1. 289. Používám zhruba poměr 1 kg mouky = 1 pytlík sušeného = 2 kostky čerstvého. Nějak jsem to takhle vypozorovala. Ale možná má někdo skutečný přepočet.

Vyjednotila jsem záhon ředkviček a ty vytrhané klíčky mi bylo líto vyhodit, tak je dám dohromady s vypletými pampeliškami, kopřivou a popencem. Ještě oškubnu kus česneku pochybného (něco jako medvědí) a pažitku a udělám bylinkovou polévku se ztraceným vejcem. Musí být přece zelené – je Zelený čtvrtek :)
    No, a zelí je vlastně taky skoro zelené, takže jako druhý chod bude tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Moučník bavorské minivdolečky s domácími povidly.

2. Ja uz bych nejradsi nejedla nic, uz nejak nemuzu :-(

3. U nás budou bramborové gnocchi se špenátem, kuřecím masem a smetanou. Moučník gras – http://www.labuznik.com/recipe.php?….

4. Nudle somen (tenké bílé pšeničné), ginger scallion omáčka podle Momofuku (zázvor, cibulka, olej, ocet, sezamový olej, soj. omáčka), kostičky tofu. Ještě minulý týden bych tvrdila, že tofu vůbec nemám ráda, ale ta omáčka! mě přesvědčila o opaku..

5. krůtí medailonky pečené/dušené s jablky a česnekem… recept jsem našla tady http://www.recepty.cz/recept.asp?… a jsem docela zvědavá jak to dopadne

6. Bylinkovej čaj říznutej zázvorem, s medem a citrónem. Chytil jsem rýmičku a to je jak známo pro chlapa prakticky smrtelná choroba. (-:

7. v rámci jarní akce „za ledničku bez ledu krásnější“ byla včera k večeři rýžová kaše s (mraženými) jahodami, dneska k obědu brambory s (mraženou) brokolicí povařenou v páře a k večeři (zamražené) knedle opečené s vajíčkem na sádle. a zítra odjezd směr domove líbezný, mazance, piškotoví beránci, velikonoční nádivky s kopřivami a jiná blaha..

8. Dnes morsky den; ustrice, krevety a grilovane sardinky ;-)

9. Bali, jen! tři chody? ;) Je vidět, že dnešní půst berete vážně :)

10. Tak tedy, jeste apero, syry, vinko, krupava bageta, slane maslo, jablecny tarte a kafe :- )))
    Ja tusila, ze mi to neprojde ;-)
    (A vecer si zas vycucam prasek na traveni.)

11. Pečená ryba (barramundi), s bramborama a dušeným fenyklem. Původně to měly být ryba na fenyklu podle olivové kuchařky, ale rodiče se fenyklu, kterej jsme doma nikdy nejedli, zalekli a donutili mě ho na poprvé uvařit radši odděleně.

12. Zapečená treska se zeleninou, k tomu toustíky a salát s rukolou. A spousta jidášů :-)

13. U nás se dnes jedlo podle Šárky – Dolce Vity (Gurmánky). Kapří polévka s rybími knedlíčky a pečená hlíva ( z bedýnky) s ústřicovou omáčkou a bagetkou. Miáááám!!! ;-)

14. Kytko: a chutnal nakonec?
    Ja dnes Francouzum upekla nadivku, ovsem osizenou. Teprve vcera jsem zjistila, ze se tu fakt nekoupi uzene maso tak, jako u nas. Aspon v tomto kraji ne, ale tipuji, ze v Auvergne nebo Jura by to problem nebyl. Tak bude na vecu s polnickem.
    Na obed byl divocak. Na predkrm krevety v omacce s whisky a creme fraiche.

15. Bali: heeezkýýý!!!
    U nás dnes zbytek rybí polévky, pak špikovaná panenka, teplý bramborový salát s mladým špenátem, zeleninka. Jako moučník pak tartaletky s krémem patissiere a jahodami. K tomu dobrá káva (Kenya). Jinak červené vínko, sektík…

16. Pivli: taky hezkyyyyy!
    Dala bych si s chuti vse, ale dnes uz asi ne.

17. Bali: jj, chutnal, příště to bude v jednom.

18. Musaka ala Cuketka, poprvé a určitě ne naposled!

19. Budu „vařit“ zapečenou zeleninu – řepu, pastiňák a batáty s fetou.

20. Měli jsme pečená holoubátka s mandlovou nádivkou a pažitkové brambory. A samozřejmě mazanec.

21. U mě dnes cibulačka.

22. Whopper z Burger Kinga na hlaváku :))))

23. 1312: Dal bych si. Double angry verzi. Ale cibulačka taky nebyla vůbec marná (musím si jí pochválit, protože nikdo jinej to za mě neudělá, když jsem ji celou snědl sám)

24. 1313. Cibulačku bych si klidně taky dala, a pochválim ji, když ji nikdo nechválí ;)
    A udělám ji v sobotu na oběd :)

25. Výběr z domácích šunek, bramborový domácí chleba, veľkonočná slaná hrudka(syrec, syrek), paska, beránek(ale sladký, bohužel.-))

26. Zbytek nádivky a roastbeefu od včera, tmavý chléb, okurčička, hořčičné máslo, domácí bylinková remuláda a to všechno posypané řeřichou. Mňam!

27. Vcera tripes, dnes tatarak. Ale bude mi moc chybet cesky opeceny chleb, s bagetou nic moc :-(

28. My jsme o velikonocích upekli spoustu jehněčího na česneku s tymiánem, samozřejmě nádivka (u nás se jí říká sekanice) a něco na způsob mazance, vajíčková pomazánka a ledový salát s hořčicovým dresinkem (ten sežrala kamarádka, takže jsem ho ani neochutnala). Do pondělí jsme se živili všema zbytkama. Jak jsme se přecpali tím jehněčím, tak včera jsem pro odlehčení nasadila zeleninovou krémovou polívku a dneska květákovo-brokolicový mozeček.

29. Včera vařil táta chilli con carne, nebo – jak se vyjádřila rodinka – chilli chilli chilli chilli chilli con carne (jsme s tátou plechové tlamičky).

A dneska jdeme do Tandooru, mlsná mě honí už teď :)))

30. Treska na fenyklu dle Olivové kuchařky s bramborem. Opravdu moc dobrý recept, díky.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.