1. Na Bělehradské, blíž k Synkáči, zastávka tramvaje č. 11, Nuselské schody je jednak vinotéka, druhak kousek vedle i prodejna italských delikates. Ještě jsem tam nebyla, zjistila jsem to dnes, když jsem kolem jela směr Robertson, ale hlásit se to musí.

Dnes tmavý chléb s pastrami, domácí remuláda, kyselá okurčička, jako moučník kousek baklavy s pistáciemi.

2. Pivli: vida, další krámek poblíž Míráku, díky za tip.

Já dnes experimentovala s krevetami. Zítra se chystám osmažit řízky z velké cukety, protože jsem na ní dostala děsnou chuť, jak se o ní mluvilo v diskuzi kousek vedle.

3. 511 Tuším že na tom obchodě maji dokonce napsané že je to prodejna Sardinských specialit. Byla jsem tam jednou asi před rokem a nějak mě to nenadchlo. Třeba už je to lepší!

4. Za chvilku nastupuji do kuchyně a na oběd nám připravím pintade au chou. Už se na to moc těším, jelikož tento pokrm patří mezi moje nejoblíbenější ;-)

5. Dneska Fusilli s omáčkou z květáku a černými olivami.

6. zbytky hrachovky :) to miluju!

7. Zbytky francouzských brambor (-:

8. Zbytky lososa ;-)

9. 516–518: zbytky prostě . miam :)

10. Burčák, mošt, quiche, citronový koláč, u keramičky Dáši Wallerové štrůdl a bylinkový čaj, ještě bude nějaký ten sýr, sušená šunka, zeleninový salát…možná se stavíme v Avii na něco malého a dobrého, jojo, a´t žije Brno!

11. Zmrzlina „Hořká čokoláda“ u Hájka. Mé chuťové buňky čokoholika zajásaly!

12. Nordy: Jo a jo, závislost vzniká už po jednom kopečku. Já se s tím nějak poperu. Ale myslím, že by jí aspoň neměli prodávat mladistvým. ;-)

13. Dnes snídaně kozí sýr s medem, kozí gouda, pršut, zelenina, bagety, řecký jogurt…pak na karamických trzích v Kunštátu topinky s česnekem , smažené přímo u stánku se struhátky na česnek, dále piknik v zámecké zahradě, potom lehká večeře v Klubu cestovatelů a teď se pije burčák, vaří ratatouile a uvidíme co dál…:-)

14. 523: když jsem se na Táborských setkáních k topinkovému stánku dostal, byla strouhátka na česnek vyprodaná. Ale nevadí, uspěl jsem na druhém náměstí u jiného stánku – sice bez topinky, ale strouhátko mám.

A co se týče včerejšího jídla, bylo by to nadlouho, protože jsem byl fotit kamarádovu svatbu.

15. Ještě na téma zbytků. Dneska ke snídani míchaná vajíčka místo na slanině na zbytku kachního konfitu. Lahoda.

16. No koukám, koukám. Víkend velmi povedený! A zbytky confitu, to zní fakt dobře, ale spíše nereálně :- ))
    Se „zbytky“ confitu dělám taky jednu mooooc fajn věc. Musim to přidat na naše www ;-)

17. :-)
    Hm, pěkné, pěkné!
    My dnes zastávka v Avii, jídlo výtečné!
    Carpacio s parmezánem a rukolou, hříbkový krém a cizrnová polévka s pórkem, risotto s fazolemi, pancettou a rozmarýnem, jako moučník tiramisu.
    Jen obsluha trochu nestíhala. Byla ovšem velmi milá a zdvořilá.
     :-)

Poté, co jsem dorazila z Brna do Prahy jsem si dala kulajdu, v polévkové mísce od keramičky Dáši Wallerové.
    Paráda! Všechno.

18. Taky jsem si včera zaskočila do Avia cafe a musím říct, že hříbkový krém byl opravdu z hříbků a moc dobrý. A jako hlaví jídlo jsem měla výtečné kachní prsíčko na šťouchaných bramborách s cibulkou. Když jsem přišla v pět odpolende byl celkem klid. Je číšník měl na závěr problémy s odečítáním :)

19. Dnes domáci hranolky a krkovice opečená na rijetu ;-)

20. 528. : ;-)
    529. : ňam, ňam!
    Dnes k snídani citronový koláč od Helli (delikatesa, naprosto famózní, věřím, že je lepší než z Avie – kde ho v začátcích pekla také ona, teď už ne). K tomu perlový čaj. K obědu zbytek ratatouile s bagetkou a večer salát z červené řepy, rukoly a fety, s malinovým balzámem. A všechno servíruju do těch krásných misek od Dáši Wallerové. Moc dobře to z nich chutná.:-)

21. Ten koláč jsem zatím neochutnala :-(
    Perlový čaj? Neznám, nevím, smutně koukám.
    Ten salátek se mi líbí, to je od Papáji, ne?

22. 531.:
    Koláč je vážně skvělý!!!!
    Perlový čaj je sorta čínského zeleného čaje.:-)
    Salát jsem dělala podle sebe, ale je možné, že jsem měla v hlavě inspiraci od Papáji. :-) Vařila jsem totiž 4 kg řepy – nakládala jsem na kyselo a ty nejmenší šly na salát.

23. Pokud je pojmem perlový čaj myšleno tohle: http://www.adagio.com/…n_pearl.html tak to mohu jen přitakat, je skvělý :)

24. 533. : ano, ano. to je přesně on! ;-)

25. K večeři hustá rajčatová polévka s krutony. K tomu listový salát z tržnice zakápnutý štýrským dýňovým olejem a jablečným octem (Vom Fass).

26. zbytky ovečky na černo http://www.cuketka.cz/?…
    jehněčí přímo z farmy http://www.ekofarmasumava.eu/ :)

27. 536.: Podle ovečkového receptu jsem tu dělala hovězí a funguje to taky dobře.. a teď mám na to zase strašnou chuť!
    U nás dnes plněné papriky, zbytek borůvkového koláče a nachos.

28. Bedly pečené v troubě s máslem, česnekem a petrželkou, mňám.
    Zítra quiche s gorgonzolou, liškami a lískovými ořechy ;-)

29. Česnekovou pomazánku a rohlík se slunečnicovýma semínkama, mňam!

30. krém z hokkaidó a na másle do křupava opečený bramborový nočky .) naprostá pohodovka

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.