1. 659. + 660. No jéje! lepší, než ze slepice! Ta se vaří dlouho a maso je stále tuhé. krůtí maso je pak měkké a polévka silná a hutná. Dopuručuji! :-)

2. Drůbeží a zvěřinové polévky: S krůtou se v naší kuchyni moc nezabýváme.
    Na příští týden mám slíbené bažanty. Po upečení je z jejich kostry a zbytků velmi chutná polévka. Už se těším.

3. dnes večer si nás podali na kopci (http://www.nakopci.com) famózní cibulačkou a jejich (už pověstně krémovým) tatarákem. jako jedno z mála v míst v praze tatarák dochucují předem, k tomu domácí hranolky i majonéza podávaná ve vyčištěné skořápce z vajíčka… :) uffuf

domlsávám se tedˇ u cibulačkovýho videa s duem j. child a j. pepin ;) http://www.thedailybeast.com/…nion-soup-1/

4. ruzickova kapusta s olivacem, soli a peprem…

5. 664: Eto vsjo?
    Poněkud asketické na můj vkus, if you ask me.

6. Vcera restaurace: plody more v porkovo smetanove omacce v listovem teste (presne podle meho gusta), coq au vin (fakt vyborny), syry, hruskovo smetanovy dortik. K piti kir, bile vino, cervene vino, sampus, kafe. Pak jsem lehla a ani se nehla. Taktez jsem si odpustila veceri ;-)

7. 565:..jop…:)

8. tessa:

a někdy to nejni upně na škodu :) základní chutě jsou geniální!

9. veprove dusene v mlece s bramborem, posledni dve zakoupene v sobotu v Klanovicich na trhu, a musim rict, ze je to znat…

10. kuřecí játra na cibulce s chlebem

11. Těstoviny s tuňákem, kapary, chili, rajčaty a olivami. Ovocný salát z manga, jablka, hroznového vína (vypeckováno- nesnáším pecičky), kaki, granátového jablka (to jsem nepeckovala ;-)) , kiwi a grepu. Žádný cukr, nic, jen jsem tam lehce cmrndla banánový Bols – nevhodný dárek, nikdo to nepije, skoro do ničeho se to nehodí.

12. 671: To zní velmi dobře. Na kaki jsem se musel zeptat pana Gůgle – už vím a znal jsem, jen tomu říkáme buď Sharon Fruit a nebo Persimon.
    Ovocný salát si tak trochu spojuji s mírnou kocovinou. Vždy ho děláme velkou mísu, když máme hosty na večeři. Druhý den ráno se pak dojídá. ;-)

13. hovězí a křenová. co dodat ;)

14. krenovou omacku jsem delala vcera! ale k tomu veprove kotletky a polentu :-)

15. cuki, danulita: Lidi, lidi, zrovna tu přemýšlím, jak se vetřít třetí neděli v měsíci ke Kami na oběd (kdo pročítá i ostatní témata ve fóru, tak ví, co myslím) a ještě i vy na mě přijdete s křenovou.

16. Včera večer Spaghetti aglio olio e peperoncino. I když oliváč byl španělský, česnek český modrý paličák, peperoncino netuším. Jo a špagety od Panzani. Ale jinak dobrý, povedlo se mi to :-)

17. 675. Marti – asi se ta krenovka nejak rozmaha nebo co :-)

18. 677: u mě za to může Lokál, kde ji umějí na 1 :) doma s právě nastrouhaným křenem je ale ještě lepší!

19. Na statku byl kuskus s hovezim, jehnecim, 2 slepice, mergezky, zelenina, palivka. Nemelo to chybu a varilo se to ve dvou couscoussierech, uf.
    Jako predkrm jsem musela opet udelat houbove rizky, jako dezert byla mousse au chocolat. Jako aperitiv Becherovka, jako digestiv Luhacovicka bylinna ;-)

20. bali, vy si teda na statku hodujete :-) i když becherovku ani lukačovickou fakt nemusím. u nás dnes, na martina, husa se zelím a lokše. k tomu výborné svatomartinské od pana bízy.

21. 678. Pane Cuketko – ja se do Lokalu asi na dlouho nedostanu, ja si snad necham par jidel prines v esusu, tak jsem navnazena a uslintana :-) Hlavne na ten jejich smazak!
    Mimochodem, jak vam chutnala ta jitrnicka? To jsem se v Tydnu nedocetla. Ale to asi patri do jineho tematu.

Krenovou omacku nedelam uplne klasiku, nevarim ani ze smetany nebo mleka ale vyvaru s jiskou, pridavam do ni rajcatovou passatu a kulickovy pepr. A varim a varim, aby to zhoustlo. Kren pouzivam smetanovy, takze pokud bych delala z cerstveho (zkusim priste), tak bych trochu smetany soupla.

22. Danulita: krenova omacka s passatou..???…to si vubec neumim predstavit…

23. Patizon zapeceny se syrem a kuskus s pecenou zeleninou :)

24. Tessa – je ji tam jen lzice na pul litru omacky, takze z toho neni rajska s krenem :-) Je to moc dobra omacka treba k minutkovemu masu.

25. jo tak to jo…:)) ja si to vazne predstavovala jak rikate ..rajska s krenem…:)))

26. Omlouvam se, mate pravdu, ze to opravdu tak vyznelo :-) To by uz byla takova Czech Fusion :-)

27. danulita:

já dělám taky z velouté, krásně do jemňoučka, potom chvíli před podáváním přidám trochu smetany (asi 1 díl smetany na 5 dílů velouté) a podle konzistence i trochu vývaru, čerstvě nastrouhaný křen, trochu cukru, citronový šťávy, dochutím, chvíli prohřeju a procedím přes jemné sítko. je to k zbláznění dobré ;)

28. Tak jsem se na vasich strankach zase necemu priucila, a to ze se tomu zakladu rika veloute :-) Priste vyzkousim vas postup s cerstvym krenem.

29. 587, 588
    a ještě do ní nakonec zamíchat na nudličky krájené spařené mandle a pak ji jimi na talíři pořádně posypat :-) tak to mám nacvičené od babi a stojí to zato ;).

675. – už jsme po křenovce :) teď jsme v pátém jídelním týdnu ;)

30. Dnes odpůldne moje milovaná přichystala báječné špekové knedlíky (s petrželkou), posypané křupavě osmaženou cibulkou a k tomu domácí nakládané bíle zelí s červenou řepou, takže vlastně červeným zelím :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.