po dlouhé době rozmačkaný sardinky s máslem, citronem, troškou cibulky a kapar ;) k tomu čaj s medem a citrónem. mám to snad zakódované v mozku od školky i od babičky jako takovou sváču. parádní jeto! ;)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
871: Souhlas, souzvuk. Místo másla spíš dávám krémový sýr (Philadelphia) a v létě pažitku.
-
Cukí, to miluju. A k tomu čerstvý chléb. No to se dokážu i přežrat ;-)
My byli na oslavě narozenin, tak nevečeříme. -
871: Tak jsem si to přečetla a nemohla odolat, už je taky na stole. Rybičková pomazánka a čaj, všichni doma moc spokojení.
-
Jééé, chuť dětství. Ale chce to pořádně vyšlehat, aby byla nadýchaná.
-
Hmmm tak na tom se s vámi shodnu…já to dělám z makrel v plechovce značky Saira.. to je ještě lepší než sardinky…ty kapary to je dobrý nápad…ale základ je ta kombinace sladkokyselý čaj a chleba s pomazánkou…mazec…nebo domácí dudácká pomazánka z maďarské papriky…vůbec domácí pomazánky a paštiky …to by bylo dlouhé povídání.
-
Saira byla na pomazánky vždycky nejlepší!!! :-)
Na tu vzpomíná i naše mamča. -
Rybičky!To bylo u nás na večeři v pátek:) a ten čaj k tomu, to je přesně ono…haha jak můžeme mít tolik lidí stejný chutě (i ty kapary dám když nejsou okurky). Sardinky kupuju Isabel nebo rio mare oliv oil.Já dnes našprtala nožíkem tataráček, takovou mini porcičku.
-
878: Otázka ohledě slovesa „šprtati“. Já ho znám pouze jako „rychle do sebe naládovat vědomosti, například na nadcházející školní zkoušku.“
Je nyní i jiný význam?
Předem děkuji za odpověď. -
šprtat – něco jako rýpat se v něčem, do něčeho šťouchat, nípat… ale ve výše uvedeném významu se příliš nepoužívá, myslím:-)
-
sorry, tak já to teda používám. Ostrým nožem na prkénku škrábu to maso, takže je uplně na kašičku. Dělají se úplně stejně jatýrka na knedlíčky do polévky. Jestli znáte výstižnější slovo, sem s ním.
-
no dobře, slůvko „příliš“ znamená, že prostě moc lidí, co by si šprtali maso neznám:-)
-
hm zajímavé, já to znám jen v tom významu jako 1R
-
já znám šprtat také ve smyslu rýpat (do někoho) > „tož nešprtáj“ ;))
-
šprtat (se) = pilně (jen mechanicky) se učit, dřít, biflovat
tolik Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost, Academia 1978
Jiný význam slovník neuvádí. Že by to „dřít“ platilo i pro maso? -
Pro R1: http://www.csfd.cz/…f-the-nerds/
-
tady u nás na Hané se prostě asi mluví jinak, podrobím své známé, jaké slovo používají pro tento úkon:)
-
Na véču uzený losos, teplé bliny a cf s koprem.
-
Halušky s bryndzou a slaninkou.
-
Zbytek kuřete s nádivkou od včera a k tomu ledový salát. teď už jen granátové jablíčko.
Bali: ty fotky jsem tam dala! Kuře se v pekáčku upeklo parádně! ;-) -
dneska houbový kuba, kde hub bylo víc než krup, ale úplně nejvíc bylo česneku, slint! k chuťovému doladění nouzově polníček zakápnutý bílým balzámovým octem, páč tátovy domácí nakládané okurečky jsou předaleko a německé kupované k nejídlu. ad 871: jo!! taky už jsou v plánu, a bez čaje to fakt nefunguje :)
-
Po pomazánkové inspiraci bude dnes – vajíčková!
-
392: Jak ji děláte? Já totiž včera náhodou taky jednu spáchala, takže by mě zajímaly různé další recepty.
-
393: klasicka, obycejna, mamincina: pomazankove maslo, zakysana smetana, lzicka dijonske horcice, vajicka, worcester, nastrouhana okurka a sul a pepr. voila:)
-
cibulka, jeste cibulka!
-
394, 395: Aha, dík. Moje: pomazánkové máslo, dva taveňáky (jsou tam kvůli zpevnění a zábraně promáčení chlebů, děcka si to berou na sváču; ze samotného pomazánkového másla to protýká – to tvrdé -ý- je tam schválně), vajíčka, cibulka, sůl a bílý pepř – a včera jsem navíc přidala 2 malé najemno pokrájené kapie. S hořčicí to taky občas dělávám, pak by tam ta kapie nepřišla.
Stejně ale, nejlepší vajíčkovou pomazánku dělaly paní kuchařky na pionýráku, když jsem byla malá. ;-) I když jsem se snažila, nikdy se mi tu chuť nepodařilo napodobit. ;-) -
ja teda vajicka,majoneza,sul, pepr,cibulka a mala lzicka nasi horcice…
dneska k veceri veprove na mrkvi s bramborem
-
dnes domácí vlašák (šunka, steril.zelenina, majonéza+bílý jog., lž. hoř.,pepř,sůl) s rohlíkem, bude to asi jako chuťovky.
-
Vajíčková pom: Já jako tessa 897, akorát majonézu míchám s řeckým jogurtem. V létě tam jdou ještě sekané natě, jako pažitka, petržel, atp.
-
dneska jsme dorazili kubu ze včerejška a zbývající úložný prostor pak vyplněn úžasnou lidovkou, která u nás měla premiéru: kilo tuřínu na plátky hodit na plech se solí, spoustou másla a kmínu, šup do trouby, šup z trouby, šup do pusy, jé, vono už není.. k tomu čekanka s rukolou a jablíčkem a černé pivo. svět je dobré místo.