Biftek a pečené česnekovo-petrželkové brambory. Odpo si dám nějaké dobré želé v čokoládě, to já můžu.
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
Krevety prohnané po pánvičce na másle, whisky, creme fraiche, česneku a petrželce.
-
Kousky lososa podušeného s cibulí v omáčce skiyaki, rýže nishiki a nakládanou ředkev. Nebrat prášky,dám si k tomu saké, takhle piju senchu.
-
Nedostižná rajská omáčka z produkce exchotě s knedlíky a plátky hovězího jazyka – tolik děti. A já, protože omáčky nerada, hovězí jazyk s jablečným křenem a domácím chlebem.
-
Já se večer těším na bezmasé párečky s hořčicí, kečupem a chlebem. Žádná haute cuisine… :-)
-
bezmasy parek s kecupem je teda masakr motorovou pilou.......
-
785: Na ty bych se teda netěšila ;-) Ale proti gustu… My dnes gnochi se špenátem a kuřecím prsíčkem jen tak na přírodno.
-
tady bude brutalskní kuřecí vývar. vyszvednul jsem si tři farmové bio skeletky ;) k tomu hromada zeleniny kořenové z bedničky. uáá, nemůžu se dočkar :) bude s nudelema
-
785. Bezmasé párky.. to budou asi klasické Tesco Value? :)
-
Včera jsem v Intersparu sehnala chlazené Coquelets, tož je dnes upeču v litiňáčku se zeleninkou, jupííí.
-
Bali: Coquelet…??
-
tesso: Coquelet…!!
-
791: coquelet jsou mladí kohoutci, už jsou v troubě, klucí ;-)
Rcp s foty bude časem na našich www. -
chlazené Coquelets
Já myslel, že za těch mrazů budete mít v Čechách spíš kohoutky zamrzlé.
-
Taky bych je čekala spíš zamrzlé. Hlásím –17°C, fujtajbl. Ale u krbu s apérem je fajn. A la votre ;-)
-
A la votre..:) myslela jsem na zmenseninu kohouta..tenhle vyraz jsem slysela poprve, merci beaucoup
-
U nás na horách Kavčích je –14°C. A ledový vichr.
Takže dýňová polévka s chilli a pomerančovou šťávou, rajská omáčka s těstovinami a horká medovina po procházce se psem, vypitá hned mezi dveřmi.
A na zítra se vaří kuřecí avoglemono. Řecká kuřecí polévka s citronem a rýží. -
796: de rien ;-)
797: Tak ta dýňová polívčička se mi moc líbí, i ta medovina zní dobře, ale ta psí procházka by mne zabila. Avgolemono mňam. Manža včera vařil zásobu Tripes a la mode de Caen. Zbyl kousek uvařené dršťky, ze které si na večeři udělám něco jako držkofku ;-) -
V pocukrované Anglii jsem jako zahřívající lunch dal rychle dohromady omáčku z buráků. Rázem jsme se ocitli někde v Indočíně.
Recept jsem si poznamenal, je krátký a jednoduchý, pro dva:
In sesame oil soften 1 small onion, finely chopped
Then add 1 hot chilli, very finely chopped
piece of root ginger, peeled and grated
2 cloves garlic, pulverised with salt
a good glug of soy sauce
2 heaped tablespoons of peanut butter
loosen with some hot water
add a teaspoon of Green Thai Curry sauce (optional)
At the end add a squeeze of lime or lemon juice
Check for seasoning and mix with boiled Fine Egg Noodles -
799. Pane Jednorozce, to zni jako velmi chutny recept, nejspise si ho ulozim do seznamu oblibenych! Muj manzel by zaplesal, nadchne ho vse, kde se objevi burakove maslo :-)
Vase pani ma ale stesti, ze ji nekdo takto vymysli recepty a navic je uvari :-) -
799. povedený receptík! Také si znamenám. ;-)
-
Kuba a kim-chi. Uznávám, trochu se to tluče. :)
-
Včera sacher, pečená brambora a sladký preclík ve Vídni a dneska jsem skoro nic nejedl, zato jsem se dosyta vymáchal v horkém bazénku a vypotil v sauně.
-
Recept jsem si celý nevymyslel, pouze adaptoval a adoptoval. Počáteční impuls byl v tom, že jsme omylem nakoupili více sklenic burákového másla, než je v naší spíži obvyklé!
Podobně jako známý Croissant Butter Pudding (luxusnější žemlovka) londýnského šéfkuchaře Jamese Martina – potřeboval použít přebytečné croissanty, jichž mu do restaurace doručili 33 tuctů, místo zamýšlených tří.
-
Je Zlatá neděle, takže byla pečená kachnička s jablky, bramborové knedlíky a domácí kysané zelí – letos jsme ho měli poprvé a je obzvláště povedené, elementálové byli příznivi :)
-
dneska jenom stručně a prostince bressaola s parmazánem, oliváčem a rukolou, k tomu křupavá ciabattka. a po špacíru v chumelenici pak silný fríský černý čaj s prckem božkovského a čokomikuláš od hlavy ke kolenům. blaho!
-
dnes pork arista z kuchařky ad hoc @ home, kterou vám brzy představím. thomas keller mě snad jako jediný byl schopný přinutit do pečení vepřové pečeně a věřit tomu, že vepřík nebude vysušený¨. nebyl a byl naprosto fantastický! ;) taky bábovka od plachutty kasiergugelhupf :) s 300g másla a 6 vajčky ;)
-
U nás dnes (respektive včera) pár oschlých chlebíčků od oslavy, silná tradiční novoroční vyprošťovací polévka (vývar z kolene, spousta masa, zeleniny, trhaných krupek a česneku), pak káva s mlékem (Keňa Faire Trade z M&S) a cukroví. Sklenka medium dry sherry od Ježíška (Amontillado, M&S), pak už jen granátové jablíčko. Pohodička, ani na čočku se nedostalo, ta bude asi až v neděli.
-
Čočka se mi tu přes noc namáčí. Velká, zvětšující se hrst.
Půjde zítra do Zužitkovávacího zeleninového curry. Bude ho kotel. Vadne nám tu totiž různá zelenina zakoupená paní J loni (velké oči, menší břicho), ale díky chladnému až mrazivému místnímu počasí stále v použitelném stavu.
-
Jdu si sem pro Nadin recept na listové těsto a pak hurá na výrobu Galette des rois (směs na frangipane jsem si dovezla).