1. Tady špenát po česku (rozumí se s česněkem a pak vrtulkou houplně na kašoidní kaši, paní J si 2× přidala), br kaše nastavená přes noc namočenými kroupami a také s dávkou batátů (swet potato). Yummy.

Bohužel k tomu experimentální párky z námi podporované bio farmy. Zavedli udírnu a očividně (nosovidně, jazykovidně) se to teprve učí. Maso muselo být prvotřídní, jinak se jim vše ostatní nepovedlo a vymklo. Dobrý úmysl někdy nestačí, je třeba i fortel.

Navíc máme odůvodněné pochyby, jak tato farma přijímá konstruktivní kritiku, co se druhotných produktů týče. Jejich primární produkt, tj maso a jeho bourání je absolutně tip-top (vše lze vidět na vlastní oči, hovořit s farmářem, řezníkem).
    Mluvím o párcích, sulcech, tlačenkách (už nevím české ekvivalenty všeho), které také nabízí ke koupi. Na zpětnou vazbu, že nové párky byly „příliš přepepřené“ (a my nejsme žádné nedotýkavky!), přišla obhajoba, že: „Mnohým jiným zákazníkům to tak chutnalo.“

Pro maso tam ale budem dál jezdit!

2. sweet

3. Lívance ňam.

4. Chleba ve vajíčku

5. Jéé, chleba ve vajíčku :-) A lívance také dlouho nebyly, už vím, co bude hned v pondělí na stole. Dnes bůček s bramborovým knedlíkem, před páteční oslavou je třeba omastit žaludek.

6. Salát z rukoly s kozím sýrem. Zítra jehněčí kýta na rozmarýnu.

7. to 266: Klárko,
    kolegyně Bulharka se s překladem receptů na jehně neozvala, ale ty už sis poradila.

8. Měli jsme tu hrnec krásného vývaru, tak jsme si udělali francouzskou cibulačku se sýrovými toustíky. A jako druhý chod pečené hlavičky žampionů plněné domácím balkánským sýrem s tymiánem ze zahrádky (sýr jsem tentokrát dělala z domácího mléka, takže je obzvláště povedený).

9. 267: Alice, i tak díky moc, to vůbec neva :-) Vařila jsem v pomlém hrnci, všichni si pochvalovali a i když věřím, že jsem asi mohla udělat i líp, tak špatné to rozhodně nebylo :-)))

268: kami, teda ty jsi fakt skvost s těmi svými sýry (bez ironie – obdivuju)

10. Pečená červená řepa s olivovým olejem a bílým chlebem.

11. Dnes bramborové placky (přímo z brambor) se salátem a zítra něco dle Kejřky

http://mottonakladatelstvi.blogspot.com/…abel/RECEPTY

12. kami – jak se dělá domácí balkánský sýr? :)

Jinak já dneska k obědu bruschettu s rajčaty a večer jsem zkoušel http://www.cookstr.com/…della-salute protože jsem měl z trhu ještě krásný čerstvý špenát.

13. Koprovka – poprvé po kdoví kolika letech :-)

14. 269. klaarko, dík:)

272. Zajoch – domácí výrobu sýra jsem popisovala tady http://www.cuketka.cz/?…

U nás dnes k obědu bude mořský vlk v solné krustě, za chvíli nám ho přivezou z Čerstvých ryb :)

15. My jsme včera měli taky jehněčí, tentokrát klasiku – pečené na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky (přiznávám z prášku, opravdické bohužel neumíme). A dneska ptáčky a kynuté knedlíky (ty už zvládám).

16. Včera bramborové noky s cibulovou marmeládou (děti se špenátem). Dnes housková polévka, kuřátka s drůbkovou nádivkou a ořechový koláč s brusinkami podle Kejřové.
    Mňamka!

17. 275. na bram. knedlíky doporucuji web e-kucharka – je tam i video a jsou to první bram knedlíky,které mi vyšly. a jsou mńam. dooručuji přečíst i komentáře pod nimi. jojo, asi si je zítra s něčím udělám, jak nad nimi přemýšlím:-)

18. Farfallo, když jsem si na e-kucharka.cz zadala do vyhledávače „knedlíky“, vypadly dva recepty: Bramborové knedlíky s masem a Tvarohové knedlíky. Recept na bramborové knedlíky s masem začíná: 1 sáček bramborových knedlíků, … :-)))

19. Dneska smažák s bramborem a tatarkou a tvarohovo-jablečný koláč. Aneb školení poblíž Lokálu jsem prostě musel využít k průzkumu (-: A potom příjemné překvapení v kavárně v centru.

20. 278. Ala: e-kucharka ma strasny vyhledavani, to je pravda… taky si uvedomuju, ze kdyz jsem tam neco hledala podruhy vyhledavanim primo na strankach, nenasla jsem to. moje metoda pocita se zadanim „bramborovy knedlik e-kucharka“ primo do strycka googla, pak to jde:-)

21. jiank na strankach je spoustu typickych masoxovych hlouposti a rad maminek od rodin, ktere na solamyl a podravku proste nedaji dopustit, ale o tom potom. mne to s nekterymi zaludnymi klasikami typu knedlik pomohlo:-D

22. Dneska hummus s domácím chlebem.

23. brambory na loupačku, mísa tvarohu s pažitkou a jinou chamradí, co mi bují na parapetu, a polníček se žampiony, které se chvíli proháněly na horkém másle. místo dezertu bouřka takové síly, že jsme nemuseli svítit a podlaha nás brněla do nohou. a teď si nekoncepčně, ale s chutí ještě naleju kousek zweigeltrebe.

24. Včera jsem našpikovala a naložila svíčkovou (z válečku), že jí dneska udělám manželovi na zítra do práce. A teď ji tu místo toho žerem! :) A bez knedlíků, jen s domácím rybízem jako brusinky.

25. 284: Já tu měl připravenej dortík Savoy pro kamarádku… No budu ho zítra muset koupit znova, no…(-:

26. My včera čokovou polívku a dneska zapečenou brokolici s bramborama v bešamelu.

27. Dnes: apero, salade Piemontaise, couscous se zeleninou a jehnecim, hovezim, slepickami a merguez, syry ( bozske tvrde ovci a jeste lepsi kozi), tiramisu, mousse au chocolat, vino a na zaver ochutnavka rumu z roku 1940. Pak hodinova siesta na gauci a nevecerim ;-)

28. Pečený králík na kořenové zelenině.

29. Následující dny se budu ládovat prvním chlebem, co jsem upekl: http://twitpic.com/1cczek

Chtěl bych zkusit i mazanec, když máme ty velikonoce, ale recepty co jsem našel používají čerstvé droždí a já neseženu jiné, než sušené. Nevíte někdo, jaký je v tom poměr/rozdíl? :)

30. Zajoch: držel bych se poměru dávkování k mouce na sáčku s droždím.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.