
    Ale naději na takovou babičku taky máte – já jsem ji vyvdala (je manželova) – tak co třeba vyvdat novou tchyni s nějakou superbabičkou? ;)

11. Kami, to taky nevyjde.
    Oběd na terásce, krása, sluníčko, teplo, pohoda. Pampeliškový salát s domácími vajíčky a pěkně česnekovým vinaigrette. A dojedla jsem i řízek se salátem, co jsem včera uzmula u mamky ;-)

12. já jsem navařila už včera – quiche s pórkem a žampiony a mísu poctivých kapustových karbanátků :)

13. čekanka olejem pomazaná a do šunky zachumlaná (parmské, neb byla v kšeftě jediná, která nepotkala sanytr, achjo), v troubě bleskově opečená, s křupavým chlebovým pečivem a polníčkem pojedená a ryzlinkem zapitá. simplicium simplicissimum!

14. Kami, obávám se, že již jsem ve věku, kdy vyvdat babičku je pro mě už téměř nemožné. Navíc zatím se mi nechce měnit manžela, jen se snažím někde udat tchýni, ale drží se potvora (nikdo nechce), takže si ji asi budu muset taky nechat. Jinak dneska manžel vytváří podle mého návodu zapečenou brokolici s brambory v bešamelu, tak doufám že bude poživatelná, a pokud mi sežene maso podle instrukcí, tak v pátek konečně dělám rajskou – už mám na ní absťák. A na zítra mám připraveného jednoho obchoďákového hormonálního kohouta na víno.

15. Opečená krkovička na kachním sádle, mix zeleniny podušený na slaném másle, vínko, sýr.

16. Zapečená čekanka, zelený salát, bagetka. Recept opět podle Bali;-)

17. Lucko, nemám k vám jít rovnou vařit?
    Čekanka je také v plánu tento týden, mňam ;-)

18. Bali, to bys mohla, mně jinak nikdo neuvaří, všechna zodpovědnost ohledně výkrmu rodiny leží na mně…uáááá!;-) To je tak, když člověk proleze ten tvůj web, pak neví, co dřív:-)

19. včera jsem na másle rychle podusila hromadu žampionů, naťové cibulky a česneku, doladila to smetanou a citronovou šťávou a k tomu navařila hrndál širokých nudlí. k tomu už jen brokolice povařená v páře (nad nudlemi) a přelitá olivovým olejem a citronovou šťávou, bíle vinný střik a blažené úsměvy všech zúčastněných.

20. a dneska prosciutto, fešně načančané oliváčem, parmazánem a rukolou, k tomu dobrá ciabatta od pekaře na rohu, vinný střik a nakonec kafe. la vita è bella.

21. manžel v trapu, tak se musím živit, jak se dá. Začala jsem babiččiným jelítkem s bramborama a teď jsem v klasické hobití „fázi docpávání“ – babiččinou tlačenkou s cibulí, teplým domácím chlebem a pivečkem :) Asi brzy vytuhnu :))

22. kami: Už zase ta babička?!
    Nebylo by nějaké jelítko navíc?
    Vyměním třeba za francouzskou paštiku :- )))

23. Bali, jojo, babička, dočista pohádková babička. Nejspíš z Drdovy „Jak šel Honza do Lenoráje“

Své samotářské obžerné orgie tu zakončuju kusem horkého chleba s karamelem ze slaného másla :)) Puknu, ale puknu šťastně!

24. Jak já mám ráda žravé lidi ;-)

25. Husí paštika na na křupavéím rohlíčku. Mňamy.

26. Jdu spát, todlencto néjni možný!

27. Mám tady ještě kousek „Momofuku“ bůčku, vyměním ho za tu domácí tlačenku!!!

28. Jó, kdyby bylo to naše (tedy ze čtvrtiny naše) mlíčný prase bylo tušilo, jaká z něj bude žádaná deviza…
    … ke zbytku piva jsem přihodila pár čerstvě škvařených škvarků a s myšlenkou na Tomáše Akvinského půjdu přemítat o závažnosti šestého smrtelného hříchu. Do peřin.

29. Já jsem dneska po usilovném ku(ch)tění a nakukování do všech možných i nemožných kuchařek vyrobila domácí paštiku (nebo pomazánku z drůbežích jater? ) jednu s rozmarýnem a druhou se sušenými švestkami…

a je to super, protože paštiku jsem něměla několik let a vyvolává u mě nostalgii na první roky na koleji, kdy jsem se prakticky neživila ničím jiným :)

30. Suanka, dovoluji si nabídnout naši paštiku, je opravdu výborná: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…-2-p-te.html

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.