To je možný, já taky kupování laciných obchoďákových kuřat nijak neadoruju, jen jsem zatím bohužel nenašla žádnou snesitelnou náhradu.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
To Ala: Děkuji za odpověd. To víte, že jste mě zklamala ;-)), už už jsem se těšila na pravé kykyryký! Přiznávám, že též kupuju kuřata z velkochovů. Na kuře za 500 bych taky měla chuť, moje peněženka tento rozmar ovšem bojkotuje.
-
ja jenom k tomu kohoutovi… kure moc nemusim neb chutna jako polystyren, zkuste koupit slepici, ta potrebuje zuby a nejenom tlak jazyku o patro k rozkousani… na dusene recepty idealni…
-
Ala – Kuře za 500 je podle mě neskutečně předražené a zcela s Vámi souhlasím, taky bych to cítila jako pokus dělat ze mě blbce. Na kohouty mám vlastní zdroj (jedná se o vzdáleného příbuzného, který chová částečně zvířectvo na prodej) – a platíme kohouta kolem 50 Kč/kg (odhadem, závisí i na stáří, zasloužilý patriarcha do polévky je pochopitelně levnější), vzhledem k tomu, že je to víceméně „odpadní“ pták, z něhož nejsou vejce. Cena není příbuzensky ovlivněna ;)
-
Dnes na stole máme topinambury zapečené s hermelínem, právě voní z trouby ;)
-
To Razor Ramon: No vidíte, takhle použít pipku mě nanapadlo, u nás je používána tradičně do polévky.
U nás dnes večer chléb, žervé s pepřem a směs zeleninky (mrkvička, ředkvičky, okurka, řapíkatý celer) s Maldon solí. -
Jestli se počítá i pracovní stůl, tak jednoznačně nohy.
-
207. :-)))))
-
S tou slepicí to taky zkusím, jinak dneska bílá drůbková polévka (vnitřnosti z domácího stopro bio králíka od kamarádky + odřezky z inkriminovaného obchoďákového kuřete) a lasagne se špenátem a bešamelem.
-
dnes jenom linguine na oleji s cesnekem, bazalkovy pesto
to biokure maji za 200 kc kilo, ok, je to 4× drazsi, ale uherak je taky 4× drazsi nez vysocina -
to kami: kde sídlí ten vzálený příbuzný kohoutochovatel? Prodal by i cizímu?
-
211. Sídlí v miniaturní vísce na Podblanicku. Prodává sice i nepříbuzným, ale má stálý okruh nakupujících a momentálně plně vytíženou kapacitu, spíš nestíhá. Chová totiž převážně zvířata již předem zamluvená – třeba my máme trvale objednané na každý rok jehně, trvale objednáváme vajíčka a holoubata, loni jsme měli zajištěné i perličky, ty už ale letos asi nebudou, prý neuvěřitelně ohavně řvou :) Nové objednatele v téhle době nebere, to by nezvládl. Ale kdyby náhodou, tak bych dala vědět :)
-
Střevní chřipka, takže si prostřenou tabuli asi umíte představit :-(
-
Dnes palačinky se špenátem.
-
Biftek.
Večer bude salátový mix se sušenými kachními prsíčky. -
Dneska byla květáková polévka a nočky s omáčkou z nivy.
-
Dnes už asi nic, ale na zítra peču miláčkovi dort napoleon se „zavarnym kremom“, aby měl už na snídani, pač má narozeniny :))
-
Stále jsou prázdniny. Dnes (tedy včera) brambory s máslem a tvarohem. Mňam. Zítra (tedy dnes) patrně něco, co dětem přibalí babička. Pokud nic nepřibalí, tak chléb s rybičkovou pomazánkou a zelenina.
-
Včera bylo kuře na paprice, dneska k obědu z odřezků rizoto a večer jehněčí tažín, zítra vařené jehněčí s mrkví a brambory.
-
Dnes trochu té poctivé domácké stravy. Tvarohový sypaný koláč, který mi připomenula Šárka (Gurmánka.cz), zadělávaná drůbeží polévka se žemlovými knedlíčky a malé řízečky s bramborovou kaší a odlehčenou verzí coleslaw salátu. Dobré to bylo!
-
Včera byla dobrota – telecí osso bucco s rajčatovou omáčkou a br.kaší, dnes zelňačka s domácí klobásou a domácím zelím, jen brambory kupované :-)
-
Dneska kobědu uzená polévka s pohankovými kroupami a k večeři brokolice – jen tak uvařená na páře a politá olivovým olejem.
-
Mrkvová polévka a pak vepřová pečeně v mléce s bramborovou kaší.
-
Soba nudle s ginger-scallion sauce…jenom se potom zaprášilo :).
-
Dnes statkarka dusila domaci teleci s cekankou.
Zitra bude domaci kure, nevim jak.
Ale ted to bude par tydnu opravdu domaci, cehoz si cenim a co mi bude pozdeji chybet. -
1224: soba s ginger-scallion teď večeřím/obědvám snad 3× týdně.. rychlé a skvělé! nemůžu se jich nabažit..
-
Včera po vyvrhnutí indického vegetariánského oběda k večeři jen dětské piškoty a černý čaj. Dneska večer už to snad půjde, udělám buď květákový mozeček nebo tvarohovou žemlovku.
-
Včera po vyvrhnutí indického vegetariánského oběda k večeři
Takto, v říši zvířat, krmí mnoho rodičů svá mláďata.
-
1R: uáááá… jsem si poprskala monitor :-D
-
Dnes oběd v góvindě a k večeři risotto s rajčaty a kalamáry. A abych po tom obědě neměl příliš dobrou karmu, stavil jsem se po obědě v řeznictví a zlákala mě roštěná, takže někdy příští týden zkusím udělat roastbeef, zatím je maso zavakuované v lednici, aby se trochu odleželo.
228: a také ta zvířata těm mláďatům potom dávají piškoty?