Pivli, díky, myslím, že se polenta docela povedla. Jsem z ní
nadšená – připraví se stejně rychle jako kuskus, kterej miluju a
využití bude asi stejně široké…
zkoušel ji někdo na sladko? přemýšlím ji nasypat do horkého mléka a
promíchat se slitým švestkovým kompotem…
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Zeleninový saláts kuřetem a fíky naloženými v aceto balsamico a jako dezert čokoládová soufflé v nové troubě, takže jsem to měla i s nervama, jestli explodují nebo ne :o) Dělala jsem je z čokošky J.D Gross 70% Ecuador s borůvkami a chuť byla výtečná! (a nebouchla :o))
-
1021: já si občas dělám kukuřičnou kaši a na ni pár švestek z kompotu, je to dobré. Kaši dělám řidší.
-
relaxuju u vyroby segedinu, pri trose stesti bude zitra i domaci knedlik
-
Dneska jsme si pochutnali na krémové polívce s lososem, rostbífu a čokoládovém lanýžovém dortu (padlo do něj třičtvrtě kila čokolády, uf). Navrch byly i koblihy od maminky – že prý je ten masopust :)
-
Tak já se musím pochlubit..byly jsme za sluníčkem a za dobrým jídlem na Šumavě,konkrétně v Lovecké Krčmě na Františkově u manželů Janouškových.Měl jsem lína s koprovou omáčkou a brambory, jehněčí česnečku, domácí salát z kapra a lívanečky s borůvkami…jako vždy dokonalé,čerstvé, voňavé, prostě úžasné, v jednom z nejkrásnějších míst u nás v kraji s absolutně dokonalým servisem a kuchyní jako od maminky…
-
Nordy, kami, michal.prosek: uááá, to není fér! u nás dneska opět po prostu: k obědu šťouchané brambory s vídeňským párečkem z čuníka, kterého jsem ještě před měsícem drbala za uchem, k tomu červená řepa ustrouhaná s křenem, kterej tentokrát fakt píše! a pivečko, samozřejmě. večer se muž vycajchnoval se dvěma plechy jednoduchého kynutého koláče inspirovaného kamarádovým autentickým Friesischer Butterkuchen. mělo zbýt i na nedělní večer pro mlsnou dvou- až tříhlavou návštěvu. nic nebude, holoto!
-
K večeři bagetky podle Cuketky s pomazánkou ze žervé, ředkviček a křenu, zítra pomalu pečená kačena s … ještě nevím přesně, ale červené zelí určitě ano.
-
Mám v troubě krásný flák vepřové kýty vcelku, přihodím pak k němu poslední rozmrazené fazolové lusky z vlastní úrody
-
Nejlepší buchty na světě (protože od maminky), horké kakao se skořicí a medem a k obědu steak z „argentiny“, pečený brambor a polníček s hruškou, zlatou nivou a vlašskými ořechy.
-
Dnes zbytky od včera.
-
dneska kuřecí vývar zahuštěný krupičkou, pečené kuře ještě nevím s čím a jako dezert další zoufalý pokus naučit mého mlsouna jíst polentu – nasladko jako nákyp se švestkama, rozinkama a škořicí…
-
1028: Tu pomazánku mám ráda, a ještě víc, když dám místo křenu řeřichu.
-
Dosa z mungo fazoli+bramborovo-mrkvova masala a koriandrove chutney…mnamka!
-
Krémovou hráško-pórkovou polévku, syrene po šopski kořeněné šarenou solí (bulharská směs čubrice, pískavice a dalších koření, kterou tam všude prodávají jako suvenýr) a čekankový salát. Odpoledne horkou čokoládu :-)
-
Karboše od včera a k tomu vídeňský bramborový salát. Z vídeňských rohlíčků, koupených u „našich“ vietnamských zelinářů. :-)
-
Tripes a la mode de Caen, z mrazáku ;-)
-
Včera na oběd výborný hovězí vývar s domácími nudlemi a vanilkový puding, k večeři a ještě k dnešnímu obědu rostbíf s rukolovýma bramborama a domácí tatarkou. Večer byl ještě dezert v podobě tvarohovo-jablkové žemlovky.
-
včera jsme si udělali válecí neděli, pročež k obědu jen rychlá, ale skvělá polévka z červené čočky s římským kmínem, karí, jogurtem a zeleným koriandrem. za chvíli mě čeká oběd v neuvěřitelné menze (výběr ze šesti jídel od eintopfu přes vege po klasiku, dále pult s čerstvě dělanými steaky, wok pult, salátový pult, sladký pult, pult se zapečenými těstovinami a bramborami..), dnes večer jsem opět zvána k přátelům Sudeťákům na etwas typisches böhmisches, tak jsem zvědava a natěšena.
-
Na véču bude avokádový salát s krevetami a výbornou domácí česnekovou majonézou, křupavá houstička ;-)
-
U nás bude quiche s ovčím sýrem a pancettou, k tomu nějaký lehký míchaný salát s česnekovou zálivkou;-)
-
K večeři zbytek vídeňského salátu od včera a jako moučník nejčokoládovější muffin. Recept zde,v zápiscích čtenářů.
Přes den v práci to bylo podmáslí a tmavé pečivo, dvě mandarinky a konev střelného prachu. ;-)
Když mě bude honit mlsná, lupnu si do jogurtu lžíci semínek z granátového jeblíčka, letošní zimu jsem závislák, denně aspoň trošku. A tak loupu a loupu… -
Jéje, quiche. Ten jsem už nějaký čas nepekla. A toto je moc zajímavá kombinace. Ráno budu péct olivový chlebíček na objednávku ;-)
-
Dnes k večeři halušky s brynzou a domácí slaninkou.A těšíme se na víkend.To budeme likvidovat výhru z mysliv. plesu-zajíc načerno s domácím knedlíčkem.
-
Cvrčkovský chleba s budapešťskou pomazánkou a kefír – jednoduché a dobré.
-
Fr. bageta ze Sparu, když jsem ji kupovala, byla ještě horká.
K tomu zbytky různých sýrů (plísňových, převážně kozích), máslo, vinné želé vl. výroby. Zbytek švarcvaldské šunky.
Dobré to bylo. Teď hodím sklenku červeného od Autentistů (zakoupeno v Biozahradě). Pak už asi hodím chrupku, jsem nějaká zmožená.
Zítra to vidím na polévku z dýně, přinesla jsem si teď večer pěkný kus v „bedýnce.“ -
jitrničky z babiččina prasete, domácí kysané zelí a brambory z bedýnky. A jako zákusek domácí tlačenka s cibulí.
-
ruský lososový kaviár mňam
-
včera u přátel Sudeťáků masový vývar, že by porazil vola, dokonalé knedlo-zelo-vepřo se šťavnatým vepřo, kyprým, ale hutným knedlo a slaďounkým červeným zelo, nakonec mísa tvarohu s kdoulemi. bohemian rhapsody. a dnes cibulačka velkoformátově (kilo cibule, skoro celá kostka másla, dva litry vývaru) s krajíčky bagety rozpečenými v troubě a postrouhanými sýrem provolone. teď ještě posila při noční práci: chleba se sádlem a s cibulí. pro změnu, že.
-
Tak narozdíl od včerejška nikoli již jitrničku, ale jelítko z babiččina prasete..a jinak ostatní dtto.