U nás dojíždíme Tripes a la mode de Caen ;-)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
751: To jsou dršťky, že? Chci je vyzkoušet podle Itala v kuchyni.
-
Ano, výborné ;-)
Ten díl jsem neviděla :-( -
753.: tak si to Bali pusť! Na
http://www.sitalemvkuchyni.cz
nebo v archivu ČT, tam to jistě jde také!Já dnes hezky z lokálních zdraojů protichřipkový bramborák. Brambory z bedýnky, český česnek, vlastnoručně vypěstovanou, sklizenou a usušenou majoránku, domácí vajíčko, sádlo minulý týden vyškvařené (taky vlastnoručně). Paráda! a k tomu domácí kysané zelí!
Teď vařím na zítřek dýňovku. Zdroj bedýnka, pochopitelně.
:-) -
Já si dneska dal lososa, měl jsem dobrýho, čerstvýho, tak jsem s ním nedělal žádný vylomeniny a jednoduše jsem si ho upekl na troše olivovýho oleje a dal si k němu brokolici a fazolky v páře. A na stole ještě ne, ale na sporáku mám kotel rillettes z 5 kg masa (-:
-
754: máš pravdu, dík ;-)
755: zase rijet? : -)))
Já měla dnes taky, udělala jsem si totiž knedlíky s vejci po francouzsku. -
756: už jsem dlouho neměl, chtěl jsem nejdřív dobrat zbylé sádlo z minulé várky, než udělám další.
Dnes už je rijet na stole a pro změnu se chystám naložit kim-chi
(-: -
K aperitivu šneci v minipaštičkách, předkrm bouchee a la reine, pak pintade au chou, sýry, na závěr mousse au chocolat a digestiv ;-)
A nevečeřím. -
Fondue aux 3 fromages (President). Zatím nejhorší z mnoha vyzkoušených prefabrikátů, importovaných přímo z Francie.
-
Baklažán á la Jean. Jdu večer na koncert, tak jsem použil pouhé dvě malé paličky česneku, ale i tak to bylo moc dobrý. A ještě bude, protože jsem potřeboval udělat tři lilky a snědl jen jeden a půl. ze zbytku budu muset zítra něco vymyslet.
-
Kytí, co třeba lilkový kaviár?
Já dnes měla u babičky v Plzni řízek a mé milované špičky. Přivezla jsem si ještě 4 domů a teď je zblajznu k čaji ;-) -
Po delší době se mi podařilo neprošvihnout prodejní dobu v pekařství a pořídit kvásek, takže o víkendu budu dělat kyselo.
-
761: JJ, přesně ten to nejspíš bude. Upečené liky mám, česnek v nich určitě taky nebude vadit, takže zítra jenom sáhnu do knihovny pro Olivovku a podívám se, jak přesně na něj.
-
Však můžeš kouknout i SEM ;-)
-
764: JJ, provedl jsem, díky za link i za recept, rozhodně jsem ho nedělal naposledy.
-
765. : a co muchomůrky bílé?;-)
-
766: Konzumoval jsem pouze sluchem, ale Houbykoleda na vánočním večeru pochopitelně nechyběla. protože "Člověk o vánocích z dárků raduje se a stromek vánoční uřízne si v lese ooooóó, vánoce bílé, oooóó… " (-;
-
Tak to jsem ráda! ;-)
-
zato zanedlouho doufám něco konzumovat budu, právě jsem našlapal plnej zelák kimchi (-.
-
No, já konzumovala dnes, respektive včera z domácího zelíčka zelňačku. A je jí ještě plný kotel. Paráda!
-
u cuketků se dnes rasilo už od snídaně – eggs benedict :) celkem starý vajčka, takže se dost blbě ztrácely, zato se povedla moc fajn holandéza…už dlouho ne tak sametová. a muffiny od m&s
-
My to máme rozdělené, bílé i červené zelí si musím vždycky dovézt od rodičů, to kvasí u nich doma, nicméně zítra tam jedu, tak si určitě nějakou dávku naberu. No a kimchi zase dělám já (a je fakt, že ho taky nikdo jinej většinou nejí).
-
771. dobrýýýý!!!
V M&S jsem si dnes, mimo jiné, koupila prímovou pomazánku z lososa.Na jejich čedarových sušenkách chutnala skvěle. Obojí doporučuju!
772. kdo nejí kimči, přichází o hodně, ale vysvětluj jim to, že ano? -
773: vysvětlovat nebudu, ještě bych mohl přijít o hodně kimchi, kdyby jim zachutnalo (-:
Akorát budu muset nějak vyřešit místo pro soudek po vykvašení, nemám tu ani balkón, natož zahradu, ale to nějak půjde.
-
U nás dneska nebude NIC. Maximálně topinky se sýrem. Děti vystřelily k babičce 8)))
-
oplatky, chichi. a chleba s máslem a medem. jinak milý pane cuketko, snažně jsme vyťukala návod na jejich domácí výrobu, a už to myslím nevylepším, tak to kdyžtak vyjměte ze šuplíčku:-)
-
farfalla:
vídím, je to dokonalé!!! a jsem z toho kompletně paf!!! :) neskonalé díky… ,)
-
Bramboracka, kralik se spenatem a bramborem..oboji po staru s radami prakulu…
-
Pekla jsem quiche a u mamky byl řízek ;-)
-
V poledne kyselo. Na večer peču chleba a k němu udělám svoji oblíbenou pomazánku z vařené mrkve podle kuchařky Claudie Rodenové.