Kytko: neni zac ;-)
U nas dnes holoubata s hraskem a mrkvickou.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
U nás dnes k snídani šafránový koláč (když nebyl na Velikonoce, tak teď). K obědu plněné krůtí prsíčko (takové ňadro č. 5). Čerstvými bylinkami (šalvěj, tymián), zbytkem českého paličáku, čamembertem, piniovými oříšky. Sůl Maldon, pepř, citronová šťáva. V půli pečení jsem k masu přihodila čerstvé žampiony a cherry rajčátka. S bedýnkovými brambůrkami to chutnalo skvěle. Zbytek bude ještě zítra.
Odpo byla degustace čokolád, zakoupených při ochutnávce v Biozahradě. A na večeři jen zeleninový salát a bude kousek sýra a bílé vínko. Bělošpičák. -
po týdenní zběsilé jízdě po českých luzích a hájích, během níž jsme se stravovali střídavě stylem chleba-s-máslem-v-ubrousku-pětkrát-denně a stylem vzácná-návštěva-mámo-vraž-do-toho-hodně-domácího-sádla, jsme si dneska v poledne vychutnali krásně nekomplikovanou bramboračku s houbami (a krapítkem domácího sádla, přiznávám) a večer chleba s máslem, tentokrát ovšem v exkluzivním balení – čerstvý medvědí česnek, hodně moc. jaro je tady!
-
Měli jsme tu návštěvu, takže nejdřív francouzská cibulačka (z vývaru z holoubat) se sýrovými tousty, potom vepřová panenka po normandsku, tedy se smetanou, jablky a calvadosem, k tomu polníčkový salát a pain a l´ancienne dle pana C. jako dezert citronový dort.
-
U nás BBQ asi pro 12 lidí, kuřátko, prasátko, kravička (tedy maso z nich), klobásky, lilky, cuketky :-))), papriky, žampiony… Bašta.
-
Nákup z dejvického trhu – klobáska, métský, pálivý zelný salát + sýr Chaumes z nově objeveného krámku s dobrůtkami na Dejvické.
-
Na snidani husi vejce namekko, na obed bude teleci saute, tarte au poire a dal nevim.
A zitra uz doma :-( -
Thajské červené karí s rýží.
-
Zbytek celerové kaše ze včerejška a k tomu lososa opečeného na olivovém oleji.
-
Karotka, okurka, ředkvičky a řapíkatý celer s blue cheese dipem, k tomu bagetka-lemra ze super-hyper. A jelikož nám doma lehce přezráli banány, banánový milk-shake s jogutem a vanilkovou zmrzkou.
-
Manžel má narozky, takže musela být trošku lepší večeře:) meloun s parmskou šunkou, opečená polenta zapečená s pancettou a italským kozím sýrem, zeleninový salát, domácí chleba s lněným semínkem. A vínko :) Jako moučník dobrůtky z pekařství Paul.
-
Z prvé letošní grilovačky včera na zahradě zbyla kouřem navoněná porce domácích hamburgerů. Udělal jsem tedy dnes rajčatovou omáčku, hambáče nakrájením na kousky se přeměnily v meatballs a bylo to se spaghettama.
Navrch, spíš pro visuální effekt (ale tělo ocení i ty jarní vitamíny), nasekaná bující pažitka. A pecorino romano – máme ho raději než parmigiano reggiano, které též bylo na stole, ale nikdo si nestrouhl. -
Rýžový nákyp s meruňkami.
-
polenta – k obědu první, vařené stadium s máslem a medvědím česnekem (opět.. a nikoliv naposledy..), k večeři ve stadiu pokročilejším, opečená na pánvi a zajídaná salátem z polníčku, jogurtu, oliváče, soli a.. a.. a medvědího česneku samozřejmě! rodinná premiéra tohoto zázraku má nečekaný úspěch, chuťový konzervativec chválí a tříletý potomek si přidává, až se mu dělají česnekové boule za ušima.
-
Za chvilku už budou hotové pečené papriky plněné balkánským sýrem, zakapané olivovým olejem. K tomu francouzská bagetka od Paula…
-
2334. Á, že by byl taky medvědí česnek v bedýnce? :) Večeříme dnes polévku z hrášku a medvědího česneku s opečenou pancettou a potom domácí chleba s tvarohovou pomazánkou s medvědím česnekem :)))
Jo, a polentu (opečené zbytky od včera) jsem měla k obědu, zapečenou s balkánským sýrem :)Nemáme náhodou společnou kuchyň? :)
-
2336. kami, bedýnky nepěstujeme, neb máme kliku na bydlisko s dokonalým farmářským trhem třikrát týdně, a právě tam, u stánku Frau Manegold mě v sobotu naprosto odrovnal svěží, šarmantní, neodolatelně vonící hrdina dne, pan MČ. musela jsem ho mít! :) a v sobotu si dáme druhé kolo!
ad společná kuchyně: ahááá, tak to jste vy, kdo tam vždycky našpiní tolik nádobí!! :) -
U mě dnes jedno z mých oblíbených rychlých jídel http://dolcevita.blog.cz/…ka-receptura
a koukám, že jsem tehdy poprvé (a od té doby mockrát při vaření popaměti) úplně zazdil tu smetanu a vždycky jenom prohřál kukuřici a fazolky na rozpuštěné slanině. Příště smetanu vyzkouším, ale i bez ní je to prudce jedlé… -
Na oběd biftek, na véču zeleninová polévka, sýr.
-
Povedlo se mi koupit bochník teplého chleba z pizzerie Prosecco (netušila jsem dřív, že ho prodávají), tak jsem si k němu udělala bylinkové máslo s bylinkami ze zahrádky a medvědím česnekem z bedýnky a naprosto hříšně ho tu užírám :)
-
Listuju katalogem hasicích přístrojů, protože kuře vindaloo z Tandooru nemá v menu 5 papriček pro nic za nic. Ale je to výborný, stejně jako jejich Nan chleba.
-
Před chvílí jsem dopekla svůj první pokus o cheesecake, nemůžu se dočkat rána, ale vypadá to nadějně :)
-
n341: Kytka, a co jste k vindaloo jedl, když naan zařval už po cestě?
(If you do not mind me being personal!)Mám raději Madras, což je půltón až celý tón pod Vindaloo, co se hasicích přístrojů týče (dle které restarurace či vyvařovny). Jinak mám docela rád „ústa v plameni“ pocit. Navozuji si ho opakovaně i sám doma, v ledničce jsou Bird's Eye papričky štamgasty.
Pocity druhý den ráno je jiná kapitola.
-
1343: žitný chléb, který jsem měl doma. Jinak díky za tip, Madras má v Tandooru koukám 2 papričky. Stejně jsem chtěl příště vyzkoušet něco dalšího, tak třeba to bude ten.
-
Konečně chřest! Opečená andouillette s bramborkou.
-
Dnes bude oběd převážně podle Bali: Pampeliškový salát (http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…-salade.html), grilovaný pstruh okořeněný petrželkou a fenyklem a na závěr čokoládová pěna s olivovým olejem (http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…vovym-2.html). Tu pěnu už jsem ochutnala a musela jsem se držet, abych jí nesnědla rovnou z mísy:-)
-
Pórková polívka s domácím chlebem a jako velké finále sekaná s Plzní. Tady na NZ si ji moc často nedopřávám, ani sekanou, ani Plzeň… :)
-
Včera večer jsme od babičky dostali čtvrtku prasete a půlku kůzlete. Poté, co jsme maso v pozdních nočních hodinách doporcovali a domrazili, zjistili jsme, že do mrazáku se nevejdou žebra, tak budou k obědu pečená kůzlečí žebra. K tomu špenát, protože v mrazáku překáží masu. A samozřejmě polévka z části vývaru, který právě vaříme ze všech odřezků a kostí :) No a na zakousnutí kus babiččiny tlačenky.
Nakonec to bude po tom mase chtít něco sladkého, tak se peče buchta Margot. -
Kedlubnová polévka, home made vareniky s bramborovou náplní, zasysanou smetanou a pažitkou, jahodovo-melounový sorbet – rovněž home made.
-
n348, Kami, už se na vás po čuchu zaměřuji!
Ale budu asi muset ručně pádlovat přes Kanál, neb nic kvůli sopečnému popílku nelítá a na vše ostatní jsou děsné fronty.