Silný vývar z vepřových kostí a odřezků perličky, v něm parmazánové knedlíčky. Potom perlička pečená nadivoko a šťouchané brambory s cibulkou. Jako moučník čokoládové brownies.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Jehněčí kleftiko s bramborami a cibulkou z bedýnky:-)
-
Janina: mňam, mňam! :-)
-
Sekaná – konečně, už tak dlouho mám na ní chuť!
-
Bramboráky a zelný salát s mrkvičkou.
-
uhlířské špagety, ale těším se na zítra, poprvé zkouším rybky z e-shopu – teda jestli přijdou, tak bude rybí sobota – k jídlu hallibut a taky budeme nakládat sleďové filety :-)))
-
Zapečené čekankové puky se šunkou, bešamelem a ementálem. Dostal i technik, který mi přišel zprovoznit nový ntb, nikdy prý čekanku nejedl, ani jako salát. Moc mu šmakovalo ;-)
-
Halibut jen tak opečenej na oliváči a k tomu kuskus se zeleným pestem. Holt nemám čas vařit, tak se zaměřuju na to, co je rychle hotové.
-
Fr. cibulačka, s vínem, sýrem, toustíky, zapékaná. Trochu zbyde i k zítřejšímu obědu.
Na zítra mám nachystané rohlíčky z bedýnky, bude vídeňský bramborový salát a k tomu pečené karboše. Jako moučník nějaká lehká roláda. -
Klaaarka – určitě přijdou. Mně připluly ve čtvrtek (k večeři smažená treska), dnes losos nadívaný nivou a bazalkou, sobota pauza a v neděli bude paella.
-
1117: Ne, že by mě nezajímalo, co kdo měl v tom okamžiku na stole, ale vždy si smlsnu na přidané hodnotě: nějaké té příhodě okolo. Anekdotě, atmosféře, a tak podobně (alliteration rules OK).
Bali, měli jsme tu technika přes telefonní síť. Vyznal se v drátech, baštil můj koláč, pil kafe paní Jednorožcové. Jednal vybraně. Vyznal se i ve vážné hudbě. Skoro škoda, že jsme si nevyměnili telefonní čísla…
:-) -
Dnes hemenex. Odpo přijde návštěva na Tarte au poire
-
Možná to znáte – oblíbíte si nějaké jídlo, které jste dřív neznali, děláte ho skoro každý týden, protože se ho nemůžete nabažit, pak skončí sezóna, vy začnete vařit úplně jiná jídla a někdy, třeba až za dlouhé měsíce zničehožnic si vzpomenete a rychle běžíte pro ingredience. Tak jsem dopadla já, když jsem včera utíkala k řezníkovi pro uzené, abych dnes mohla udělat hluchec podle loňského Nadina receptu.
-
To bych si fakt dala, babička to už nepeče :-(
Ale mohla bych se do něj pustit, třeba příští týden. -
čekankové puky byly i u nás, včera, jen tak minimalisticky se solí a pepřem, ovinuté plátkem parmské šunky a opečené na oliváči, k tomu bílý chleba, sušená rajčata naložená v oleji a krapet vlašského ryzlinku. dneska večer řapíkatý celer zapečený se zbylými sušenými rajčaty, parmazánem, uzeným sýrem a nádherně smradlavým vorarlberským sýrem, k tomu další krapet vlašského ryzlinku. jsem na něj sama a mám spoustu práce, u které neradno pít, a tak neubývá, potvora..
-
Dnes bude kuskus z mrazáku. Mam pěknou rýmu, tak si tam přimíchám pěknou porci pálivky ;-)
-
120 RenataE: Přišly a byly perfektní :-)
Dnes halibut gratinovaný volně inspirováný několika Mánkovými recepty, večer palačinky na slano (některé s hlívou a některé se špenátem).
-
Uzená polívka se spoustou mrkve a pohankovými kroupami.
-
Zbytky od včera, tj. vídeňský brsalát, karbošky a česnečkáááá!
Hepčík! -
1128.: doufám, že tam bylo dost česneku? ;-)
-
1130: V obědové verzi nebyl, do večeřové ale asi doplním, je to první pokus tak ještě úplně nevím co a jak – díky za tip.
-
Česneku není nikdy dost! ;-)
-
Pivli, já vždycky říkám, že i v česneku je málo česneku. ;-)
-
1133.: to je naprosto přesné! Zapisuji si. ;-)
-
Dnes oproti plánu těstoviny se sýrovou omáčkou. Plánovaná paella až zítra, protože chapadýlka od sépie se doplazí až zítra 8)))
-
Patevní skopový se sosíkem s tymiánem, k tomu bramknedl a špenát s česnekem a ještě syrovej česnek rozmačkanej s majoránkou a solí. :)
-
Dojíme kuskus, odpo si dam švédský koláč od maminky. Na véču udělám cibulačku ;-)
Zítra si asi dam br.knedlík s vejcem, jelikož ho dostanu od mamky. -
Včera báječný králík dušený dvě hodiny v troubě s kořenovou zeleninou, kapkou vína a k tomu tagliatelle. Kamarád králíka dostal darem a protože nemá v podnájmu troubu, využil té naší a my se s přítelem nechali pohostit. Ideální to přátelství.
Dnes něco pondělně jednoduchého – asi brokolicový krém a bagetka. -
Večer musím navařit na zítra – terrine ze zvěřiny (maso je už od včera umleté a nakořeněné v lednici) a velikonoční nádivku (nějak to jaro přivolat musím). Ovšem co budu večeřet, to netuším…
-
133: no v tom, co jsem včera použil ho dost bylo – českej paličák z tržnice a měl sílu (-: