1. No jo, oni takhle ale ty mláďata krmí každej den, mě stačí jednou do roka když chytnu lehčí formu střevní chřipky nebo když si náhodou skočím na večeři do Aromi. Nakrmila jsem tím jen kanalizaci, mládě se spokojeně nacpalo dýňovou polívkou a bramborama.

2. ještě jedeme na zimní modus: včera boršč, dneska dobrý chleba s tyrolským špekem, vorarlberským sýrem a kyselými okurkami, k tomu salát z červené řepy se spoustou česneku, červeným balsamikem a čerstvou bazalkou. a pivenko, samozřejmě. zítra hrachová polívka s opečenou slaninou a mrkvový salát a pak už konečně přešaltujeme na jaro, doufám.

3. Zimní modus, kde „dneska“ nevidím ani jedno teplé jídlo?
    Co pak asi bude na stole v parném létě? Přijde-li.

4. Promiňte mi tuto vypočítavou odpověď na svůj vlastní příspěvek.
    Dělá mi (dětinskou) radost být 1234.

Třeba mně osud nedopřál být kapel-majstrem?

5. Mládě tvořilo pizzu Margherita. Že prý zbyde i na snídani. Nezbyla a bazalka je celá orvaná 8)))

6. Tom yum polívčička a thajský zelný salát. A pro mládě nějaké těstoviny, ledaže si vydupe palačinky s marmeládou. Nevím, čím to je, ale na chilli papričky ho ne a ne naučit :-D

7. Špagety s kuřecím masem, čerstvou bazalkou a parmezánem.

8. špenátová kuřecí roláda s opečenou mrkví a opečené brambory/bramborová kaše

9. A zítra bude od Bali „kuře v kapustě“ (poulet au chou). Akorát že jsem to šoupla do pomalého hrnce, tak ráno uvidíme…

10. Filet z pangasiuse překrytý lilkem zakapaným balsamikovým octem v tomatové omáčce, to vše ozdobené vyloupanými krevetami a zapečené s parmezánem. Příloha vařené brambory s rozmarýnou.

11. 240: proč na takhle složitou úpravu zrovna tuhle rybu?

12. K snídani omeleta dle Sachera, k obědu pórková polévka a momofuku bůček + okurka + bochánky. Mňamy!
    Večer jen jogurt + zrnka z granátového jablíčka, zakápnutá růžovou vodou. Taky fajn.

13. Rizoto jako od babičky. V místní Bille na JugPart mají francouzská kuřátka s droby! První jsem koupila na zkoušku (dobrá cena, ale jsou mražená) a pak jsem v noci jela pro zásobičku. Opravdu chutnají jako kuře – a ty droby k tomu…

14. Dneska kuře v omáčce se zeleninou a těstoviny.

15. 1243 : jsou kuřata v nabídce i ostatních Bill? A jaká je cena takového kuřátka :-)?

16. K snídani jsem si dala silný kachní vývar s drůbky a parmazánovými knedlíčky (ještěže od včerejška zbylo :)

17. Vzpomínání na víkend. oběd, Keltský steak.
    zdroj: http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

18. 1245: Ostatní Billy nevím, chodím jen do jedné. Cena cca 40/kg, kalibrované 1100, 1200, 1400.

19. Ještě jednou ad kuřátko z Billy – je to třída B. Shledala jsem vykloubené křídlo, což mi chuťově nevadilo 8)))

20. ad 241: Moc nerozumím otázce. Chuťově vyhovovala. Použil byste něco jiného?

21. 250: jj, určitě bych použil jinou, pangasovi se vyhýbám a když už bych ho připravoval, určitě by mi nestál za to, abych si s ním dával tolik práce. Co se týče ryb, většinou na to jdu tak, že hlavní kus práce se snažím udělat při shánění opravdu čerstvé ryby a potom toho s ní dělám co nejméně.

22. Dnes bude parmentier de confit canard. Pro dezert si sjedu do zdejsi vesnicke boulangerie-patisserie. Videla bych to na muj oblibeny coko dortik Royale nebo éclair au café ;-)

23. poslední tři dny v plebejském duchu: v neděli celerovo-petrželová krémová polévka, včera chleba obalovaný ve vajíčku, dnes další nezapomenutelný dlabanec ve stylu „tejden před vejplatou“: na mišunku oleje a sádla (1:1) nech zkaramelizovat cukr, přidej cibuli.. ne.. hodně cibule, mezitím usekej půl hlávky zelí na čtverečky a sesuň to tam, lehounce podlij, vraž do toho pár bobulí nového koření a dus doměkka. uvař pytel fleků (pisatelka nouzově použila širší nudle, neb Prušáci takové jemnůstky jako Fleckerl nevedou, ale venkoncem taky nic nezkazila), oceď, šoupni do kastrolu k zelí s cibulkou a stručně osmahni. epochální.

24. ok, já to dnes docela rozťal – chleba s játrovkou od klepiše :))

25. Dneska cizrnová kaše – zbytek od včerejší večeře. Měla být hrachovka, ale hrách doma nebyl, tak nahrazen cizrnou, po dochucení insipovaném humusem (citronová šťáva, olivový a sezamový olej, sůl, pepř, česnek) velmi jedlá. K tomu vařené vejce a kyselá okurka.

26. krůtí na houbách s tagliatelle…

27. Měli býti španělští ptáčci v rozletu. Jenže byli sežráni již večer. Tak dělám jako náhradu hovězí na houbách s karlovarským knedlíkem.

28. Zatím jsem stihla jen snídani: Rozpečený celozrný rohlík, volská oka z podestýlkových vajec na másle, rajčata osolená, opeřená pokapaná oliváčem a čaj.

29. Zapecena cekanka se sunkou a besamelem. Pote par macarons. Si proste nemuzu pomoct, uf.

30. dnes zlehka a takřka letně, však už na to skoro bylo počasí: pečivo, máslo, ajvar, olivy, slaný bílý sýr, povařená čekanka přelitá jogurtem se solí a česnekem, vínko. a teď mě ještě nocí honila mlsná a dohonila mě až ke sklence burákového másla..

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.