1. já byl dnes na foodkritik na cestách, takže „baštu“ obstaraly dva podniky v brně. chce se říct – díky bohu za suchý krajíc chleba, který právě žmoulám! ;)

2. 391: Tak kam nemáme chodit? Povídejte, přehánějte, nebo aspoń naznačte.

3. 902: jedno nové suši a relativně nové španělsko, brzy na blogu ;) a je mi z toho opravdu blé… :(

4. Áha, dík, už jsu celá zajímavá.

5. právě se dopeklo ˇvepřoˇ ke knedlíkům a zelí. trochu pozdě, ale přece:-)

6. U nás byla poněkud nesourodá kombinace pečeného ramínka, míchané zeleniny typu „co jsem v lednici našla“ a rýže.

7. Dneska budou buchtičky s krémem. Už strašně dlouho jsme je neměli.

8. Ty bych si dala, mňam! Já mám ale domácí lasagne s parmezánem, takže se taky na oběd těším :-)

9. Fazolova polevka:)

10. Dneska se chystam na kure teriyaki. Jsem zvedava, jak se mi podari vykostit cele kureci stehno najednou..ale uz jsem to jednou zvladla.. :)

11. Celej dort Savoy. Ale nevím, jestli se to počítá, protože to nebylo na stole, ale na tramvajový zastávce před Kauflandem…

12. Koprovka, ztracené vejce, brambory vařené ve slupce.

13. Dušená mrkvička. Mňam! ;-)

14. Dvě seděla, na tyči.

(volala „Hasiči!“ „Hasiči, hasiči, já sedím na tyči!“)
    V surreálním rozpoložení znamená se všem mini přispěvatelům, v úctě váš,
    J

15. 914: Jejda! A copak jste to na tom stole doopravdy měl, pane 1R? To muselo být něco tuze veselého…:)

16. Opečené brambory s česnekem a petrželkou, k tomu opečené konfitované kachní žaludky a gratinovaná minirajčátka, moc dobré a rychlé, když není čas vařit ;-)
    Na véču mi soused donesl prdelačku.

17. Netrpělivě čekám, až mi připlave čerstvý losos od Čerstvých ryb.

18. Já bych čekala, až bych brečela, ale v našich končinách bych se nedočkala :-(

19. Bali: dtto, naštěstí mám Šopíka.
    Renato: pak napiš poznatky – a dobrou chuť předem přeju.

20. Aido, no Šopíka! A co my? My z konce světa?

21. No, Vy z konce světa si přinejhorším zajedete k německým sousedům. ;-)
    Ale teď vážně – tady kromě toho Šopíka taky nic moc není (a i jeho sortiment je poměrně úzký, i když čerstvý; třeba mušle aj. mořské potvory nemá), ještě prý tak něco málo v Makru, ale tam nechodíme, tak nevím.
    P.S. Do kuchařek se pod stromečkem nejvíc začetl manžel a hned plánoval, co uvaříme (ale to už jsem možná psala – píšu to totiž všude, ty kuchařky jsou bezvadné).

22. Losos od Lesha (Čerstvé ryby) připlul na čas. Skoro sedmikilový macek. Ihned byl rozbourán pro zúčastněné objednatele (nevím, jestli je to u ryby ten správný výraz, ale vzhledem k velikosti… ostatně mě při fotografování pokousal) a nízká ocasní část filetu připravena podle receptu od Lesha s plátečkem nivy a lístečkem bazalky. Málem jsem neuhájila svou porci.

23. Dnes zbytek dušené mrkve a jako mlska vyloupaná zrnka granátového jablíčka, s pár kapkami růžové vody, podáváná na řeckém jogurtu (koupeném dnes v Olympii na Budějárně)

24. Špenátovou polévku a pak obalovaný květák s brambůrkama a domácí tatarkou.

25. Dnes se chystají steaky z domácích kuřat co běhají po dvoře a nožičky maj už nahoře a k tomu domácí křimičák víte-li co to jest…zelí křimické, mrkev (bohužel ta troupelnatá z Billy), jogurt,jablečný ocet (no tak jo, přiznám se, vrznu tam asi i majonezu) .A Chilli čokoládový dort z Cross Café což je plzeňská obdoba Starbucks vyzvednu cestou z práce…

26. Ještě o jeden postřeh k diskusi…mě se docela líbí, že většina z vás (nás) doma nerealizuje žádnou velkou Haute couisine,ale sympaticky se držíme při zemi a dobré jídlo vnímáme v těch základech z dětství, v zásadě taky dost konzervativně­.Důležitá je pro vás (nechci zjednodušovat) kvalita surovin,ale jinak je fakt sranda jak „obyčejná“ jídla tu většinou prezentujeme. Já to mám podobně. Když chci zkusit něco z vyšší kuchařiny zajdu do restaurace.
    Do restaurace chodím tudíž ve dvou případech.

a) buď tam vaří něco co doma neudělám ( třeba s ohledem rentabilitu nákupu surovin , nebo nedokonalost technologického zázemí)

1. nebo tam sice vaří něco co uvařím taky a je to stejně dobré či lepší než doma a já jsem ten den právě líný vařit.
  27. michal prosek: u nas dneska doma rajska omacka s hovezi pleci, priloha zatim ve vzduchu..:)

28. Hmmm rajskou s masem to jsem neměl už dlouho…zrovna nedávno jsem si na ní vzpomněl , protože jsem koupil úžasné maso na polévku (plec voňavou a křehkou :-) a pak mě bylo líto, že jsem ho neudělal do rajské. Já z lenosti dělám rajskou častěji s paprikami. Taky mám úchylku, že pak do rajské na talíři nasypu alespoň dvě lžíce cukru…

29. Candat na masle, s bramborovou kasi a jeste k tomu musim vymyslet nejakou zeleninku

30. couscous, brokolice, susena rajcatka…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.