já byl dnes na foodkritik na cestách, takže „baštu“ obstaraly dva podniky v brně. chce se říct – díky bohu za suchý krajíc chleba, který právě žmoulám! ;)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
391: Tak kam nemáme chodit? Povídejte, přehánějte, nebo aspoń naznačte.
-
902: jedno nové suši a relativně nové španělsko, brzy na blogu ;) a je mi z toho opravdu blé… :(
-
Áha, dík, už jsu celá zajímavá.
-
právě se dopeklo ˇvepřoˇ ke knedlíkům a zelí. trochu pozdě, ale přece:-)
-
U nás byla poněkud nesourodá kombinace pečeného ramínka, míchané zeleniny typu „co jsem v lednici našla“ a rýže.
-
Dneska budou buchtičky s krémem. Už strašně dlouho jsme je neměli.
-
Ty bych si dala, mňam! Já mám ale domácí lasagne s parmezánem, takže se taky na oběd těším :-)
-
Fazolova polevka:)
-
Dneska se chystam na kure teriyaki. Jsem zvedava, jak se mi podari vykostit cele kureci stehno najednou..ale uz jsem to jednou zvladla.. :)
-
Celej dort Savoy. Ale nevím, jestli se to počítá, protože to nebylo na stole, ale na tramvajový zastávce před Kauflandem…
-
Koprovka, ztracené vejce, brambory vařené ve slupce.
-
Dušená mrkvička. Mňam! ;-)
-
Dvě seděla, na tyči.
(volala „Hasiči!“ „Hasiči, hasiči, já sedím na tyči!“)
V surreálním rozpoložení znamená se všem mini přispěvatelům, v úctě váš,
J -
914: Jejda! A copak jste to na tom stole doopravdy měl, pane 1R? To muselo být něco tuze veselého…:)
-
Opečené brambory s česnekem a petrželkou, k tomu opečené konfitované kachní žaludky a gratinovaná minirajčátka, moc dobré a rychlé, když není čas vařit ;-)
Na véču mi soused donesl prdelačku. -
Netrpělivě čekám, až mi připlave čerstvý losos od Čerstvých ryb.
-
Já bych čekala, až bych brečela, ale v našich končinách bych se nedočkala :-(
-
Bali: dtto, naštěstí mám Šopíka.
Renato: pak napiš poznatky – a dobrou chuť předem přeju. -
Aido, no Šopíka! A co my? My z konce světa?
-
No, Vy z konce světa si přinejhorším zajedete k německým sousedům. ;-)
Ale teď vážně – tady kromě toho Šopíka taky nic moc není (a i jeho sortiment je poměrně úzký, i když čerstvý; třeba mušle aj. mořské potvory nemá), ještě prý tak něco málo v Makru, ale tam nechodíme, tak nevím.
P.S. Do kuchařek se pod stromečkem nejvíc začetl manžel a hned plánoval, co uvaříme (ale to už jsem možná psala – píšu to totiž všude, ty kuchařky jsou bezvadné). -
Losos od Lesha (Čerstvé ryby) připlul na čas. Skoro sedmikilový macek. Ihned byl rozbourán pro zúčastněné objednatele (nevím, jestli je to u ryby ten správný výraz, ale vzhledem k velikosti… ostatně mě při fotografování pokousal) a nízká ocasní část filetu připravena podle receptu od Lesha s plátečkem nivy a lístečkem bazalky. Málem jsem neuhájila svou porci.
-
Dnes zbytek dušené mrkve a jako mlska vyloupaná zrnka granátového jablíčka, s pár kapkami růžové vody, podáváná na řeckém jogurtu (koupeném dnes v Olympii na Budějárně)
-
Špenátovou polévku a pak obalovaný květák s brambůrkama a domácí tatarkou.
-
Dnes se chystají steaky z domácích kuřat co běhají po dvoře a nožičky maj už nahoře a k tomu domácí křimičák víte-li co to jest…zelí křimické, mrkev (bohužel ta troupelnatá z Billy), jogurt,jablečný ocet (no tak jo, přiznám se, vrznu tam asi i majonezu) .A Chilli čokoládový dort z Cross Café což je plzeňská obdoba Starbucks vyzvednu cestou z práce…
-
Ještě o jeden postřeh k diskusi…mě se docela líbí, že většina z vás (nás) doma nerealizuje žádnou velkou Haute couisine,ale sympaticky se držíme při zemi a dobré jídlo vnímáme v těch základech z dětství, v zásadě taky dost konzervativně.Důležitá je pro vás (nechci zjednodušovat) kvalita surovin,ale jinak je fakt sranda jak „obyčejná“ jídla tu většinou prezentujeme. Já to mám podobně. Když chci zkusit něco z vyšší kuchařiny zajdu do restaurace.
Do restaurace chodím tudíž ve dvou případech.a) buď tam vaří něco co doma neudělám ( třeba s ohledem rentabilitu nákupu surovin , nebo nedokonalost technologického zázemí)
- nebo tam sice vaří něco co uvařím taky a je to stejně dobré či lepší než doma a já jsem ten den právě líný vařit.
-
michal prosek: u nas dneska doma rajska omacka s hovezi pleci, priloha zatim ve vzduchu..:)
-
Hmmm rajskou s masem to jsem neměl už dlouho…zrovna nedávno jsem si na ní vzpomněl , protože jsem koupil úžasné maso na polévku (plec voňavou a křehkou :-) a pak mě bylo líto, že jsem ho neudělal do rajské. Já z lenosti dělám rajskou častěji s paprikami. Taky mám úchylku, že pak do rajské na talíři nasypu alespoň dvě lžíce cukru…
-
Candat na masle, s bramborovou kasi a jeste k tomu musim vymyslet nejakou zeleninku
-
couscous, brokolice, susena rajcatka…