(1) „Běžná aromatika“, of course.
(2) Můj příspěvek č 600 – dostane za něj jeden zmínku před
nastoupeným sborem fůdbloggerů, nebo si to pan C schovává až pro
tisícího šťastlivce? :-)
Co budete mít dnes na stole? RSS
-
-
dnes duseny fenykl (z kucharky marcelly hazan, konecne jsem ho pripravila,aby mi chutnal, je uzasna!)+ prsicka, ktere predtim byly pres noc v kefiru..ucim se:)
-
601. : aspoň odznáček by to chtělo, že? ;-)))
Dnes k snídani toust s domácím vinným želé, bílý čaj.
K obědu jen polévka s krupkami a česnekem ((vývar z domácího uzeného), zdravotně – vyprošťovací. Teď se peče mandlový kavárenský koláč podle DolceVity (doporučuji vyzkoušet). Pak bude dlooouhá procházka s pejskama. K večeři filet z lososa na bylinkách, bagetka a rajčatový salát s domácí rukolou a olivami. -
odznáček není špatný nápad :) tak jestli se pan 1R ozve, obratem zasílám. z naší zasněžené vlasti to teď bude chtít minimálně psí spřežení… :)
-
U nás dnes k obědu šunkofleky z domácích těstovin, odpoledne bude stejně jako u Pivli zasvěceno pejskům (psi budou nemilosrdně vyhozeni z gauče a navlečeni do postrojů:-) a večer bude klasický roastbeef s brusinkami a hořčicovou omáčkou, zelený salát, rajčátka, bagetky…
-
Kuřecí prsíčka s kůží ukrojená s křídlem, pečená s cherry tomaty, houbami, česnekem, tymiánem, zjemnělá trochou smetany. Čerstvé tagliatelle. Polníček a little gem s citrusovým dresinkem a grepovými segmenty.
-
[604]: sorry, ze se ozyvam, ale co porad mate s tou zasnezenou vlasti? ano, trosku snehu tady je (v praze neni zadny!), ale rozhodne to neni zadny velky snih, staci se podivat, jak vypada kalamita v US (nemluvim uz o ME vlasti:)). spis me porad prekvapuje, ze tak malo snehu vyvolalo takove problemy, chtelo by to lepsi organizaci:)
-
607. Ono toho sněhu zas není tak málo (v postižených oblastech od půl metru výš). Ale jde především o to, že mokrý těžký sníh napadl najednou a navíc na stromy, které mají ještě listy, ty jeho váhu nevydržely a padají na silnice a na dráty. Podle posledních zpráv jsou desetitisíce lidí bez proudu. Pěkně z tepla od počítače se to lehce kritizuje…
-
Guláš z mrazáku, když už ta zima tedy začala … :)
-
607: Ale je půlka října… Je zvláštní jít ve sněhové vánici po parku, kde se stromům listí ještě ani neobarvilo podzimem.
Z Maďarska jsem si přivezla takové drobné těstoviny (ne tarhonya), tak si teď pořád dokola dělám hovězí vývar a do něj zavářím tu věc, nemůžu se toho nabažit.
-
No, je to sice OT, ale myslím, že podstané.
http://www.euroekonom.cz/…y-clanky.php?… -
[608]porad premyslim nad tim, ze na sibiri snih spadne v rijnu bezne a zatim to nam z provozu elektrinu nikdy nevyradilo..ze by lepsi stromy?
-
612: že by to tak zařídila příroda, že na Sibiři rostou stromy připravené v říjnu na nápor sněhu?
-
612: Ne, asi lepší organizace práce, tím je Sibiř proslulá… Prosím tě, zamysli se nad tím, co píšeš. Sice nemám o Sibiři tak dobré informace jako ty, ale troufla bych si tvrdit, že minimálně vegetaci tam máte jinou než u nás a hustota elektrických sítí (a obyvatelstva) bude asi taky nesrovnatelná…
-
Voni maj na sibiři elektriku, jo? No to je mi rychlost :)
-
Včera na véču jehněčí jatýrka na cibulce, manža jehněčí ledvinkový špíz na roštu v krbu.
Dnes zbytek ledvinek v calvadosové omáčce s CF.
Ráno u nás bylo sněhu docela dost, odpo už pršelo, tak je skoro fuč.
Teď si jdu dát ke krbu drink z aloe vera, který později zaměním za nějaké to zdravé apéro ;-)
A votre sante! -
Dnes pod delší době opět přišla na řadu variace na křupavé téma pana Jednorožce – rýže pečená s rajčaty do křupava
-
Něco mi uteklo? My jsme na Sibiři? Doufám, že neeee!!!
-
dnes sem nechal kuchtit lokál. a šlojim to výtečně ;)
-
Dneska kuchtila maminka. Uzený jazyk s bramborovou kaší – podle přání k svátku. A taky taženej štrúdl, prej se jí vzpěčoval, ale je skvělej jako vždycky!
-
619: Pane C., odpusťte zvědavé ženské, ale copak jste měl?
620: Ooo,uzený jázýček bych si taky dala.
Pečené koleno, špenát, br. knedlík, plzeň. Klasika. -
621: u mě kalsika. skoro vždy začínám pražskou šunkou. vysvětlujis i to t ím , že mám stašně rád křen. hhaha ;) pak bůček se zelim a brknedlem… návštěve včar byla speicfická v tom že asi dvakárt na hodinu vypadly pojistky… představte si to tam jen o svíčkách a potmě!!!! :)
-
Haha,to musela být romantika! Jinak mňamy!
-
[615]perfektne. na neco takoveho jsem cekala. podobne komenty vam vazne delaji cest:)
no, co se tyce hustoty obyvatelsva – osobne jsem bydlela ve meste, co melo pocet obyvatelstva stejny, jako v praze, a rozlohou bylo asi tak 5* vetsi:) a ano, bylo 100% elektrizovane:)) co se tyce vegetace, mame tam i stromy! i vysoke stromy! tajga se to nazyva:)) -
624. Ano, myslím, že se to dalo čekat. Přemýšlejte proč.
-
624: Čest práci! (Když je dobře placená, tak čest.) Copak se vám na mém postu nelíbí?
-
612: Spíš když tady napadne půl metru sněhu v říjnu, odpovídá to tomu, že by na sibiři napadl uprostřed léta (pochopitelně pokud to tam není běžné)… Prostě tady v ČR to je velmi neobvyklá událost, na kterou zdejší stromy opravdu připravené nejsou.
Taky jsem viděl v Paříži reakci portugalských spolužaček na milimetrový poprašek sněhu, který ani nevydržel do druhého dne – ano, pobavilo mě to, ale bylo mi jasné, že kdybych sníh ve městě viděl poprvé v životě, reagoval bych stejně…
-
Včera vepřové medailonky se švetskovou omáčkou a bramborovými špalíky – naše oblíbené podzimní jídlo. A dneska bořšč, další oblíbená zahřívací záležitost.
-
628: líbí moc ;.)
U nás dnes pečené domácí kuře s nádivkou z rillettes a kaštanů. Jen tak s chlebem. Nesnědla jsem ani celé stehno, kuře není jako to supemarketové tintítko. Zítra nádivku opeču s bramborem.(dnes vařil manža) -
628, Nordy, zní to náramně. Pray, rozveďte trochu tu švestkovou omáčku (není třeba mě vést za ruku, pár hlavních fíglů postačí). A bramborové špalíky jsou co? Fondant potatoes? Super-chips?
Thanks!Měl jsem na plotně čerstvě uvařenou „leek and potato soup“, takovou klasiku, vše ze zahrady. Pozměnil jsem recept mírně přidáním mrkve, po rozmixu to polévce propůjčilo nádhernou zlatou barvu.
Stavoval se zde, na cestě z letiště, jeden profi chef. Doufal jsem, že si dá talíř, bohužel hrozne spěchal. Flying visit. Ale bylo vidět, jak mu hned při příchodu hrály nozdry. Hned se pochvalně vyjadřoval, jak to voní a současně litoval, že se nemůže zdržet a že ho doma čeká večeře.
Paní J si dala dvě porce a prohlásila, že je to jedna z nejlepších polévek, co jsem kdy uvařil. „Pch, to není vůbec těžké“, pravil jsem nonšalantně. „Pórek a brambory.“A po malé pauze dodal: „No a pár šalotek, celer, pastiňák, mrkev. Bobkáč. Z počátku nevařit, ale dusit na másle s trochou oliváče. Tymián, mletý pepř, sůl. Pak zalít vlastním kuřecím vývarem.“
The devil is in the details.