1. Uf. Podařilo se mi narozeninové menu mé dcery zvrátit z bramborových šišek s mákem na kuřecí řízek s bramborovou kaší. No uznejte, dělat šišky pro osm lidí… I tak jsem měla napilno 8)))

2. 171: :-))) Chápu, ale stejně bych si raději dala ty šišky ;-)

3. 171: Bramborové šišky jsou oblíbené jídlo našich kurzovních kuchařů. Ale upřímně řečeno, jak je dělaj pro 80 lidí nevím (-:

4. Šišky – yummy! Babička na Plzeňsku jim říkala šlejšky. Servírovaly se s na másle opraženou strouhankou, k tomu domácí kysané zelí z kameninového sudu – žebronil jsem o lák.
    Dělám je tak dodnes. Snacha (má moravské předky) jim říká Husí krky.
    Stejná babička dělala velmi podobné „šlejšky“ z otrub. Dodnes mám v chřípí jejich vůni. Těmi vykrmovala husu.

5. 1174: Na Vimpersku se šišky dělají z vařených brambor a šlejšky ze syrových, případně z drbákového těsta. Asi to není pravidlo, ale šlejšky znám zejména smažené a šišky asi jen vařené.

6. 174: Občas je taky dělám se strouhankou, ale nasladko – osmažená strouhanka smíchaná s moučkovým cukrem. Ale mák u nás vede.
    A k tématu – dnes zbylá bramborová kaše zapečená se sýrem a muškátovým oříškem.

7. jitrnííícééé :) se zelim a s bramdorem ;)

8. Renato – u nás se šiškám pro změnu říká šulánky.
    A jinak, za mě s dcerou (pánové jsou na horách) dneska vařili v Avii, dobré to bylo.

9. 178: šulánky – to říkala babička z Vysočiny, teď jsi mi to připomněla

10. 176: A zkusila jste někdy osmažit ty šišky? Nebo škubánky? Po tom jsme se jako děti mohli utlouct, někdy jsme jenom stáhli tu opečenou slupku a vrátili zbytek škubánku na pánev na další kolo…

11. Nedalo mi to, takže dnes šišky s mákem. Dále jsem objevila v jednom obchodě vážené droždí, takže právě svačím čerstvý chléb s drožďovou pomazánkou a zelený čaj s mangem.
    180: Jéé, to nám dělávala babička! Pěkně smažené na sádle. Chuť dětství, stejně jako ta drožďovka ;-)

12. Dnes to bylo jednoduché, a ve spěchu. Losos, olivový olej a máslo, kapka balsamica, čerstvá petrželka a vařené brambůrky.

13. já jsem včera zkusila podle Emanuela Ridiho pastu alla norma a měla obrovský úspěch…
    dneska se těším až si zajedu do ikea pro pořádné škrabky na zeleninu a večer se pokusím něco zpáchat z černé ředkve…
    nemáte nějaká tipy?

14. Dnes mám v plánu vyzkoušet můj soutěžní pokrm.
    Prsíčko z kachny pečené s žampionovo-karotkovou fáší, hráškové purré, brusinková redukce, želé z červené řepy, nok z vařeným brambor s glazírovanou pažitkou. :) Snad se mi povede!:)

15. Buchtis: držím palce, na jakou soutěž to je?

16. Manža vyndal k večeři láhev krásného vína, která mne donutila uvařit něco dobrého. Bylo mi docela líto, tím zapít jen chléb s rijetem a sýr. Ke zbytku jsem tudíž vyndala z mrazáku kančí svíčkovou a dnes jsem si musela vymyslet, jak s ní naložím. Kdybych to věděla dřív, udělala bych omáčku cumberland, ale doma jsem neměla ty správné suroviny. Nastal čas pro improvizaci. (a žádné babicování!)
    Výsledek byl perfektní. Pochvala od manži, skvělého to kuchaře a velkého labužníka, mne moc potěšila ;-)
    Fota zde: http://www.facebook.com/!/album.php?a­id=6443&id=1000007214775­95&ref=nf

17. Bali, koukala jsem na facebook, muselo to být úžasné. U nás dnes k obědu jarní kuřátka pečená na másle, brambory zapečené s pórkem, nakonec posypané řeřichou, salát z polníčku s medovou zálivkou.

18. U nás ovar, křen, chléb, pívo. Polévka z ovaru s krupkami.

19. dnes rakousko-uhersko vs. italy – osso buco milanese (telecí z farmy) a kaisergugelhupf!! ;)

20. U nás dnes děsně nezdravé (ale výtečné) restované ledvinky, pečené brambůrky, domácí tatarka a spooousta zeleniny (hrášek, brokolice, kapustička…).
    K večeři bude jogurt a jablíčko. :-)

21. No já zrovna nasypal do hrnce trochu vývaru v prášku ((((-:
    K večeři bude pořádně silná česnečka.

22. Moussaka. Příliš mnoho moussaky.

23. Kuřecí prsíčka, od včerejška naložená ve směsi čerstvých bylinek a dnes uoečená v alobalu a k tomu u nás oblíbené brambory zapečené s hermelínem.

24. Celý příští týden nic. Jsou jarní prázdniny 8)))

25. A o prazdninach se neji? Nebo se jenom neji ze stolu? :)

26. Dětičky odjely a na mém stole se bude jíst maximálně namazaný chleba 8)))

27. kohoutek na víně + bageta (bohužel nikoli domácí pain a l'ancienne, ale jen nudná lemura z tesca)

28. To Ala: Kde kupujete kohoutky, prosím?

29. Musím Vás zklamat, bohužel to samozřejmě není kohoutek (v Česku asi nemožné), ale obyčejné kuře z obchoďáku, akorát tomu jídlu říkám podle originálního názvu kohoutek na víně. Lepší by bylo domácí, ale na to jsem nenašla žádný zdroj a kupovat bio kuře 500,–/kus bych si připadala jako že se ze mě někdo snaží udělat blbce.
    Jinak dneska čočka nakyselo, vajíčko, okurka.

30. bych si připadala jako že se ze mě někdo snaží udělat blbce
    Srandu z vás mají třeba ti, co dodávají obchoďákům. Rozhodně se musí culit nad zisky, které jim koupí laciných „kuřat“ dopřáváte.

Ale toto téma bylo přetřásané už tolikrát, zde i jinde, že se mi nechce znovu cepem na prázdnou slámu…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.