1. Hovězí pečené na česneku a špeku, k tomu rýže, jablkový kompot. Lahoda!

2. To Tessa: nedávno v Divinis byla moje kamarádka a příliš odvázaná z toho nebyla.Vlastně vůbec z toho nebyla na větvi.Prý v Imperialu byla spokojenější… Tak by mě zajímalo jestli si dlouhodobě drží standard. Asi tam budu muset zajít…

3. Michal…tak to jste me zaskocil…a nerikala proc? ani v jedne restauraci jsme nebyla tolikrat, abych to mohla hodnotit, ale obecne bych rekla, ze jidla, ktera si date v Divinis (kvalita surovin i vyber) si v Imperialu nedate…koncept obou restauraci je jiny, dlouhodobe „ne“udrzovany standard je znamy problem Imperialu

4. No říkala, že jídlo bylo vlažné, suroviny ne úplně ve formě . Myslím, že si dala nějakou pastu a křepelky či co… je jasná věc, že Imperial a Divinis to jsou dva jiné koncepty. Ale já osobně víc inklinuju k tomu středoevropskému konceptu Imperialu. I když takové Scallopine z telecího z Divinisu mě lákají už dlouho :-) ale už zase odbočuju od tématu…

5. Michal: tak to jste me prekvapil, btw na jidelnim listku Divinis je zajimave vic to. co na nem neni, nez to co tam je. Tim myslim jejich aktualni denni nabidku:)

6. no já moc nedám na zprostředkované dojmy (když to neříkají tři lidé po soběv jednom týdnu :-)…nejlepší bude to myslím zkusit…ale vy jste si dávali také z Menu.Ta líčka jsou na stálém lístku…Je fakt, že denní nabídka by měla vždycky zaručovat čerstvost surovin…uvidíme.Teď se ale chystám do Finestry v rámci té Maurerovi akce…uvidíme jaké dojmy to zanechá v panu Cuketkovi,netrpě­livě čekám na další postřehy z jeho GRF Tour.Doufám, že to obejde všechno…

7. michal.prosek:

tak zrovna finestru vynechávám. to menu, které mají, je dost odlišné od ostatních (zadání v podstatě ignorovali) a nedá se moc dobře srovnávat. ale určitě bych tam zašel. za 600 je to na běžné ceny tam fajn sleva! ;)

8. Licka byla z menu, ale jeleni svickova s brusinkouvou omackoui parmagianna melanzane byla v ramci denni nabidky

9. Pravdu máte pane Cuketko…z hlediska srovnání nepoužitelné menu…jako č.2 měl láká Na Štěpáně…ti se zase zuby nehty drží zadání…tak jste mě trochu zvyklal…uvidí­me…bookovat budu až zítra.

10. ten lilek je skvělý a mám ho moc rád, ale nic výstředního to není, v zásadě není úplně závislý na sezonních surovinách…a lze dobře udělat i doma,ovšem ta jelení svíčková to chápu…za dobrou zvěřinou šel bych světa kraj.Nedávno jsem koupil dva zajíce v pytli :-) Prostě Divinis zkusím i když není zařazen v GRF.

11. vystredni to urco neni…to taky neni ucel.:) ale ja jsem chtela porovnat, jestli ho maji lepsi nez pani na uklid z kalabrie:)

12. tak jste mě trochu zvyklal

Jak pravila hraběnka: „Nejsem na to zvyklá, když se mi tam viklá.“

13. Díky, uf nevypadá to hezky uznávám :-) …to se snad občas stane i lepších rodinách.Ale jinak moc hezká gramatická pomůcka…

14. Dnes studené kuře s domácí česnekovou majonézou, salát, sýr, víno a siesta u krbu ;-)
    Ale teď apéro!
    A la votre ;-)

15. Doufám, že první domácí foccaciu. Zatím je to v troubě…

16. Kytka:

tak držím palce ;) cos dal nahoru?

17. Je prudce jedlá. Zalil jsem ji pořádně oliváčem s troškou soli a dvěma lžícemi vody, jak radí Marcella Hazan a v půlce pečení jsem do většiny děr nacpal černý olivy.

18. Focacia je vždy prudce jedlá, takže gratulace a závidím :-) Já mám špagety s kuřecím masem, cuketkou a cherry rajčátky.

19. celerovo- mrkvovy salat,zapecene bram. s cibuli a syrem a spenat, nesourode a nekoncepcni..:)))

20. Dušená mrkev (-: Tý není nikdy dost.

21. Palačinky se špenátem a nivou, jako zákusek palačinky s domácí jahodovou a meruňkovou zavařeninou.

22. Kytka: jojo, ja si vytvorila skoro zavislost na peceny mrkvi…:)
    coz mi pripomnelo- vcera mi rika kamarad na diete „piju ryzlink od michlovskyho a kousu mrkev“..neotrely napad na snoubeni..:)))

23. Klasické Spaghetti Bolognese, ale ne z mletého,ale z hovězího ragú.Dusili jsme to od čtyř…de spoustou mrkve

24. michal prosek: zkuste vymenit spaghetti za neco jineho, neco sirsiho, bude Vam chutnat jeste vic..;)

25. Tessa: Díky dobrá rada, v Lucce jsem měl linguine se zaječím ragú a bylo to super.Abych upřesnil, byly to dnes večer takové ty ploché spaghetti nevím přesně jak se jim říká Guitarine nebo tak nějak…

26. kupka poněkud unaveného polníčku a posledních pár lístků rukoly zužitkovány v prudce jedlém svítku: lupení hodit na máslo, nechat trošku zavadnout, přehodit do zapékací mísy, hustě zastrouhat pěkně voňavým provolone, zalít smetanou a vejcem, na čtvrt hodinky do trouby a slupnout s mrkvovým salátem, páč mrkev je teď trendy, koukám!

27. 986: Salátové lupeny v ledničce v lednu nevítám. Nicméně, když už je moje paní, ve své bezmezné a nevyzpytatelné moudrosti, zakoupí a oni nezájmem povadnou, používám je podobně.
    Pokrájet a pohodit do čehokoliv. Když už ne moc vitamímů, tak to poskytne něco vláknin…

Furt lepší, než vypadnout z vlaku, jak se v Čechách říkalo.

28. Dnes bramborka a saucisse de Toulouse ;-)

29. Dušená mrkev – ta tenhle týden tedy letí :) Zdá se, že zástupy zdejších přispěvatelů měly v bedýnce také velký mrkvový pytel ;)

30. Kuskus se zeleninkou a kuřecím masem :-) Mrkvový salát byl včera.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.