1. Něco pro líné a mlsné: http://picasaweb.google.cz/…e7U3vsjn_KCA?…

2. „pikantní cizrnu s cibulí a rajčaty“ z Labužníka. Doporučuju :-)

3. tak dnes k večeři houbové risotto, pečeně dle Emaneula, lehce upravená, variace na ceasar salát a jako sladká tečka tiramisu… celkem se těším :)

4. Kachnu s lehce poupraveným šouletem, místo hrachu červené fazole. A protože mám doma překachníno, bude ještě někdy brzo salát s rýžovými nudlemi, okurkou, chili, zázvorem, jarní cibulkou atd… a kachnou ;-)

5. 1143 : kde na takové vaření berete čas? Jen závistivě slintám :-)

6. 1145 Pavli: Jo, to by mě taky zajímalo :)) Já v týdnu mám „na stole“ jen a pouze ohřívatelná jídla, protože je vařím večer na další den. Přijdu, sníme jídlo uvařené včera, uvařím na zítra a jdu spát… A vařit tři-čtyři chody to si ani představit neumím :-o Jak to všichni dělají? A tolik lidí? A taky mi holky řekněte, když tedy dejme tomu vezmu v úvahu víkend, kdy mám na vaaření čas – nechodí vám manžel / přítel / jiná drahá polovička křížit plány na několikahodinové kuchařské orgie tím, že chce jet třeba na výlet? Nebo jsem jenom já taková nestíhačka? Nebo vstáváte večtyři? Nebo nebo nebo… ? Díky předem za tipy :-)))

7. Je pravda, že u nás vaří přítel, ale rychlé jídlo, které máme i na druhý den do práce. A o víkendu je schopný strávit dvě hodiny v kuchyni a navařit na tři dny dopředu…ale to už by jsme si měly založit jiný topic :-)

8. My měli dnes bramborové knedlíky plněné uzeným (http://www.pepato.eu/…-uzenym.html), ale přiznám se, že jsem je vyráběl už včera, takže to byla „2.dávka“.. :-)

9. Na véču bude uzený losos, toust, máslo, vínko ;-)

10. U nás pekáč lasagne al forno pro nenasytné potomky;-) Já bych si také raději dala toho lososa, bohužel tím se osoby v růstu nenasytí, resp. kolik by muselo být toho lososa?:-)

11. Lucko: hodně ;-)
    Já bych si zase dala ty těstoviny!

12. Vepřová, knedlík, zelí a makovec z nemletého máku.

13. 1145: studující lidé mají spoustu volného času:) ale je pravda, že tohle byla spíš taková vyjímka… jinak na kolejním menu vedou těstoviny dle základního návodu Emanuela se spoustou různých úprav:)

14. Protože jsme byli na nákupech v Německu, byl na oběd tradiční biftek ;-)

15. Dnes k večeři kachní žaludky s rýží.

16. včera plech pečené dýně jen tak naholo se zázvorem a solí, dneska plech pečeného tuřínu, ano, jen tak naholo s kmínem a solí. žraso. jednoduchý býložravec home alone.

17. Sýrové prkénko s nějakým skutečně dobrým pečivem a asi trochu chutney – no jo, u Robertsonů předevčírem dovezli cca 15 druhů sýra co ještě neznám.

18. Maso nakrájeno a teď si bude pár hodin bublat v litiňáku. Hurááá, bude další dávka RILLETTES ;-)

19. Bali, nevíš, jestli se dají dělat Rilettes v pomalém hrnci?

20. Jéje, to nevim. Ale myslim, že už se to někde probíralo, asi na Labužníku. To jde mimo mne, my jsme zastánci litiňáků ;-)
    Ale kouknu.

21. Je to tu, pročti komenty: http://www.labuznik.com/recipe.php?…

22. Tak o víkendu jablečná šťavnatá bábovka (via Gurmánka.cz), polévka avgolemono (tamtéž) – obé způsobuje závislost! A kuřecí nákyp s pórkem a spoustou zeleninového salátu. Mňam.

23. Polévka z zbylé bramborové kaše s bylinkami : rukolou, petrželkou, ředkvičkovými lístky, ředkvičkami a koriandrem.
    Čočka na kyselo s vajíčkem a okurkou. Dala bych si i párek, ale jsem nemocná, nechci chodit daleko a nebudu kupovat levné napodobeniny uzenin v místním Albertu ;-)

24. Quiche s lososem. A vínečko.

25. Steak z tuňáka jen tak jednoduše lehce opepřenej a zakápnutej limetkovou šťávou.

26. já dneska mydlím šitake s rejží a tofu, všechno zakápnutý mojí zprasenou variací ponzu ;) to momofuku mě fakt vykolejilo úplně z evropy. teď jsem v japonsku. houby jsou ale lokální! ;))

27. Kde kupujete shiitake? :) Zatim jsem narazila jenom na malinkate zapocene (v igelitu zabalene) chudinky v tescu a v jednom bio obchode. Na to jak neboze ty chudinky vypadaly byly dost drahe.

28. Jééé, pane C., to jste mně přivedl na nápad připravit zítra oyakodon. BTW: Protože mám radši houby sušené, kupuji tak i shiitake. Pak je připravuji k dalšímu zpracování následovně, namočím do vody na několik hodin, když nabobtnají, vymačkám je, uříznu tuhé nožky a dám vařit do směsi přecezené vody, v níž se namáčely, sojové omáčky, cukru a mirinu, bílého vína nebo vína švestkového – podle toho, co je doma. Doba varu podle oka cca půl hodiny, nechám vychladit v tekutině. Skvělé do směsí, salátů a na sushi.

29. sušené, taky sušené ;) pro Yenneffer > http://samyco.cz/ (koupil jsem je tuhle v Bio Zahradě)

30. Aha :) susene taky mam, ale asi ne uplne moc dobre..pripada mi, ze maji takovou nejakou pachut. Priste zkusin jine. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.