1. Biftek a pečené česnekovo-petrželkové brambory. Odpo si dám nějaké dobré želé v čokoládě, to já můžu.

2. Krevety prohnané po pánvičce na másle, whisky, creme fraiche, česneku a petrželce.

3. Kousky lososa podušeného s cibulí v omáčce skiyaki, rýže nishiki a nakládanou ředkev. Nebrat prášky,dám si k tomu saké, takhle piju senchu.

4. Nedostižná rajská omáčka z produkce exchotě s knedlíky a plátky hovězího jazyka – tolik děti. A já, protože omáčky nerada, hovězí jazyk s jablečným křenem a domácím chlebem.

5. Já se večer těším na bezmasé párečky s hořčicí, kečupem a chlebem. Žádná haute cuisine… :-)

6. bezmasy parek s kecupem je teda masakr motorovou pilou.......

7. 785: Na ty bych se teda netěšila ;-) Ale proti gustu… My dnes gnochi se špenátem a kuřecím prsíčkem jen tak na přírodno.

8. tady bude brutalskní kuřecí vývar. vyszvednul jsem si tři farmové bio skeletky ;) k tomu hromada zeleniny kořenové z bedničky. uáá, nemůžu se dočkar :) bude s nudelema

9. 785. Bezmasé párky.. to budou asi klasické Tesco Value? :)

10. Včera jsem v Intersparu sehnala chlazené Coquelets, tož je dnes upeču v litiňáčku se zeleninkou, jupííí.

11. Bali: Coquelet…??

12. tesso: Coquelet…!!

13. 791: coquelet jsou mladí kohoutci, už jsou v troubě, klucí ;-)
    Rcp s foty bude časem na našich www.

14. chlazené Coquelets

Já myslel, že za těch mrazů budete mít v Čechách spíš kohoutky zamrzlé.

15. Taky bych je čekala spíš zamrzlé. Hlásím –17°C, fujtajbl. Ale u krbu s apérem je fajn. A la votre ;-)

16. A la votre..:) myslela jsem na zmenseninu kohouta..tenhle vyraz jsem slysela poprve, merci beaucoup

17. U nás na horách Kavčích je –14°C. A ledový vichr.
    Takže dýňová polévka s chilli a pomerančovou šťávou, rajská omáčka s těstovinami a horká medovina po procházce se psem, vypitá hned mezi dveřmi.
    A na zítra se vaří kuřecí avoglemono. Řecká kuřecí polévka s citronem a rýží.

18. 796: de rien ;-)
    797: Tak ta dýňová polívčička se mi moc líbí, i ta medovina zní dobře, ale ta psí procházka by mne zabila. Avgolemono mňam. Manža včera vařil zásobu Tripes a la mode de Caen. Zbyl kousek uvařené dršťky, ze které si na večeři udělám něco jako držkofku ;-)

19. V pocukrované Anglii jsem jako zahřívající lunch dal rychle dohromady omáčku z buráků. Rázem jsme se ocitli někde v Indočíně.

Recept jsem si poznamenal, je krátký a jednoduchý, pro dva:

In sesame oil soften 1 small onion, finely chopped
    Then add 1 hot chilli, very finely chopped
    piece of root ginger, peeled and grated
    2 cloves garlic, pulverised with salt
    a good glug of soy sauce
    2 heaped tablespoons of peanut butter
    loosen with some hot water
    add a teaspoon of Green Thai Curry sauce (optional)
    At the end add a squeeze of lime or lemon juice
    Check for seasoning and mix with boiled Fine Egg Noodles

20. 799. Pane Jednorozce, to zni jako velmi chutny recept, nejspise si ho ulozim do seznamu oblibenych! Muj manzel by zaplesal, nadchne ho vse, kde se objevi burakove maslo :-)
    Vase pani ma ale stesti, ze ji nekdo takto vymysli recepty a navic je uvari :-)

21. 799. povedený receptík! Také si znamenám. ;-)

22. Kuba a kim-chi. Uznávám, trochu se to tluče. :)

23. Včera sacher, pečená brambora a sladký preclík ve Vídni a dneska jsem skoro nic nejedl, zato jsem se dosyta vymáchal v horkém bazénku a vypotil v sauně.

24. Recept jsem si celý nevymyslel, pouze adaptoval a adoptoval. Počáteční impuls byl v tom, že jsme omylem nakoupili více sklenic burákového másla, než je v naší spíži obvyklé!

Podobně jako známý Croissant Butter Pudding (luxusnější žemlovka) londýnského šéfkuchaře Jamese Martina – potřeboval použít přebytečné croissanty, jichž mu do restaurace doručili 33 tuctů, místo zamýšlených tří.

25. Je Zlatá neděle, takže byla pečená kachnička s jablky, bramborové knedlíky a domácí kysané zelí – letos jsme ho měli poprvé a je obzvláště povedené, elementálové byli příznivi :)

26. dneska jenom stručně a prostince bressaola s parmazánem, oliváčem a rukolou, k tomu křupavá ciabattka. a po špacíru v chumelenici pak silný fríský černý čaj s prckem božkovského a čokomikuláš od hlavy ke kolenům. blaho!

27. dnes pork arista z kuchařky ad hoc @ home, kterou vám brzy představím. thomas keller mě snad jako jediný byl schopný přinutit do pečení vepřové pečeně a věřit tomu, že vepřík nebude vysušený¨. nebyl a byl naprosto fantastický! ;) taky bábovka od plachutty kasiergugelhupf :) s 300g másla a 6 vajčky ;)

28. U nás dnes (respektive včera) pár oschlých chlebíčků od oslavy, silná tradiční novoroční vyprošťovací polévka (vývar z kolene, spousta masa, zeleniny, trhaných krupek a česneku), pak káva s mlékem (Keňa Faire Trade z M&S) a cukroví. Sklenka medium dry sherry od Ježíška (Amontillado, M&S), pak už jen granátové jablíčko. Pohodička, ani na čočku se nedostalo, ta bude asi až v neděli.

29. Čočka se mi tu přes noc namáčí. Velká, zvětšující se hrst.

Půjde zítra do Zužitkovávacího zeleninového curry. Bude ho kotel. Vadne nám tu totiž různá zelenina zakoupená paní J loni (velké oči, menší břicho), ale díky chladnému až mrazivému místnímu počasí stále v použitelném stavu.

30. Jdu si sem pro Nadin recept na listové těsto a pak hurá na výrobu Galette des rois (směs na frangipane jsem si dovezla).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.